رئیس دانشگاه امیرکبیر: بودجه پروژه های ملی در بودجه سالیانه کشور دیده شود


رئیس دانشگاه امیرکبیر: بودجه پروژه های ملی در بودجه سالیانه کشور دیده شود

رئیس دانشگاه امیرکبیر گفت: بودجه پروژه هواپیمای ۷۲ نفره در بودجه سالیانه کشور دیده شود.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، سید حسن قدسی پور، در مراسم بازدید  فاطمی امین  وزیر صنعت، معدن و تجارتچ و دهقانی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، امیر خواجه فرد مدیر عامل سازمان صنایع هوایی، منوچهر منطقی معاون حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت از این پروژه با بیان اینکه خوشبختانه دانشگاه صنعتی امیرکبیر از دیرباز در اجرا و عمل پیشتاز بوده و اقدامات مهمی در راستای پیشرفت کشور به سرانجام رسانده است، گفت: قبل از انقلاب بنیان ماشین سازی اراک و تبریز توسط اساتید دانشگاه صنعتی امیرکبیر نهاده شده است.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه مقام معظم رهبری، همواره دانشگاه صنعتی امیرکبیر را به عنوان مادر دانشگاه صنعتی کشور خطاب کردند، گفت: در این دانشگاه پتانسیل های خوبی همچون استعدادهای درخشان، پرتوان، پرپتانسیل و دلسوز  داریم که با دل و جان کار می کنند. اگر حمایت های خوب از این عزیزان شود قطعا کارهایشان به نتیجه خواهد رسید.

وی با بیان اینکه  امیدواریم حمایت های لازم توسط دستگاه های مسئول از طرح های این دانشگاه انجام گیرد تا نتایج ملموس آن برای مردم قابل مشاهده باشد، خاطر نشان کرد: در سال 89-90 تعداد 40 طرح کلان در شورایعالی عتف و سپس شورایعالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید؛ همان زمان مبلغی به این طرح ها اختصاص یافت.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اضافه کرد: تخصیص مابقی بودجه به این طرح های کلان با مشکل مواجه شد که وقفه ای در اجرای طرح ها وارد شد؛ یکی از این طرح ها، طرح توسعه فناوریهای کلیدی هواپیمای 150 نفره بود که با مشقت و سختی پیش رفت.

به گفته دکتر قدسی پور، لازم است واقعا چنین طرح هایی مورد حمایت قرار بگیرد زیرا نیروهای متخصص با توان علمی بالایی در این طرح ها مشارکت دارند.

 رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود:  مایه افتخار دانشگاه و جامعه  علمی است که در این پروژه شرکت های دانش بنیان  و مجموعه های علمی  از کل کشور حضور دارند.

 قدسی پور خاطر نشان کرد : بودجه این پروژه  اگر در بودجه سالیانه کشور دیده شود این اتفاق خوب، مایه دلگرمی و پشتکار این مجموعه  و تیم را فراهم خواهد کرد.

مدیر پروژه طراحی هواپیمای 72 نفره در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این مراسم گفت: در قالب برنامه راهبردی صنعت حمل و نقل هوایی که به سفارش سازمان هواپیمایی کشوری توسط دانشگاه صنعتی امیرکبیر انجام شد تعداد کل ناوگان هواپیمایی مورد نیاز کشور، حجم بازار و اطلاعاتی از این قبیل نسبت به الگوی متوسط دنیا و روند موجود احصا شد.

وی با بیان اینکه بر اساس اطلاعات بدست آمده بر پایه الگوی متوسط دنیا، کشور ما در سال 1410 دست کم به 366 فروند هواپیما نیاز دارد، گفت: در واقع نیاز کشور به 88 فروند هواپیما در کلاس 20-100 صندلی،183 فروند در کلاس 100-210 صندلی و 95 هواپیما در کلاس بیش از 210 صندلی تا سال 1410 پیش بینی شده است.

مدیر پروژه هواپیمای 72 نفره در دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به حجم ارزش این بازار گفت:  اگر این تعداد هواپیما را مستقیم از کارخانه سازنده تهیه کنیم مبلغی بالغ بر 36 میلیارد دلار لازم است که از لحاظ ناوگان به متوسط دنیا برسیم. اگر بنا به تهیه هواپیمای دست دوم با متوسط سن 5 ساله باشد به 16.7 میلیارد دلار، 10 ساله، 10.9 میلیارد دلار و 15 ساله 4.3 میلیارد دلار نیاز است.

