صنعت گل محمدی کاشان نیازمند حمایت مسئولان

صنعت گل محمدی کاشان نیازمند حمایت مسئولان

صنعت گل محمدی کاشان نیازمند حمایت مسئولان است در حالی که خام‌فروشی مانع ایجاد ارزش افزوده شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، گل محمدی یکی از محصولات معروف در منطقه کاشان است که شهرت عام و خاص دارد و هر ساله گردشگران زیادی را از داخل و خارج از کشور به سمت منطقه کاشان جذب می‌کند.

این موضوع باعث شده تا کاشان به یکی از قطب‌های گل محمدی در کشور تبدیل شود و کاشت گل محمدی در شهرها و روستاهای این منطقه انجام می‌شود و ارزش افزوده قابل توجهی نیز برای کاشان به دنبال دارد.

رضا مظلومی در این زمینه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، با بیان اینکه متوسط برداشت گل محمدی در هر هکتار حدود چهار هزار تن است، اظهار داشت: حدود دو هزار و 600 هکتار از اراضی کاشان زیر کشت گل محمدی قرار دارد.

وی با بیان اینکه در صورت عدم وقوع حوادث غیرمترقبه می‌توان تا 10 هزار تن گل محمدی از گلستان‌های کاشان برداشت کرد، افزود: محصولات مربوط به گل محمدی کشت شده در کاشان دارای یکی از باکیفیت‌ترین نمونه‌ها در سطح ایران است.

رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان کاشان ضمن اشاره به ویژگی‌های گل محمدی و سازگاری این محصول در مناطق با شرایط تنش آبی ابراز داشت: چهار هزار و 300 نفر در کارگاه‌های سنتی و صنعتی گلاب‌گیری منطقه کاشان مشغول به‌کار هستند.

وی با بیان اینکه در ایام گل و گلاب بیش از 250 هزار نفر روز کارگر مشغول به‌کار هستند، گفت: سالانه بیش از 20 میلیون لیتر گلاب و یک هزار و 300 لیتر اسانس گل محمدی در شهرستان کاشان تولید می‌شود و گلستان‌های کاشان علاوه بر تامین مواد اولیه واحدهای فعال در منطقه، سایر نقاط را از لحاظ گل محمدی تامین می‌کند.

این پتانسیل در منطقه کاشان یکی از ناب‌ترین پتانسیل‌هایی است که این منطقه در درون خود دارد، اما متاسفانه یکی از پاشنه‌های آشیل در حوزه گل و گلاب در منطقه کاشان خام‌فروشی است که باعث می‌شود از این صنعت به صورت شایسته استفاده نشود.

حسین زینلی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، با بیان اینکه در کشوری همانند ترکیه یا بلغارستان و یا حتی صربستان حدود دو تا سه هزار هکتار از اراضی هر کدام از این کشورها زیر سطح گل محمدی است، اظهار داشت: صادرات محصولات مربوط به گل محمدی در این کشورها حدود دو میلیارد دلار است.

وی میزان صادرات محصولات گل محمدی ایران را کمتر از 10 میلیون دلار دانست و افزود: کاشان قطب تولید گل محمدی در کشور است و از طرف دیگر حدود 70 درصد برداشت گل محمدی جهان در ایران است.

مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه بیش از 21 میلیون لیتر گلاب توسط هموطنان در کشور مصرف می‌شود، ابراز داشت: این شرایط نشان می‌دهد که از پتانسیل حوزه گل محمدی در کشور به شایستگی استفاده نمی‌شود و از این رو طرح توانمندسازی یا ارتقای جایگاه گل محمدی ایران در سطح جهان در حال پیگیری است.

وی ضمن تاکید بر به‌کارگیری روش‌های نوین تجارت در صنعت گل محمدی گفت: با وجود این پتانسیل و ویژگی‌ها در حوزه گل محمدی متاسفانه این صنعت تاکنون در بورس جایگاهی نداشته است.

زینلی ضمن اشاره به عدم استانداردسازی محصولات مربوط به گل محمدی تصریح کرد: استانداردسازی محصولات حوزه گل محمدی نظیر گلاب می‌تواند نقش بسزایی در حضور در بازارهای جهانی داشته باشد و موجب جذب سرمایه‌های بین‌المللی به داخل کشور شود.

حسین حاجی‌حسنی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، با بیان اینکه متاسفانه با وجود پتانسیل‌های مختلف در منطقه کاشان در حوزه گل محمدی اما هیچ نشانه‌ای از این محصول در کاشان مشاهده نمی‌شود، اظهار داشت: کشورهای فعال در حوزه گل محمدی در حوزه فرآوری محصول و به‌کارگیری آن در سایر محصولات فعالیت چشمگیری دارند.

وی با بیان اینکه از گل محمدی در سایر کشورها در محصولاتی نظیر ژله، پماد، عطر، ادکلن و غیره استفاده می‌شود، افزود: کشور ما فقط از گل محمدی گلاب تولید می‌کند که این محصول هم بیشتر به مصرف داخلی می‌رسد در حالی که در بسیاری از محصولات قابلیت استفاده دارد.

این فعال حوزه گل و گلاب و دارنده واحد تولیدی فرآوری محصولات گل محمدی در کاشان ضمن تاکید بر افزایش روابط با سایر کشورها در حوزه صنعت گل محمدی ابراز داشت: در این زمینه اتاق‌های بازرگانی می‌توانند نقش فعالی داشته باشند.

حسن شیرازی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان ضمن تاکید بر لزوم تکمیل زنجیره ارزش گل محمدی در کشور اظهار داشت: لازم است آموزش‌های لازم به کشاورزان و فعالان این صنعت داده شود تا فعالیت در زمینه ارزش افزوده این محصول را جدی بگیرند.

وی با بیان اینکه باید ارزش محصولات تولید شده از گل محمدی را چند برابر کرد، افزود: گل محمدی یکی از محصولات استراتژیک کشور در دو صنعت گیاهان دارویی و اسانس‌سازی است و این گیاه با ارزش افزوده بالایی که دارد علاوه بر اینکه می تواند رونق اقتصادی خاصی به صادرات غیرنفتی بدهد.

این استاد اقتصاد دانشگاه با بیان اینکه گل محمدی در حوزه داخلی می‌تواند علاوه بر گردش مالی زیاد در زمینه اشتغال‌زایی هم کمک زیادی به خانواده‌های ایرانی داشته باشد، ابراز داشت: حدود 45 هزار هکتار از اراضی در سطح جهان زیر کشت گل محمدی است که از این رقم حدود 30 هزار هکتار مربوط به ایران است.

وی با بیان اینکه متاسفانه گل محمدی هم همانند برخی دیگر از تولیدات داخل کشور دچار خام فروشی شده است که باید برای توقف این فرآیند اقدامات و تصمیمات جدی گرفته شود، گفت: توجه بیش از پیش مسئولان به این حوزه می‌تواند تحول بزرگی را در حوزه گل محمدی رقم بزند.

انتهای پیام/801

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon