اجرای طرح الگوی پیشرفت و توسعه در ۱۱۰ روستای استان گلستان
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری گلستان از اجرای طرح الگوی پیشرفت و توسعه در ۱۱۰ روستای این استان خبرداد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان ، سید کمال محب حسینی ظهر امروز در مراسم گرامیداشت روز روستا با گرامیداشت 15 مهرماه روز ملی روستا و عشایر اظهارداشت: براساس سرشماری رسمی کشور در سال 1395، تعداد 871 هزار و 546 نفر معادل 46.6 درصد از جمعیت استان در روستاها سکونت دارند و از لحاظ درصد جمعیت روستانشین، استان گلستان در رتبه دوم کشور قرار دارد.
وی با اشاره به نقش مهم عشایر در تامین گوشت قرمز استان، گفت: جمعیت عشایر استان گلستان در قشلاق بیش از 23 هزار نفر بوده و 26 درصد از گوشت قرمز استان را تامین می کنند.
حسینی افزود: با توجه به رویکرد دولت و باتوجه به تاکید استاندار گلستان مبنی بر نقش و جایگاه مردم در تحقق پیشرفت و رشد همهجانبه، الگوی حکمرانی مردمی در سطح روستاهای استان گلستان در دستورکار قرار گرفت.
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری گفت: بر همین اساس، پس از برگزاری نشستهای فراوان با کارشناسان متخصص این حوزه، طرح الگوی پیشرفت و توسعه 110 روستای استان گلستان تدوین شد که از این تعداد، 83 روستا دارای ظرفیت و مزیتهای نسبی برای اجرای طرح الگوهای پیشرفت و توسعه روستایی هستند و 27 روستا نیز به عنوان روستاهای کمبرخوردار استان در شاخصهای عمرانی، زیربنایی به منظور برنامه ریزی برای فراهمسازی زیرساختها و اجرای طرح الگوهای پیشرفت و توسعه روستایی شناسایی شدهاند.
محب حسینی اظهار داشت: در هفته دولت امسال با برنامهریزیهای انجام شده، 212 پروژه عمرانی با اعتبار بیش از 165 میلیارد ریال توسط دهیاریها به بهرهبرداری رسید و عملیات اجرایی 78 پروژه عمرانی با اعتبار بیش از 119 میلیارد ریال در سطح روستاها آغاز شد.
وی گفت: در شش ماهه نخست امسال، علاوه بر واریز 910 میلیارد ریال عوارض از سوی سازمان شهرداریها و دهیاریها و امور مالیاتی به حساب دهیاریهای استان اعتبار بیش از 163 میلیارد ریال از محل ماده 42 قانون مالیات بر ارزش افزوده، برای کمک به اجرای پروژههای عمرانی 216 روستای استان واریز شد.
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری گلستان تصریح کرد: در راستای افزایش نشاط اجتماعی در سطح روستاها، نوروز امسال با برنامهریزیهای انجام شده 30 جشنواره فرهنگ و اقتصاد روستا با هدف احیاء سنتها، آداب و رسوم، معرفی توانمندی های فرهنگی و اقتصادی روستاییان در سطح روستاهای استان گلستان برگزار شد.
محب حسینی با اشاره بر لزوم یکپارچهسازی برنامههای فرهنگی در سطح روستاها گفت: در راستای جلوگیری از موازی کاری در اجرای برنامه های فرهنگی در سطح روستاها، تشکیل شورای فرهنگی در روستاهای استان گلستان برای نخستین بار در دستورکار قرار گرفت و تاکنون این شورای فرهنگی در 270 روستای استان تشکیل شده است.
وی گفت: همچنین باتوجه به اهمیت توانمندسازی منابع انسانی، تاکنون 54 دوره و کارگاه آموزشی ویژه دهیاران، کارکنان دهیاری ها و اعضای شوراهای اسلامی روستاها برگزار شده است.
انتهای پیام/581/ن