تشدید انتقادها از اقدام دولت آلمان در تصویب مجوز صادرات تسلیحات برای عربستان

تشدید انتقادها از اقدام دولت آلمان در تصویب مجوز صادرات تسلیحات برای عربستان

دولت فدرال آلمان بعد از تصویب اولین مجوز صادرات تسلیحات برای عربستان سعودی با انتقادهای شدیدی از طرف اپوزیسیون و حتی حزب دولتی سبز مواجه شده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "تاگس اشپیگل" آلمان در گزارشی به بالا گرفتن مجدد مناقشات در دولت ائتلافی آلمان درباره ارسال تسلیحات به عربستان پرداخته و نوشت: ائتلاف موسوم به چراغ راهنمایی در آلمان می خواست همه چیز را بسیار متفاوت از ائتلاف قبلی موسوم به ائتلاف بزرگ انجام دهد. به خصوص در مورد تحویل تسلیحات، دولت ائتلافی جدید باید بر اساس قوانین بسیار سخت گیرانه عمل می کرد. احزاب دولت ائتلافی جدید آلمان (حزب سوسیال دموکرات، سبزها و لیبرال دموکرات‌ها) با اشاره به عربستان سعودی در قرارداد ائتلافی اعلام کردند که "ما مجوز صادرات تسلیحات را به کشورها صادر نخواهیم کرد تا زمانی که نشان داده شود که آنها مستقیماً در جنگ یمن دخالت دارند.

از سال 2015، یک ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی یمن را بمباران می کند. سازمان ملل متحد 380 هزار کشته، چهار میلیون پناهنده و حدود 19 میلیون نفر در معرض خطر گرسنگی را در این کشور گزارش می دهد.

تاگس اشپیگل در ادامه نوشت: اما ائتلاف موسوم به چراغ راهنمایی به رهبری اولاف شولتز با تداوم ارسال سلاح به خانواده سلطنتی در ریاض حداقل به طور غیرمستقیم درگیر این جنگ است. رسانه ها هفته گذشته گزارش دادند که رابرت هابک (سبزها)، وزیر اقتصاد صادرات تجهیزات و مهمات، جنگنده های یوروفایتر و تورنادو را به ارزش حدود 36 میلیون یورو به عربستان تایید کرده است.

به عنوان بخشی از پروژه همکاری اروپا با فرانسه، اسپانیا و بریتانیا، همچنین قطعات یدکی ایرباس A330 MRTT به ارزش 2.8 میلیون یورو نیز قرار است برای عربستان تامین شود. حالا یک هفته مانده تا کنفرانس حزب سبز، اعتراضات پر سر و صدایی به این اقدام دولت راه افتاده است.

جمیلا شفر، از سیاستمداران حزب سبز در این باره گفت: دیکتاتوری هایی که روزنامه نگاران منتقد را تکه تکه می کنند نباید دریافت کننده سلاح های آلمانی یا اروپایی باشند.

وی تاکید کرد: این یک نقض آشکار توافق ائتلافی است. وی به همراه همکارانش در گروه پارلمانی حزب سبز ، مکس لوکس و سارا نانی، درخواستی را به کنگره حزب سبز در بن ارائه کرد که در آن از دولت فدرال خواست تا به اجرای کامل تحریم تسلیحاتی علیه عربستان سعودی بازگردد.

بسیاری از اعضای بلند پایه حزب سبز آلمان از این درخواست حمایت کرده اند.

این درخواست باعث سر و صداهایی در حزب شده است. روز پنجشنبه، آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان و سون گیگلد، وزیر امور خارجه مسئول صادرات تسلیحات در وزارت امور اقتصادی، مجبور شدند در یک کنفرانس در این باره توضیح دهند. گفته می شود بائربوک به فشار اسپانیا و فرانسه اشاره کرده است.

همچنین انتقادات تندی از سوی سبزها در پارلمان اروپا به این اقدام دولت فدرال آلمان وارد شد. راسموس آندرسن، رهبر فراکسیون سبزها در پارلمان اتحادیه اروپا اعلام کرد که هیچ درکی برای این اقدام ندارد. آندرسن که این درخواست را نیز امضا کرده است، می‌گوید: حتی اگر این به عنوان بخشی از همکاری اروپا اتفاق بیفتد، من معتقدم که جمهوری فدرال نباید هیچ قطعه سلاحی را تامین کند. سبزها باید بر این رویکرد خود پایبند باشند.

این معامله همچنین به دلیل همزمانی نزدیک با دیدار اولاف شولتز صدراعظم آلمان از ریاض، بسیار بحث برانگیز شده است. در آنجا صدراعظم آلمان در درجه اول تامین انرژی را تبلیغ کرده بود. و این پرسش برای منتقدان مطرح است که آیا تبادلی مورد توافق قرار گرفته است؟ حتی سوء ظن در این باره هم باعث دردسر می شود. تیمون دزینوس، از مقامات بلند پایه حزب سبز در این باره می گوید: ترکیب دیدارهای دولتی صدراعظم با معاملات تسلیحاتی نباید به یک رویه سیاست خارجی تبدیل شود.

تغییر تصمیم دولت فدرال آلمان در این شرایط غیرممکن به نظر می رسد. مبتکران برنامه خواستار عدم تکرار چنین اقدامی هستند. ژینوس همچنین می‌گوید: اما هدف باید این باشد که قانون کنترل صادرات تسلیحات تشدید شود و ما سلاح‌ها را به مستبدان تحویل ندهیم، در آینده دیگر نباید این امر امکان‌پذیر باشد.

دولت فدرال قبلی به‌دلیل دخالت عربستان در جنگ یمن و قتل جمال خاشقجی روزنامه‌نگار، صادرات تسلیحات به عربستان سعودی را تا حد زیادی متوقف کرده بود، با این حال این دولت استثناهایی را برای پروژه‌های مشترک با شرکای اتحاد مجاز دانستند و بارها و بارها از آنها استفاده کردند.

اولاف شولتز، صدراعظم آلمان چندی پیش مهمان عربستان سعودی بود. این کشور یکی از مهمترین صادرکنندگان انرژی در سراسر جهان است.

حزب چپ آلمان هم با انتقاد شدید به تصویب صادرات تسلیحات به عربستان سعودی واکنش نشان داد. جانین ویسلر، رئیس چپ‌ها در این باره گفت: تحویل مهمات برای جت‌های جنگنده به عربستان سعودی هیچ ارتباطی با سیاست خارجی ارزشی و فمینیستی ندارد. تصویب این تجارت تسلیحاتی توسط دولت ائتلافی چراغ راهنمایی، تجارت تسلیحاتی کثیف و غیرمسئولانه است.

ویسلر این گونه انتقاد کرد که ظاهراً دولت ائتلافی با صادرات تسلیحات به عربستان سعودی منابع انرژی خریداری کرده است. رئیس چپ‌ها با عصبانیت گفت: به کشوری که حقوق زنان و بشر را زیر پا می‌گذارد، جمال خاشقچی را به قتل رسانده و جنگ جنایتکارانه‌ای را علیه یمن به‌راه انداخته است، ابزارهای مرگبار دادن یک رسوایی است.

"سویم داگدلن"، کارشناس خارجی جناح چپ هم به‌شدت از مصوباتی که اکنون شناخته شده است، انتقاد کرد. وی که رئیس کمیته روابط خارجی این حزب در پارلمان است این صادرات را جنایت‌آمیز خواند. داگدلن گفت: بدیهی است که تمام موانع برای مسلح کردن رژیم‌های استبدادی و تغذیه جنگ‌ها در سراسر جهان از بین رفته است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon