رفتار جدید اسرائیل در پرونده ترسیم مرزها با لبنان چه معنا دارد؟

رفتار جدید اسرائیل در پرونده ترسیم مرزها با لبنان چه معنا دارد؟

یک تحلیلگر برجسته عربی با اشاره به اینکه صهیونیست‌ها در پرونده مرزبندی دریایی با لبنان درحال مانور دادن و نمایش بازی کردن هستند ابعاد واکنش مقاومت به این رفتارهای اسرائیل را مورد بررسی قرار داد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «عبدالباری عطوان» سردبیر روزنامه رای‌الیوم و تحلیلگر شناخته شده جهان عرب در یادداشت جدید خود به بررسی تحولات اخیر در پرونده مرزبندی دریایی لبنان و فلسطین اشغالی پرداخته و نوشت، «یائیر لاپید» نخست‌وزیر کابینه موقت رژیم صهیونیستی، اصلاحات درخواستی لبنان در پیش نویس توافقنامه مرزبندی دریایی را که توسط «آموس هوکشتاین» فرستاده آمریکایی در این پرونده تهیه شده بود رد کرد. این رفتار صهیونیست‌ها مبتنی بر استراتژی معمول این رژیم در مانور دادن برای خریدن زمان است تا در نهایت طرف لبنانی مجبور به تسلیم شدن در برابر دیکته‌های اسرائیل گردد و سوابق زیادی وجود دارد که این مسئله را ثابت می‌کند.

عطوان افزود، کابینه امنیتی و سیاسی اسرائیل بعد از نشست اضطراری خود در روز پنجشنبه بیانیه رسمی درباره توافق مرزبندی و نسخه نهایی آن صادر نکرده و درحالی که لاپید و «بنی گانتس» وزیر جنگ اسرائیل خواهان ادامه مذاکرات درباره توافق در پرونده ترسیم مرزهای دریایی هستند تصمیم  به نمایش بازی کردن گرفته و بنی گانتس دستور آماده‌سازی ارتش اسرائیل را در منطقه شمالی صادر کرده است.

در ادامه این یادداشت آمده است، روشن است کارشناسان حزب‌الله که مذاکرات غیرمستقیم میان لبنان و رژیم صهیونیستی در پرونده مرزبندی را دنبال می‌کنند بر انجام اصلاحات مورد نظر لبنان در پیش‌نویس توافق تاکید دارند و طرف مذاکره کننده لبنانی به عنوان نماینده دولت لبنان این مسئله را به فرستاده آمریکایی ابلاغ کرده است. بنابراین همه می‌دانند که بدون موافقت و تایید حزب‌الله و رهبری آن هیچگونه نسخه نهایی در توافق مرزبندی تصویب نخواهد شد و هرکس خلاف این را بگوید نه حزب‌الله را می‌شناسد و نه لبنان فعلی را.

بر اساس این گزارش، تاکتیکی که در حال حاضر کابینه یائیر لاپید دنبال می‌کند مبتنی بر به تعویق انداختن استخراج گاز از میدان کاریش است که گفته می‌شود طبق پیش‌نویس توافق مذکور این میدان در اختیار اسرائیلی‌ها قرار خواهد گرفت و در مقابل میدان قانا به طور کامل به لبنان داده می‌شود. در واقع اسرائیل قصد دارد تنش‌های احتمالی با لبنان را به بعد از انتخابات کنست یعنی چند ماه و حتی چند سال آینده موکول کند. این درحالی است که نتیجه نظرسنجی افکار عمومی اسرائیلی‌ها نشان می‌دهد انتخابات ماه نوامبر رژیم صهیونیستی منجر به تشکیل کابینه اکثریت نخواهد شد. بنابراین شاید کابینه موقت اسرائیل به کار خود ادامه دهد و یا ممکن است یک انتخابات دیگر برگزار گردد.

عبدالباری عطوان در ادامه مقاله خود تاکید کرد، در اینجا لازم است یادآوری کنیم که کابینه وقت اسرائیل به ریاست اسحاق رابین معاهده «اسلو» را با فلسطینیان امضا کرد و کابینه‌های بعدی این رژیم بعد از 30 سال همچنان درباره این قرارداد و نقشه مرزها گفتگو کردند اماهیچ یک از مفاد توافق اسلو اجرا نشد؛ چرا که سازمان آزادی‌بخش فلسطین فریب بزرگ آمریکا و اسرائیل را خورد و در مسیر تسلیم و عادی‌سازی با دشمن صهیونیستی قرار گرفت.

