اعلام ویژهبرنامههای یادروز حافظ شیرازی؛ وزیر ارشاد سخنران مراسم شد
براساس اعلام اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس بیست و ششمین یادروز غزل سرای نامدار حافظ شیرازی با حضور و سخنرانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ۲۰ مهرماه برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، بیستم مهرماه در تقویم یاد روز شاعری است که آوازه و شهرتش نه تنها در ایران که در کل دنیا پیچیده است؛ خواجه راز حافظ شیرازی که بر سر تربتش بزرگان و رندان عالم همت خواستهاند و از اقصی نقاط جهان به زیارت مزارش میشتابند.
هرچند امسال هم مانند سالهای گذشته یادروز حافظ جز در یک روز رونقی ندارد و گویی مسئولان فرهنگی و به ویژه گردشگری استان فراموش کردند که این بزرگ مرد چه سرمایه و ظرفیت معنوی برای شیراز محسوب میشود.
با این حال براساس اعلام اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس بیست و ششمین یادروز غزل سرای نامدار حافظ شیرازی با حضور و سخنرانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با همراهی جمعی از هنرمندان و فرهیختگان چهارشنبه 20 مهرماه، ساعت 19 در تالار بزرگ حافظ برگزار میشود.
ویژه برنامههای آستان جانان در شیراز
همزمانی این روز با هفته وحدت و میلاد پیامبر اکرم (ص) سبب شده که به گفتمان قرآنی حافظ بیش از گذشته توجه شود به گونهای که معاون فرهنگی و امور رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفتمان حافظ را همان گفتمان قرآنی؛ گفتمان مهربانی و مهرورزی دانست که رهآورد آسمانی پیامبر اسلام (ص) بود.
غلامرضا خوش اقبال با اشاره به رویدادهای فرهنگی و هنری مردمی در بزرگداشت این هفته از تلاش برای یکپارچگی این دو رویداد بزرگ فرهنگی سخن گفت. به گفته وی فعالیتهای امسال با نام «آستان جانان» و برگرفته از گفتمان خواجه شیراز از 17 تا 22 مهرماه جاری برگزار خواهد شد.
براساس آنچه خوش اقبال اعلام کرده این رویدادها با گشایش نمایشگاه هنرهای تجسمی و خوشنویسی در گذر حافظ، آغاز میشود و افزون بر نمایشگاه، کارگاههای هنرهای تجسمی، خوشنویسی، نشستهای ادبی، شعرخوانی، حافظخوانی همراه با حضور اهالی فرهنگ، ادب و هنر برپا خواهد شد.
بررسی علمی نسبت شعر حافظ با نیازهای امروز
در کنار این مراسم هر ساله نشستهای علمی نیز با حضور استادان و پژوهشگران ادبی و دانشگاهی با موضوع حافظ برگزار میشود که براساس اعلام مدیر مرکز حافظشناسی برای بیست و ششمین دوره از برنامههای علمی یادروز حافظ، "شعر حافظ و نیاز امروز(نسبت شعر حافظ با نیازهای امروز)" به عنوان موضوع اصلی در نظر گرفته شده است.
کاووس حسنلی با اشاره به تفاوت دو جهان حافظ و امروز گفته است با توجه به این دگرگونیهای بنیادین، اکنون جامعه با این پرسش روبهروست که آیا شعر کسی چون حافظ که در جهانی دیگر زیسته، جهاننگری دیگری داشته و شعرش را برای مردم روزگاری دیگر گفته، امروز هم کارایی دارد یا نه؟ به درد مردم امروز هم میخورد یا نه؟ و آیا نیازی از مردم امروز را برمیآورد یا خیر؟ اگر پاسخ مثبت باشد، کدام نیاز امروزی را پاسخگوست؟
چرا امروزیان با متنی چندصدساله اینهمه در آشتی هستند و احساس میکنند به آن نیازمندند؟ آیا این مردم در گذشته ماندهاند و گذشتهگرا هستند یا افسونی «همهزمانی» در سخن حافظ است که بهسادگی از مرز زمانها میگذرد و خود را در همهی دورهها میگسترد؟ اینها پرسشهایی است که بناست دانشمندان و پژوهشگران در قالب ارائه و سخنرانی علمی در یادروز حافظ به آن پاسخ دهند.
به گفته رئیس شورای شهر شیراز حافظ با نگاهی بینالمللی آوازهای است برای جهان، برای آن جایی که بشریت از معنویت به تنگ میآید و دردش لسان الغیب است. چنانچه دوای تنگ آمدنها برای حافظ نیز چیزی جز قران و کلام الهی نیست.
انتهای پیام/424/.