وی ادامه داد: اگر درصدد استفاده از هواپیماهای 15 ساله باشیم عمر متوسط ناوگان کشورمان سال به سال بدتر خواهد شد بنابراین باید روی هواپیماهای جدید، 5 ساله و حداکثر 10 ساله تمرکز کنیم. برای خرید  این ناوگان حداقل به 11 میلیارد دلار نیاز داریم تا به وضعیت متوسط دنیا برسیم.

مجری طرح خاطر نشان کرد: تعمیر و نگهداری در بازه 10 ساله 5 میلیارد دلار هزینه نیاز دارد و ارزش این بازار در حوزه آموزش تا تحقیق و توسعه یک میلیارد دلار است.

مدیر پروژه هواپیمای 72 نفره در دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: این 366 فروند هواپیما اشتغال مستقیم و غیر مستقیم را در شرکتهای هواپیمایی، هوانوردی و ... ایجاد می کند. به گفته وی، این یکی از پیشرانهای اقتصاد در کشور است؛ خصوصا گردشگری که متاثر از حمل و نقل هوایی بوده و اگر این بتواند توسعه یابد گردشگری را شکوفا خواهد کرد.

وی ادامه داد: طی 40 سال گذشته که دچار تحریم ها خصوصا در بخش هوانوردی بوده ایم، زیرساخت توسعه و دستیابی به فناوری ها یک موضوع کلیدی است. در واقع از میان مولفه های مختلف صنعت هوانوردی که شامل فرودگاه، ناوگان و نیروی انسانی متخصص می باشد، کشور ما در حوزه ناوگان وضعیت خوبی ندارد اما در حوزه فرودگاهی و نیروی انسانی وضعیت نسبتا خوبی داریم.

مدیر پروژه هواپیمای 72 نفره  در دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: به نظر می رسد در صورت تحقق هر سناریو چه تحریم باقی بماند و چه تمام شود باید به دنبال فناوری های کلیدی این صنعت برویم زیرا این راه مطمئنی است که  می توانیم منافع ملی را  از طریق آن تامین کنیم.

وی افزود: کشورهای  مختلف راههای مختلفی برای کسب سهم حداکثری از بازار ناوگان هوایی خودشان داشته اند از جمله با ورود به طراحی و ساخت بومی، طراحی و ساخت مشترک، ورود در زنجیره طراحی قطعات و سیستم ها، تسلط بر چرخه نگهداری و تعمیر و ورود به بازار تحقیق و توسعه در این مسیر گام برداشته اند.

وی با اشاره به فعالیت دانشگاه صنعتی امیرکبیر در زمینه هوافضا گفت: این دانشگاه اولین دانشکده هوافضا در کشور را در سال 1366 تاسیس کرد و اولین دوره های تحصیلی تکمیلی این رشته نیز در این دانشگاه شروع شد.

مدیر پروژه هواپیمای 72 نفره در دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: در سال 1389 همکاری دراز مدت دانشگاه صنعتی امیرکبیر با سازمان صنایع هوایی برای طراحی و توسعه فناوری های کلیدی هواپیمای مسافری شکل گرفت که از سال 1390 به صورت طرح  کلان توسعه فناوری کلیدی هواپیمای 100-150 نفره به تایید شورایعالی عتف رسید.

وی با بیان اینکه این طرح کلان با محوریت دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مشارکت شرکتهای دانش بنیان، دانشگاه علم وصنعت، دانشگاه صنعتی اصفهان و پارک علم و فناوری فارس شکل گرفت، گفت: ابعاد و پیچیدگی فناوری این هواپیما را می توان با نیروگاه اتمی بوشهر مقایسه کرد.

وی با بیان اینکه یک ساختار و شبکه توسعه  فناوری در این طرح ایجاد شده که با گره زدن تجربیات صنعت و دانشگاه تحول بزرگی در طراحی هواپیمای غیر نظامی را ایجاد کرده است، گفت: این تجربه فرصت مشارکت در شبکه بین المللی طراحی، ساخت و تولید هواپیما را برای کشور به ارمغان میاورد. همچنین امکان مشارکت در طراحی و ساخت قطعات و سیستمها و بومی سازی آنها در خریدهای بزرگ به وجود آمده است.

وی عنوان کرد: اکنون هواپیمای ایران 140 تنها پلتفرم هواپیمای مسافری موجود کشور بوده و هواپیمای 72 نفره با موتور جت توربوفن به عنوان اولین محصول شبکه فناوری میتواند به مرحله بهره برداری برسد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon