تحرکات آمریکا و عربستان برای جلوگیری از تشکیل دولت لبنان

تحرکات آمریکا و عربستان برای جلوگیری از تشکیل دولت لبنان

منابع لبنانی با اشاره به مداخلات آمریکا و عربستان و فرانسه در پرونده ریاست‌جمهوری لبنان تاکید کردند که این کشورها قصد دارند از تشکیل دولت لبنان در بازه زمانی فعلی جلوگیری کنند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، همانطور که پیش‌بینی می‌شد جلسه روز پنجشنبه پارلمان لبنان برای انتخاب رئیس جمهور جدید به دلیل به حد نصاب نرسیدن شمار نمایندگان حاضر در سالن پارلمان به زمان دیگری موکول شد. هم‌زمان با آن پیچیدگی‌های مربوط به پرونده تشکیل دولت این کشور نیز همچنان پابرجاست.

منابع آگاه از فضای پرونده تشکیل دولت لبنان به روزنامه الاخبار گزارش دادند که تقریبا همه چیز در این روند متوقف شده و روزهای گذشته شاهد هیچ گفتگویی در این زمینه نبوده‌ایم. البته «نجیب میقاتی» نخست‌وزیر مکلف به تشکیل دولت به منظور مقابله با سرزنش‌هایی که علیه او وجود دارد نسخه جدیدی از پیشنهاد خود برای تشکیل کابینه آینده را به «میشل عون» رئیس جمهور لبنان تحویل خواهد داد اما از قبل می‌داند که عون پیشنهاد وی را رد خواهد کرد. به نظر می‌رسد که میقاتی نمی‌خواهد اجازه دهد میشل عون قبل از پایان دوره ریاست جمهوری خود دستاورد دیگری جز انجام توافق مرزبندی با فلسطین اشغالی داشته باشد.

از طرف دیگر منابع وابسته به جریان آزاد ملی به ریاست جبران باسیل مسئولیت عدم تشکیل دولت را متوجه نجیب میقاتی دانسته و تاکید کردند ممکن است این تنش‌ها و بن‌بست سیاسی به سطح خیابان‌ها نیز برسد.

این منابع افزودند، فشارهای خارجی نیز نقش زیادی در کُند شدن روند تشکیل دولت لبنان دارد. از طرف دیگر دیپلمات‌های غربی و عربی به ویژه سفرای آمریکا و فرانسه و عربستان طی هفته‌های گذشته دیدارهای متعددی با یکدیگر داشته و درباره امور سیاسی لبنان گفتگو کرده‌اند.

منابع مذکور تاکید کردند، اما به نظر می‌رسد که عربستان، آمریکا و فرانسه منافع خود را در پرونده ریاست‌جمهوری لبنان می‌بینند و پرونده تشکیل دولت روی میز مذاکرات آنها قرار ندارد. البته سیگنال‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد این کشورها تلاش دارند دولت لبنان در بازه فعلی تشکیل نشود و پیش از آن تکلیف پرونده انتخاب رئیس جمهور روشن گردد. کشورهای مذکور گزینه‌های مورد نظر خود را برای ریاست‌جمهوری آینده لبنان دارند که بارزترین آنها «ژوزف عون» فرمانده ارتش لبنان است.

یک منبع دیپلماتیک غربی درباره خلاء ریاست‌جمهوری در لبنان اظهار داشت که انتخاب رئیس جمهور جدید در لبنان یک مسئله بین‌المللی است. طرف‌هایی چون آمریکا و عربستان و فرانسه در این پرونده مداخله می‌کنند و اختلافات زیادی میان آنها وجود دارد.

این درحالی است که «ولید البخاری» سفیر عربستان در بیروت تحرکات خود را برای متحد کردن سنی‌های لبنان جهت تاثیرگذاری بر روند انتخاب رئیس جمهور جدید بیشتر کرده و طی چند روز گذشته مشغول گشت و گذار در طرابلس بوده و تاکید کرده که سنی‌ها به دور از وابستگی‌های جناحی و حزبی باید با یکدیگر متحد باشند.

منابع خبری گزارش دادند که جولان سفیر عربستان در مناطق مختلف لبنان همچنان ادامه دارد و طی روزهای آینده به عکار و بقاع و شبعا خواهد رفت. سفیر عربستان همچنین درحال برقراری ارتباط با انجمن های مدارس و دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی و درمانگاه‌ها و ... در لبنان بوده و وعده حمایت از پروژه‌های آنها را داده است.

منابع مربوطه در این راستا گزارش دادند که دیدارها و تماس‌های ولید البخاری با جوانان لبنانی و به ویژه وابستگان جریان 14 مارس در سایه ناتوانی وی در همسو کردن رهبران این جریان با عربستان است و این امر در دیدار اخیر نمایندگان سنی با البخاری کاملا آشکار بود؛ به ویژه اینکه «ولید جنبلاط» رئیس حزب سوسیالیست ترقی‌خواه از شرکت در جلسه سفارت عربستان خودداری کرده و به نظر می‌رسد قصد همکاری با سعودی‌ها را ندارد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon