تداوم مناقشات دولت ائتلافی آلمان بر سر تداوم فعالیت نیروگاه‌های هسته‌ای

تداوم مناقشات دولت ائتلافی آلمان بر سر تداوم فعالیت نیروگاه‌های هسته‌ای

مقامات دولت ائتلافی آلمان در نشستی که در دفتر صدر اعظمی برگزار شد نتوانستند به توافقی بر سر مناقشات درباره تداوم و یا توقف فعالیت نیروگاه‌های هسته‌ای برای مقابله با بحران انرژی دست یابند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، نشریه "فوکوس" آلمان در مطلبی نوشت: روز یکشنبه، رهبران دولت ائتلافی آلمان در دفتر صدراعظم برای یک نشست بحران به منظور حل مناقشات بر سر مسئله تداوم و یا توقف فعالیت هسته‌ای نیروگاه‌ها دیدار کردند. اما پس از مدت کوتاهی، "کریستین لیندنر"، وزیر دارایی فدرال آلمان و رابرت هابک، وزیراقتصاد این کشور بدون اینکه حرفی بزنند دفتر صدارت را ترک کردند. جلسه بعدی قرار است امروز دوشنبه برگزار شود.

مناقشه بر سر استفاده بیشتر از نیروگاه‌های هسته‌ای باقیمانده در آلمان هفته‌ها در ائتلاف موسوم به چراغ راهنمایی در جریان است. در جلسه بحران تشکیل شده در دفتر صدر اعظمی سران دولت می خواستند این اختلاف را از سر راه بردارند. اما نتیجه‌ای ازاین نشست حاصل نشد. "تینا هاسل"، خبرنگار آ ار دی آلمان گزارش داد که لیندنر و هابک به بدون هیچ حرفی دفتر صدراعظم را ترک کرده اند.

بر این اساس بنابراین پس به نظر می رسد که هنوز با توافق در این باره فاصله زیادی وجود دارد.

به دلیل بحران انرژی، هابک می خواهد دو نیروگاه هسته‌ای را تا بهار در صورت تنگناهای تامین برق فعال نگه دارد.

از سوی دیگر، حزب لیبرال دموکرات در دولت ائتلافی برای ادامه فعالیت هر سه نیروگاه هسته‌ای باقیمانده تا سال 2024 فشار می آورد. کریستین لیندنر، رهبر حزب و وزیر دارایی آلمان روز دوشنبه این موضوع را بار دیگر مورد تاکید قرار دارد. در جریان حذف تدریجی هسته‌ای، در واقع قرار بود که آخرین نیروگاه‌های هسته‌ای آلمان در پایان سال جاری از شبکه خارج شوند.

به‌دلیل بحران انرژی که با جنگ روسیه علیه اوکراین تشدید شده است، ماه‌ها بحث در مورد اینکه آیا سه نیروگاه هسته‌ای باقیمانده در این کشور باید بیشتر کار کنند، حتی اگر مجوز بهره‌برداری از برق آنها در پایان این سال منقضی شود بین مقامات این کشور بالا گرفته است.

در مرحله حذف هسته‌ای که حدود ده سال پیش در آلمان تصمیم گرفته شد، در واقع توافق شد که نیروگاه‌های ایزار 2 در بایرن، نکاروستهایم 2 در بادن‌ـ‌وورتمبرگ و امسلند در نیدرزاکسن آخرین نیروگاه‌های هسته‌ای باشند که در 31 دسامبر 2022 تعطیل می‌شوند، با این حال، با گسترش جنگ اوکراین و بحران انرژی، درخواست‌ها برای تمدید عمر این نیروگاه‌ها بلندتر و بلندتر شد.

در دولت ائتلافی آلمان پس از پیشنهادهای وزیر اقتصاد برای ذخیره محدود نیروگاه هسته‌ای، دوباره دعواها و اختلافات بالا گرفت و این پیشنهاد با انتقاد گسترده حزب لیبرال دموکرات مواجه شده است.

بر اساس تصمیمات اتخاذشده، سه نیروگاه هسته‌ای آخر آلمان در 31 دسامبر سال جاری میلادی باید کار خود را متوقف کند. قطع تدریجی انرژی هسته‌ای، که پس از فاجعه رآکتور هسته‌ای در فوکوشیمای ژاپن در سال 2011 در آلمان آغاز شد، حالا می‌تواند حداقل به‌طور موقت با توجه به جنگ در اوکراین روند معکوسی پیدا کند.

به‌دلیل نگرانی از توقف تحویل گاز روسیه، حزب لیبرال دموکرات و اتحادیه احزاب متحد مسیحی به‌ویژه خواستار تمدید زمان کار نیروگاه هسته‌ای هستند، از طرفی حزب سوسیال دموکرات و سبزها به این مسئله بدبین هستند.

انرژی و غذا بزرگترین محرک‌های قیمت در آلمان در طول ماه ها بوده‌اند. حمله روسیه به اوکراین و تنگناهای عرضه این وضعیت تنش‌آمیز را تشدید کرده است. بر اساس محاسبات آماردانان در آلمان در آگوست 2022 قیمت انرژی در آلمان 35.6 درصد بیشتر از ماه مشابه سال قبل بود. نفت گرمایش بیش از دو برابر گران‌تر از سال گذشته بود (به اضافه 111.5 درصد)، قیمت گاز طبیعی هم 83.8 درصد افزایش یافت.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon