تنوع ژنتیکی گورهای آسیایی در سمنان افزایش مییابد
مدیرکل محیط زیست استان سمنان گفت: در پی تفاهمنامه منعقد شده با دانشگاه آزاد گرمسار تداخلات ژنتیکی و اختلافات ژنتیکی و تنوع گونههای گورهای آسیایی افزایش مییابد.
بهرامعلی ظاهری در حاشیه تور یکروزه گردشگری خبرنگاران به پارک ملی کویر مرکزی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سمنان، اظهار داشت: پس از 4 سال وقفه در هفتههای گذشته انتقال گورخرهای جدید به پارک ملی کویر مرکزی موفق انجام شد و در آخرین مرحله تعداد 12 راس گورخر ایرانی از پارک ملی خبر کرمان به پارک ملی کویر مرکزی گرمسار انتقال داده شد.
وی افزود: با دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار که دارای دانشکدههای پویا و فعالی از جمله دانشگاه دامپزشکی است یک تفاهمنامه منعقد شد که تا هم انتقال دانش صورت گیرد و کارشناسان و دامپزشکان و دانشجویان از پارک ملی کویر بازدید کنند و هم تبادلنظر و تجربیات صورت گیرد و هم دانشجویان و دامپزشکان بهصورت میدانی از این عرصه بازدید و فعالیت کنند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان سمنان با بیان اینکه همکاری و ارتباط دوجانبه بین دانشگاهها و مؤسسات علمی آموزشی و پژوهشی با محیطزیست میتواند به ارتقای کمی و کیفی اهداف مدنظر جامعه در حوزه زیستمحیطی کمک کند عنوان کرد: هدف از انعقاد این تفاهمنامه استفاده از تواناییهای علمی و توسعه همکاریهای فرهنگی آموزشی و پژوهشی و تحقیقاتی در راستای استمرار ارتباط سازمانیافته بین دانشگاهها و اداره کل حفاظت محیطزیست استان سمنان برای رفع نیازهای متقابل است.
ظاهری با اشاره به موضوع انعقاد این تفاهمنامه خاطرنشان کرد: برگزاری نشستهای علمی، مشارکت در برگزاری مناسبتهای علمی، از موضوعات علمی این تفاهمنامه بوده و اجرای دورهها و کارگاههای آموزشی کوتاهمدت و بلندمدت مورد نیاز طرفین و فراهمسازی بستر بازدید دانشگاهیان از ظرفیتهای زیستمحیطی استان سمنان به عنوان اهداف آموزشی آن است.
وی افزود: همچنین در این تفاهمنامه به دنبال انجام پژوهشهای بنیادی، کاربردی، توسعه و راهبردی در قالب طرحهای پژوهشی و پایاننامههای تحصیلی بر اساس عناوین اولویتهای تحقیقاتی اداره کل محیطزیست استان سمنان و حمایت از اجرای پروژهها و پایاننامههای دانشجویان، برگزاری همایشها و نشستهای مشترک با استفاده از ظرفیت و توان علمی اعضای هیئت علمی دانشگاهها در راستای موضوعات پژوهشی مرتبط با محیطزیست هستیم.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان سمنان در پاسخ به این پرسش خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه در قالب این تفاهمنامه دقیقاً قرار است چه تحولی برای گور آسیایی ایجاد شود، تصریح کرد: این تفاهمنامه در قالب کلی است، اما درباره جزئیات با دانشکده دامپزشکی بهصورت ریز تفاهمنامه باید مصوباتی انجام شود تا در این راستا تداخلات ژنتیکی و اختلافات ژنتیکی و تنوع گونههای افزایش یابد تا جمعیت بسیار خوبی از جمعیت زایا با تنوع ژنتیکی در سطح کویر مرکزی افزایش یابد.
وی اضافه کرد: گورخر برای زیستگاه پارک ملی کویر که زیستگاه بیابانی بکر است یک گونه چتر است که سایر گونهها در راستای ارتقاء و پایدار همین جمعیت گورخر میتوانند مؤثر باشند.
گفتنی است، در حال حاضر 28 رأس گورخر آسیایی در پارک ملی کویر نگهداری میشوند و از این تعداد 16 رأس جمعیت آزاد بوده و 12 رأس از کرمان منتقل شده است.
انتهای پیام/363