وی افزود، در پرونده مرزبندی لبنان و فلسطین اشغالی گذشت زمان به نفع لبنان نبوده و بلکه به نفع اسرائیل است؛ زیرا لبنان در همه سطوح اقتصادی و سیاسی در وضعیت فروپاشی قرار دارد و بیش از 90 درصد مردم آن زیر خط فقر هستند. همچنین آمریکا و اسرائیل هنوز روی بحران اقتصادی و مالی لبنان برای به راه انداختن یک جنگ داخلی در این کشور شرط‌بندی می‌کنند. ما هرگز باور نمی‌کنیم که هیچ کابینه اسرائیلی-چپ یا راست- اجازه برقراری ثبات در کشوری مانند لبنان را که 150 هزار موشک و هزاران پهپاد پیشرفته و صدهزار رزمنده مقاومت را در خود جای داده است، نخواهد داد.  همچنین اسرائیل هرگز نمی‌تواند با حضور حزب‌الله که یک تهدید موجودیتی برای صهیونیست‌هاست و در همه جنگ‌ها تل‌آویو را شکست داده، کنار بیاید.

عطوان ادامه داد، کابینه متزلزل یائیر لاپید در سایه عدم وجود هیچگونه حمایت یا حتی یک پارلمان و با توجه به وجود یک حزب مخالف قوی و دادگاه عالی که مواضع کابینه لاپید در توافق مرزبندی را تایید نمی‌کند، نمی‌تواند توافقی در این پرونده امضا کند و در عین حال ضعیف‌تر و ترسوتر از آن است که وارد جنگ با حزب‌الله گردد؛ چرا که این جنگ می‌تواند به موجودیت اسرائیل پایان دهد.

این کارشناس عرب زبان تصریح کرد، ضمانت‌های وعده داده شده آمریکا برای اجرای توافق‌نامه تعیین مرزها هیچ ارزشی ندارد و همین مسئله درباره سازمان ملل متحد نیز وجود دارد؛ به ویژه زمانی که صحبت از اسرائیل  در میان باشد. به طور کلی هیچ اعتمادی به تضمین‌های آمریکا نیست و اسرائیل به هیچ یک از آنها پایبند نخواهد بود. بنابراین پرونده ترسیم مرزها تنها با قدرت مقاومت قابل حل بوده و سید حسن نصرالله در این زمینه از همه ما داناتر است. اکنون باید منتظر باشیم و ببینیم سید نصرالله در برابر مانورهای تازه اسرائیلی‌ها چه واکنشی خواهد داشت و آیا پاسخ حزب‌الله در چارچوب هدف قرار دادن مواضع اسرائیل در میدان کاریش و سراسر سواحل فلسطین اشغالی صورت می‌گیرد، یا اینکه یک پیغام هشدارآمیز اولیه مشابه شلیک 3 پهپاد در ماه جولای به فراز میدان کاریش در راه است؛ پهپادهایی که موفق به تصویربرداری از مواضع اسرائیل شده و رعب و وحشت در میان صهیونیست‌ها ایجاد کرده و روند مذاکرات غیرمستقیم را تسریع کردند.

در پایان این یادداشت آمده است، ما با تاکید بر اینکه به حزب‌الله و گزینه‌های آن اعتماد داریم منتظر پاسخ مقاومت به مانورهای صهیونیست‌ها می‌مانیم؛ هرچند این موضوع را رد نمی‌کنیم که اگر صبر رهبری با تدبیر مقاومت به پایان برسد گزینه نظامی و کوبنده می‌تواند روی میز قرار بگیرد. سید حسن نصرالله با توجه به تجربیات قبلی خود ثابت کرده که از جنگ هراسی ندارد و اگر آخرین راه برای دفاع از منافع و حاکمیت لبنان، گزینه نظامی باشد ابایی از آن ندارد و در این صورت موشک‌های حزب‌الله حرف اول را می‌زنند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon