ولید جنبلاط: وارد هیچ جبهه‌ای علیه سلاح مقاومت نمی‌شوم

ولید جنبلاط: وارد هیچ جبهه‌ای علیه سلاح مقاومت نمی‌شوم

رئیس حزب سوسیالیست ترقی‌خواه لبنان با اشاره به ضرورت مقابله با توطئه‌های فتنه‌افروزانه رژیم صهیونیستی در مناطق مختلف تاکید کرد، وارد هیچ جبهه‌ای که علیه سلاح مقاومت تحریک کند نمی‌شوم.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، درحالی که لبنانی‌ها همچنان در حال دست و پنجه نرم کردن با پیامدهای بن‌بست سیاسی این کشور هستند، چندین منابع رسمی حزبی و امنیتی بین‌المللی در لبنان اعلام کردند که سفارتخانه‌های اروپایی در بیروت از جمله انگلیس، فرانسه، ایتالیا، سوئیس و آلمان اطلاعاتی را درباره تلاش برخی طرف‌ها جهت ایجاد هرج و مرج و ناامنی در شمال لبنان مخابره کرده و گزارش داده‌اند که یک سری طرف‌ها به دنبال استفاده از شمال لبنان به عنوان پایگاه‌های حمایتی گروه‌های افراطی و تروریستی هستند.

اگرچه سرویس‌های امنیتی مختلف لبنان تاکید می‌کنند هیچ نشانه‌های واقعی یا داده‌های دقیقی وجود ندارد که این هشدارها را تأیید کند، اما اکثر نیروهای سیاسی و رسمی لبنان با جدیت و احتیاط در قبال هشدارهای مذکور در خصوص ایجاد ناامنی در شمال این کشور برخورد می‌کنند.

منابع سیاسی در طرابلس و عکار در این زمینه اعلام کردند که برخی اخبار اغراق‌آمیز درباره اوضاع امنیتی شمال برای آسیب زدن به وجهه این منطقه وجود دارد و نیروهای امنیتی با جدیت در تلاش برای حفظ امنیت مناطق شمالی لبنان هستند. البته با این وجود طی دوره اخیر مقادیر زیادی سلاح در شمال یافت شده که به نظر می‌رسد از سوریه قاچاق شده باشند.

منابع مذکور تصریح کردند، اخباری که درباره بازگشت هزاران عنصر افراطی و تروریستی به لبنان منتشر شده دقیق نیست اما یک مهاجرت معکوس در این زمینه وجود دارد؛ به طوری که شماری از جوانان لبنانی به ویژه طی یک سال اخیر به سمت شمال غرب سوریه یا عراق با هدف پیوستن به گروه‌های تروریستی به راه افتاده‌اند.

علاوه بر آن داده های امنیتی حاکی از افزایش تجارت تسلیحات قاچاق شده از طریق خاک سوریه به لبنان توسط یک شبکه قاچاق است که فعالیت‌های آن صرفا محدود به تجارت اسلحه سبک نیست؛ بلکه شامل آرپی جی، خمپاره، بمب، مین و مواد منفجره می‌شود. در این بین سرویس‌های امنیتی سوریه شماری از قاچاقچیان سلاح را دستگیر و بسیاری از گذرگاه‌ها با لبنان را بسته‌اند اما امکان بستن کامل مرزها وجود ندارد.

هم‌زمان با آن منابع محلی در شمال لبنان ابراز نگرانی می‌کنند که ممکن است برخی طرف‌های خارجی به دنبال ناامن کردن اوضاع این کشور برای تاثیرگذاری بر پرونده‌های حساسی چون انتخاب رئیس جمهور باشند. یکی از سناریوها در این زمینه آن است که آمریکا و عربستان قصد دارند در سایه متشنج شدن اوضاع امنیتی لبنان، «ژوزف عون» از فرماندهی ارتش کنار رفته و به منصب ریاست‌جمهوری برسد.

منابع ارشد لبنانی که نامشان فاش نشده اعلام کردند که آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها همچنان به تحریکات امنیتی خود ضد لبنان به ویژه حزب‌الله ادامه می‌دهند و علاوه بر آن نباید شبکه‌های جاسوسی متعدد اسرائیل در لبنان را که قصد انجام عملیات‌های خرابکارانه در کشور داشتند و بسیاری از آنها توسط نیروهای امنیتی لبنان کشف و منهدم شده‌اند نادیده گرفت.

بر این اساس مسئولان سیاسی لبنان در تلاش برای ایجاد یک فضای اتحادی هستند تا ضمن جلوگیری از وقوع هرگونه ناامنی در سراسر لبنان اجازه سوءاستفاده سفارتخانه‌های غربی از این اخبار برای ایجاد هرج و مرج در کشور را ندهند. در همین زمینه روزنامه الاخبار گزارش داد که تماس‌های فشرده‌ای بین حزب‌الله و نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان و ولید جنبلاط، رئیس حزب سوسیالیست‌ترقی‌خواه صورت گرفته است.

بر اساس این گزارش، ولید جنبلاط در تماس تلفنی با مسئولان حزب‌الله و نبیه بری با ابراز نگرانی درباره هرج و مرج امنیتی در لبنان تاکید کرد تلاش می‌کند تا در مناطقی که تحت نفوذ او قرار دارد اوضاع را آرام کند.

جنبلاط همچنین تاکید کرد که تصمیم نهایی خود را گرفته و در هیچ جبهه‌ای که قصد تحریک علیه سلاح مقاومت را داشته باشد وارد نمی‌شود و با این پرونده بر اساس شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی برخورد می‌کند.

رئیس حزب سوسیالیست‌ترقی‌خواه لبنان در ادامه تاکید کرد، مقابله با توطئه‌های فتنه‌افروزانه‌ای که اسرائیل در مناطق مختلف قصد اجرای آنها را دارد ضروری است.

ولید جنبلاط درباره اختلافات خود با حزب نیروهای لبنانی به ریاست سمیر جعجع اعلام کرد که علت این امر ترس از بی‌تدبیری‌هایی است که کشور را به مسیری با عواقب نامعلوم سوق می‌دهد.

وی تصریح کرد، من خواهان یک رابطه آرام با حزب‌الله هستم و حزب‌الله نیز نشان داده که به دنبال آرامش و جلوگیری از هرگونه تنش و فتنه است.

ولید جنبلاط چند روز قبل نیز گفته بود، اسرائیل تحت فشارهای حزب‌الله در پرونده مرزبندی تسلیم و مجبور به توافق شد. لبنان به قدرت دفاعی حزب‌الله نیاز دارد و در هر صورت حزب‌الله در پرونده مرزبندی ثابت کرد که در دیپلماسی نیز مهارت بالایی دارد.

جنبلاط ماه گذشته با هیئتی عالی‌رتبه از حزب‌الله دیدار کرد و دو طرف مسائلی چون پرونده ترسیم مرزهای دریایی با فلسطین اشغالی و انتخاب رئیس جمهور جدید و... را مورد بررسی قرار دادند. ولید جنبلاط در پاسخ به متحدان قبلی خود در جریان 14 مارس که از گفتگوی او با هیئت حزب‌الله انتقاد کرده بودند، گفت: حزب‌الله یک مؤلفه اساسی در لبنان است و حتی کشورهای خارجی با این جنبش مذاکره می‌کنند، پس چرا یک طرف داخلی نتواند با آن ارتباط داشته باشد؟

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon