گزارش|ظرفیت مغفول گردشگری در توسعه اقتصادی کردستان

گزارش|ظرفیت مغفول گردشگری در توسعه اقتصادی کردستان

توسعه گردشگری در استان کردستان زمینه‌ساز رونق اقتصادی و ایجاد شغل و درآمدزایی است، اما این ظرفیت ثروت‌آفرین مغفول مانده و آن‌طور که باید مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، گردشگری از عوامل اصلی توسعه پایدار در سطوح اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و زیست‌محیطی هر کشور و استانی است، گردشگری امروزه رویکرد گستردهای به موضوع طبیعت‌گردی یافته است.

استان کردستان دارای جاذبه‌های طبیعی و فرهنگی متعدد، وجود مراسم سنتی و مذهبی، وجود زبان و گویش محلی و... برای جذب گردشگر است، اما تاکنون از این ظرفیت عظیم استفاده صحیح و اصولی نشده و این در حالی‌ست که توسعه گردشگری زمینه اشتغال افراد در سنین گوناگون را فراهم کرده و یکی از راه‌های غلبه بر بیکاری در منطقه است.

توسعه گردشگری در مکان‌های مختلف زمینه‌های اشتغال دائم، فصلی و نیمه وقت را برای نیروی انسانی با تخصص و آموزش متوسط فراهم می‌سازد و از نرخ بیکاری می‌کاهد. در توسعه گردشگری، گذشته از ایجاد اشتغال مستقیم، زمینه سایر فعالیت‌های مرتبط مانند کرایه خودرو، دست‌فروشی، ارائه خدمات تفریحی و ورزشی نیز برای افراد بومی فراهم می‌شود.

صنعت گردشگری بدون برنامه‌ریزی دقیق و توجه به قابلیت‌های بوم‌شناختی، محلی، فرهنگی و اجتماعی، برای هر منطقه مشکالتی را در پی خواهد داشت، و از سوی دیگر، نظام گردشگری برنامه‌ریزی شده و بی‌عیب به سمت استفاده مناسب از محیط‌زیست و منابع گوناگون محیطی، فرهنگی، تاریخی و مانند اینها در منطقه پیش خواهد رفت.

جذب گردشگر برای بازدید از مکان‌های دیدنی و آثار ملی و باستانی به سرمایه‌گذاری زیادی در زمینه آماده‌سازی مکان‌های مورد بازدید، احداث جاده‌های مطلوب قابل دسترسی، تقویت زیرساخت‌ها، هتل‌های چند ستاره، وسایل نقلیه مناسب و نظایر اینها مورد نیاز است.

پردازش گردشگری پیرامون هر فضای جغرافیایی در روندی از تطبیق‌پذیری جاذبه‌ها، سکونتگاه‌ها و تسهیلات مورد نیاز انجام می‌گیرد. این خود پدیدآورنده روندی از پذیرش گردشگر است که در یک رویکرد به درون برخواسته از نگرش به فضاهای جغرافیایی است.

یعقوب گویلیان؛ مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان در این رابطه با اشاره به اینکه از ابتدای سال‌جاری تاکنون سه میلیون و 863هزار و 992نفر از جاذبه‌های گردشگری استان بازدید کرده‌اند، اظهار داشت: در همین مدت 926هزار و 565گردشگر و مسافر در مراکز اقامتی رسمی و دارای مجوز کردستان اسکان و اقامت داده شده‌اند.

وی افزود: جاذبه‌های تاریخی، دست‌ساز، طبیعی، مذهبی، تفریحی، صنایع‌دستی و فرهنگی به ترتیب، بیشترین آمار بازدید گردشگران را در این بازه زمانی به خود اختصاص داده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان با ذکر اینکه در این مدت یک‌هزار و 371مورد بازدید نظارتی از مراکز اقامتی انجام شده است، گفت: در طول این مدت 703 مرکز اقامتی، 474مرکز بین‌راهی و 152دفتر خدمات مسافرتی مورد بازدید قرار گرفته‌اند.

گویلیان هدف از این بازدید‌ها را نظارت بر نحوه رعایت موازین بهداشتی در واحد‌های اقامتی و گردشگری، ایمنی و امنیت، کیفیت خدمات، بهداشت محیط‌کار و اجرای نرخ‌نامه‌های مصوب عنوان و اذعان کرد: در جریان این بازدیدها 34 مورد تذکر، 7 مورد تشویق و یک مورد اخطار کتبی صادر شد.

این آمارهای تکراری در حالی هر از چند گاهی تکرار و به صورت یک ساندویچ آماده تحویل مخاطب می‌شود که غافل از یک برنامه عملی برای توسعه این حوزه! کارشناسان حوزه گردشگری در استان کردستان می‌گویند که وجود جاذبه‌های طبیعی و فرهنگی، آداب و رسوم محلی و سنتی، آب و هوای خوش،معتدل و شگفت‌انگیز در طول سال، محیط آرام و بدون سرو صدا به‌ویژه در نقاط گردشگری، مستعد بودن منطقه برای سرمایه‌گذاری بوم‌گردشگری و گردشگری و استفاده از منابع طبیعی و انسانی موجود در منطقه، وجود صنایع دستی همچون نازک‌کاری چوب، دست بافی، خراطی، ساخت زینت‌آلات محلی، سوزن دوزی و روکاری، سفال سازی، حصیربافی، گیوه دوزی، نمدمالی و ساخت محصولات چرمی، دستبافی شامل سجاده، موج، شال، جاجیم، گلیم، گلیمچه و پارچه لباسی که در بیشتر نقاط شهری و روستایی استان تهیه می‌شود، تنها بخشی از ظرفیت‌های مغفول مانده این حوزه است.

آنان معتقدند که ناکافی بودن امکانات رفاهی و اقامتی، عدم سرمایه و بودجه کافی در امر گردشگری منطقه، کیفیت پایین سیستم حمل‌ونقل، نبود نیروهای مجرب و آموزش دیده در امر گردشگری، عدم نظارت بر واحدهای گردشگری، مدیریت ضعیف گردشگری، عدم اطلاع‌رسانی و تبلیغات کافی برای جذب گردشگران، عدم تمایل مردم برای سرمایه‌گذاری در امر گردشگری به دلیل ناآشنایی با آن از جمله نقاط ضعف‌های این حوزه است که سال‌هاست در کردستان مورد بی‌توجهی قرار گرفته است.

به گزارش تسنیم؛ با تمام این تفاسیر، اهمیت توسعه گردشگری در جهت توسعه اقتصادی، ایجاد شغل و درآمدزایی در هر استان و منطقه‌ای به ویژه کردستان بر کسی پوشیده نیست و بی‌شک این ظرفیت‌ها و جاذبه‌های خدادادی ثروت‌آفرین می‌توانند به عنوان یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین پتانسیل‌های این حوزه محسوب شوند.

ظرفیت‌های گردشگری استان کردستان آنقدر عظیم است که با برنامه‌ریزی دقیق‌تر و داشتن ایده و راهکار از سوی متولیان میراث فرهنگی کردستان، می‌توان گردشگران بیشتری را به استان جذب کرد، امری که جز شعار و هیاهو، مغفول مانده و مشخص نیست برنامه‌ واقعی برای تحقق الزامات این حوزه چیست؟

انتهای پیام/481/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon