درخواست آفریقایی‌ها از کشورهای ثروتمند برای پرداخت خسارات تغییر اقلیم!

درخواست آفریقایی‌ها از کشورهای ثروتمند برای پرداخت خسارات تغییر اقلیم!

کشورها آفریقایی عدم تحقق وعده‌های کشورهای ثروتمند برای تأمین بودجه کشورهای فقیرتر برای مقابله با بحران آب و هوا قبل را طرحی شکست خورده دانسته و از این کشورها خواستند که به تعهدات ۱۰۰ میلیارد دلاری خود برای تأمین خسارات تغییر اقلیم احترام بگذارند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، ایالات متحده و کشورهای توسعه‌یافته اروپایی از سال‌ها پیش در جهت توسعه صنایع خود و تبدیل شدن به قدرت‌ها جهانی گام برداشته بودند و در این مسیر با بهر‌ه‌کشی از منابع طبیعی و تولید بیش از اندازه گازهای گلخانه‌ای اقلیم کره زمین را تغییر داده و سایر کشورهای جهان را نیز با مشکلات عدیده محیط زیستی روبه‌رو کرده‌اند.

پس از این که کشورهای مذکور به اهداف خود در جهت قدرتمند و ثروتمند شدن رسیدند، افزایش گازهای گلخانه‌ای را متوجه کشورهای درحال توسعه دانسته و به این کشورها که عموماً در خاورمیانه و آفریقا قرار دارند، خواستند که تولیدات کشورهای خود را کاهش دهند تا از این طریق تولید گازهای گلخانه‌ای افزایش پیدا کند. این کشورها متعهد شدند که در قبال این کاهش تولید و برای خساراتی که به واسطه تغییر اقلیم به آنها وارد شده، به کشورهای درحال توسعه وام پرداخت می‌کنند اما این وعده تاکنون محقق نشده است.

guardian نوشت، کشورهای آفریقایی از کشورهای ثروتمند می‌خواهند که به تعهدات 100 میلیارد دلاری برای تأمین خسارات تغییر اقلیم احترام بگذارند. وزرای تعدادی از کشورها آفریقایی عدم تحقق وعده‌های کشورهای ثروتمند برای تأمین بودجه کشورهای فقیرتر برای مقابله با بحران آب و هوا قبل را طرحی شکست خورده دانسته و عدم تحقق وعده بودجه از سال 2009 را "شرم‌آور" خواندند.

وزیران و مقامات عالی رتبه کشورهای آفریقایی که در یک کنفرانس گرد هم آمده بودند، از کشورهای ثروتمند خواسته‌اند تا برای مقابله با بحران آب و هوا بیشتر تلاش کنند. این گردهمایی در آستانه اجلاس آب و هوایی سازمان ملل متحد (cop27)که ماه آینده، برگزار می‌شود، برگزار شد.

در این کنفرانس، وائل ابولمغد، نماینده ویژه مصر برای اجلاس Cop27، از کشورهای ثروتمندتر به دلیل رعایت نکردن توافق برای ارائه 100 میلیارد دلار (87.5 میلیارد پوند) در سال به کشورهای درحال توسعه انتقاد کرد و گفت: پرداخت این مبلغ برای کمک به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و مقابله با تأثیرات بحران آب و هوایی بر کسانی که بیشترین آسیب را دیده‌اند در خلال اجلاس "cop15" در شهر کپنهاگ ، متعهد شد اما این وعده هنوز محقق نشده است.

وی با بیان اینکه جهان توسعه یافته "مسئولیت مضاعفی" در قبال انتشار گازهای گلخانه‌ای دارد، گفت: عمده انتشار کربن از اروپا و ایالات متحده است. 100 میلیارد دلار در مقابل هزینه‌ای که واقعاً برای اهداف اقلیمی مرد نیاز است مانند "قطره‌ای در اقیانوس" با این حال بازهم از زمان توافق در 13 سال پیش، هرگز محقق نشده است.

همچنین آمنه محمد، معاون دبیرکل سازمان ملل، گفت: سرمایه‌گذاری در سازگاری آب و هوا در کشورهای در حال توسعه "باید یک اولویت" برای Cop27 باشد.

وی با اشاره به تصمیم گرفته شده در Cop26 برای دوبرابر کردن بودجه اقلیمی برای سازگاری به 40 میلیارد دلار تا سال 2025، گفت: 40 میلیارد دلار تنها کسری از 300 میلیارد دلاری است که سالانه برای کشورهای در حال توسعه برای سازگاری تا سال 2030 مورد نیاز خواهد بود.

لامین دیبا، وزیر محیط زیست، تغییرات آب و هوا و منابع طبیعی گامبیا نیز به کشورهای ثروتمند هشدار داد: یا به هدف 100 میلیارد دلاری برسید و یا شاهد این باشید که کشورهای فقیر با فاجعه آب و هوایی شدید مواجه می‌شوند.

در این گزارش آمده است، ایو بزایبا، وزیر محیط زیست جمهوری دموکراتیک کنگو، گفت: کمبود منابع مالی کشورهای فقیر آفریقا را در موقعیت دشواری قرار می‌دهد، به طوری که موافقت با عدم بهره برداری از منابع طبیعی مورد نیاز برای توسعه، مطابق با تعهدات مربوط به بحران آب و هوا می‌تواند ایمن معنی را بدهد که ما به فرزندان و نوه‌هایمان بگوییم که از توسعه‌نیافتگی بمیرند، چرا که ما باید از محیط زیست محافظت کنیم!

در ادامه این گزارش آمده است، یکی از بزرگترین انتقادها به Cop26 سال گذشته، شکست آن در دستیابی به پیشرفت قابل توجه در زمینه تأمین مالی آب و هوا بود؛ علاوه بر تداوم کاهش تعهدات مالی سال 2009، کشورهای توسعه یافته از ایجاد "صندوق ضرر و زیان" برای کمک به افراد آسیب دیده از بلایای مربوط به بحران آب و هوا جلوگیری کردند. کارشناسان هشدار می دهند که شکست کشورهای ثروتمند در اجرای تعهدات اقلیمی خود احتمالاً بر کنفرانس اقلیمی Cop27 که ماه آینده در مصر برگزار می‌شود، مشهود خواهد بود.

به گزارش تسنیم، نشست اقلیمی سازمان ملل موسوم به نشست‌های(Cop)، میزبان ده‌ها تن از رهبران جهان است و در این نشست درخصوص تغییرات اقلیمی صحبت می‌شود. آخرین دوره این کنفرانس سال گذشته در شهر گلاسکو اسکاتلند برگزار شد. قرار است که بیست و هفتمین دوره این گفت وگوها در تاریخ 15 آبان ماه در کشور مصر برگزار شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon