اصلاح ساختارهای معیوب فرهنگی کشور در اولویت کارها قرار گیرد

اصلاح ساختارهای معیوب فرهنگی کشور در اولویت کارها قرار گیرد

شناخت دقیق موضوعات فرهنگی مهم‌تر از کشف احکام شرعی آنها است و شناخت موضوعات، روش اجتهاد خاص خود را می‌طلبد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام خسروپناه رئیس شورای اندیشه‌ورز سازمان فرهنگی هنری و فرهنگسرای اندیشه و معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی، طی یادداشتی چند نکته مهم فرهنگی را یادآور شده است.

در زیر این یادداشت را می‌خوانید: 

«بسم الله الرحمن الرحیم 

هشدار نخستین این مسکین به لطف الهی، مقبول اهل علم و فن و دغدغه قرار گرفت و لازم است از برخی متولیان فرهنگی که اجابت کردند و با روحیه جهادی به میدان آمدند و قرارگاه‌های فرهنگی تشکیل دادند تشکر کنم. چند نکته تکمیلی در هشدار مضاعف خدمت همه متولیان فرهنگی کشور عرض می‌کنم.

اول: تصمیم‌های فرهنگی را از حالت جزیره‌ای خارج سازند و نگاه حکمرانی بدان داشته باشند. بارها نگارنده گفته و نوشته که حکمرانی غیر از حکومت‌داری است و مقصود از حکمرانی، حکمرانی مردم‌سالارانه دینی است که در درس خارج حکمت و فقاهت حکمرانی به تفصیل بیان شده است.

دوم: از متخصصان فقه فرهنگ و حکمت فرهنگ در جلسات مشورتی بهره ببرند و باید بدانند شناخت دقیق موضوعات فرهنگی مهم‌تر از کشف احکام شرعی آنها است و شناخت موضوعات، روش اجتهاد خاص خود را می‌طلبد. به عبارت دیگر ریاست بر نهاد فرهنگی ملازمه‌ای با داشتن تخصص فرهنگی ندارد و نباید با احساس بی‌نیازی از علوم فرهنگی، تصمیم‌های غیرکارشناسی گرفت.

سوم: از میان سیاستگذاری، مقررات‌گذاری، ساختارسازی، گفتمان‌سازی و سایر بخش‌های حکمرانی، حق تقدم اصلاحی در ساختارهای معیوب فرهنگی کشور است که باید اولویت اصلاحی پیدا کند و آن هم روش‌شناسی اجتهادی خود را می‌طلبد.

چهارم: هشدار نگارنده به عنوان مدرس خارج فقه نظام ولایی و فقه نظام سیاسی مراکز تخصصی فقهی حوزه علمیه قم و رئیس هیات اندیشه‌ورز دینی قرارگاه فرهنگی اجتماعی قرب بقیة الله با چند هزار صفحه پژوهش در این زمینه، هشدار یک دیدبان در میدان فعالیت‌های فرهنگی است که حضور جدی دارد و می‌بیند چگونه نسل‌های جوان و نوجوان ما با وجود محبت فوق‌العاده به اهل بیت علیهم‌السلام و شهدای انقلاب، گرفتار جنگ شناختی هستند. وضعیت به گونه‌ای نیست که جلسات یک هفته در میان شورای عالی انقلاب فرهنگی و برنامه‌های فعلی سازمان‌های فرهنگی و اجتماعی و علمی برای حکمرانی فرهنگی وضع موجود کافی باشد. اکنون تلاش خالصانه مستمر و دور از دعواهای بیمارگونه و باندی می‌طلبد. 

پنجم: در حکمرانی فرهنگی و تصمیم‌ها باید به قاعده اهم و مهم و قاعده میسور و سایر قواعد فقهی توجه کرد و نیز ساحت‌های اجتماعی دیگر از جمله وضعیت اقتصادی مردم را هم مشاهده کرد. امروزه میلیون‌ها جوان در نرم‌افزار‌های موجود مشغول کار اقتصادی هستند، تعطیلی آنها تنها راهکار مبارزه با جنگ شناختی نیست که منشا جنگ شناختی دیگری خواهد شد. عرض کردم تنها راهکار نیست، بلکه باید با سرعت زیادی نرم‌افزار‌های موجود را تقویت کرد و سرورهای بیشتری در اختیار آنها گذاشت تا بتوان نیازهای اقتصادی مردم را در کنار جنگ شناختی تامین کرده و با جمع جهاد فرهنگی و جهاد اقتصادی در این جنگ شناختی و اقتصادی به ظفر رسید.

فهم‌ این مطلب بر هر انسان فهیم و بصیری دشوار نیست که تنها راه مبارزه با جنگ شناختی، جهاد فرهنگی از طریق ساخت نرم‌افزارهای کاربردی و راه‌اندازی سامانه هوشمند ملی است که بارها رهبری فرمودند. 

ششم: این مطالبه‌گری باید در بیانیه‌های مختلف نیروهای ارزشی باشد تا گفتمان‌سازی و حکمرانی مردم سالارانه دینی شکل گیرد. 

والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

عبدالحسین خسروپناه

طلبه حوزه علمیه قم

18 مهر»

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon