جزئیات تازه از لایحه افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان/ افزایش پرداخت‌ها از چه زمانی اعمال می‌شود؟

جزئیات تازه از لایحه افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان/ افزایش پرداخت‌ها از چه زمانی اعمال می‌شود؟

گزارش نهایی کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد لایحه دوفوریتی متناسب‌سازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشگری منتشر شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، گزارش نهایی کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در مورد لایحه دوفوریتی متناسب‌سازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشگری منتشر شد. دوفوریت این لایحه در جلسه علنی امروز مجلس به تصویب رسیده است.

* جزئیات مصوبه نهایی افزایش حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان

بر اساس این گزارش، در مصوبه نهایی افزایش حقوق که عنوان آن به «لایحه اصلاح قانون بودجه سال 1401 کل کشور و ترمیم حقوق کارکنان و بازنشستگان کشوری و لشگری» تغییر یافته است، اصلاحات عمده‌ای نسبت به متن اولیه ارسالی دولت به چشم می‌خورد.

متن کامل مصوبه نهایی افزایش حقوق کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به‌شرح زیر است:

لایحه اصلاح قانون بودجه سال 1401 کل کشور و ترمیم حقوق کارکنان و بازنشستگان کشوری و لشگری

ماده واحده ـ علاوه بر افزایش‌های حقوق و دستمزد ناشی از تبصره (12) ماده واحده قانون بودجه سال 1401 کل کشور، از تاریخ 1401.7.1 افزایش‌های زیر برای اشخاص مشمول این قانون اعمال می‌شود:

‌1 ـ (3000) امتیاز برای کارمندان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری و معادل ریالی امتیاز مذکور برای کارمندان مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت مصوب 1370 و سایر مشمولین جزء (1) بند «الف» تبصره (12) ماده واحده قانون بودجه سال 1401 کل کشور (به‌استثنای مشمولان قانون کار) و معادل ریالی (210) امتیاز برای اعضای هیأت علمی و قضات، با عنوان متناسب‌سازی حقوق، به‌صورت ثابت در احکام کارگزینی و قراردادهای آنان درج شود. مبلغ ناشی از اعمال این افزایش مشمول کسور بازنشستگی و مستثنی از سقف دریافتی و نیز در سال جاری از سقف موضوع جزء (8) بند (الف) تبصره (12) می‌باشد. امتیاز مذکور به افرادی که پس از تصویب این قانون در دستگاه‌های موضوع این بند به‌کارگیری می‌شوند، قابل پرداخت است.

2 ـ حقوق مشمولین جزء (2) بند «الف» تبصره (12) ماده واحده قانون بودجه سال 1401 کل کشور شامل بازنشستگان، وظیفه‌بگیران و مشترکان صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوق‌های بازنشستگی وابسته به دستگاه‌های اجرائی، مبلغ نه میلیون (000ر000ر9) ریال افزایش می‌یابد.

علاوه بر این مبلغ، 5% از محل مبلغ هفتاد هزار میلیارد (70.000.000.000.000) ریال ناشی از تغییر زمان اجرای این قانون و از پنج درصد (5%) تا ده درصد (10%) از محل سهام، سهم‌الشرکه و اموال و اولویت اختصاص سایر منابع قابل تأمین به بند (ی) تبصره (2)، به حقوق و مستمری مشمولان این بند اضافه می‌شود و در سالهای بعد نیز مشمول افزایش سنواتی می‌گردد.

افرادی که پس از اجرای این قانون بازنشسته می‌شوند، در صورتی که در محاسبه حقوق بازنشستگی آنان، میزان ریالی افزایش مذکور در بند (1) این قانون کمتر از افزایش ناشی از این بند برای بازنشسته هم‌طبقه و دستگاه مشابه به‌علاوه افزایش سنواتی گردد، تا سقف مذکور متناسب‌سازی دریافت می‌نمایند.

‌3 ـ در اجرای ماده (16) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب 1400، کمک‌هزینه اولاد و حق عائله‌مندی تمامی گروه‌های مختلف حقوق‌بگیر در دستگاه‌های مذکور در ماده (29) قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و همچنین نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات، سازمان انرژی اتمی ایران (به‌استثنای مشمولان قانون کار) از قبیل کارکنان کشوری و لشکری، اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش‌عالی و پژوهشی و قضات و بازنشستگان، وظیفه‌بگیران و مشترکان صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوق‌های بازنشستگی وابسته به دستگاه‌های اجرائی، به‌ترتیب به‌میزان صددرصد (100%) و پنجاه درصد (50%) افزایش می‌یابد.

‌4 ـ فوق‌العاده ویژه موضوع بند (10) ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری مشمول جزء (3) بند (الف) تبصره (12) نمی‌باشد.

‌5 ـ مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور به‌میزان سی درصد (30%) افزایش می‌یابد.

‌6 ـ به دولت (سازمان برنامه و بودجه کشور) اجازه داده می‌شود اعتبارات هزینه‌ای دستگاه‌های اجرائی در سال 1401 را تا بیست درصد (20%) و در سقف مصارف قانون بودجه سال 1401 بابت اجرای این قانون افزایش دهد و در سال‌های بعد نیز در لوایح بودجه سنواتی پیش‌بینی نماید.

‌7 ـ کمک‌معیشت جانبازان بیست و پنج درصد (25%) و بالاتر و مشمولین ماده 38 قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران حداقل به پنجاه و شش میلیون (56.000.000) ریال و کمک‌معیشت جانبازان زیر بیست و پنج درصد (25%) و رزمندگان معسر به چهل و پنج میلیون (45.000.000) ریال افزایش می‌یابد.

‌8 ـ معافیت مالیاتی و بیمه بازنشستگی و درمان ایثارگران موضوع مواد (37)، (56) و (13) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران با اصلاحات و الحاقات بعدی آن از شمول سقف حقوق و مزایای مستمر و خالص دریافتی و نیز در سال جاری از سقف مقرر در جزء (8) بند (الف) تبصره (12) مستثنی است.

‌9 ـ کلیه معلمین طرح مهرآفرین مشمول قانون رتبه‌بندی معلمان بوده و باید به آنان بدون نیاز به آزمون کد شناسه و مستخدم اختصاص داده شود.

‌10 ـ حداقل مبلغ حکم کارگزینی کارکنان دولت موضوع جزء (1) بند (الف) تبصره (12) مبلغ شصت و شش میلیون ریال و برای مشمولین جزء (2) بند یادشده مبلغ شصت و یک میلیون و پانصد هزار ریال تعیین می‌شود و سقف موضوع جزء (8) بند (الف) تبصره (12) به‌میزان افزایش‌های موضوع این قانون اضافه می‌شود.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon