چطور از چنگال "تبهکاران سایبری" در امان بمانیم؟! + فیلم


چطور از چنگال "تبهکاران سایبری" در امان بمانیم؟! + فیلم

سارقان و تبهکاران سایبری شگردهای مختلفی برای به دام انداختن طعمه‌های خود دارند با آشنایی با این شگردها می‌توانیم از چنگال آنها در امان بمانیم؛ رئیس پلیس فتای تهران بزرگ این شگرد‌ها را تشریح کرده است.

سرهنگ داوود معظمی گودرزی؛ رئیس پلیس فتا تهران بزرگ در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، اظهار کرد: پلیس فتا طبق قوانین جاری کشور، هنگامی که  جرائمی در بستر اینترنت و  فضای‌سایبری رخ دهد، وارد عمل خواهد شد و اقدامات لازم را  در این رابطه انجام خواهد داد.

وی افزود: در غالب دسته بندی جرائم اگر نگاهی به موضوعات داشته باشیم، تعدادی از جرائم نیاز به شاکی‌خصوصی دارد و برخی از جرائم هم توسط ماموران پلیس به صورت شبانه‌روزی رصد خواهد شد مثل فروش موادمخدر،فروش اسلحه و... که برخی از کشف‌های جرائم در رابطه با این موضوعات است.

این مقام ارشد انتظامی تصریح کرد: برخی از جرائم مانند کلاهبرداری حتما نیاز  به شاکی خصوصی است اما برخی دیگر از جرائم هستند که پس از تماس‌های تلفنی شهروندان، سرنخ های اولیه بدست آمده و پلیس در این رابطه اقدام می‌کند و اینگونه کشف‌ها، کشف‌های پیش‌دستانه قبل از وقوع جرم است.

پلیس فتا ,

سرهنگ گودرزی متذکر شد: به عنوان مثال سال گذشت پرونده‌ای داشتیم که جرمی در حوزه اسکیمر (سرقت اطلاعات با کپی کارت بانکی ) رخ داده بود و قبل از اینکه شکات بیشتری به مقر پلیس مراجعه کنند، گزارشی به ما ارسال شد که متوجه شدیم متهم این پرونده موفق به کپی اطلاعات کارت بانکی 3 هزار نفر در تهران شده است که در ادامه تمام کارت‌های بانکی شکات که هنوز هدف سرقت قرار نگرفته  بود، با دستور مقام‌قضایی مسدود و این اقدام باعث شد بخش گسترده‌ای از جرائم رخ ندهد و به تعداد مالباختگان این پرونده اضافه نگردد.

رئیس پلیس فتا پایتخت ادامه داد: در راستای اینکه پلیس بتواند خدمت‌رسانی بهتری به مردم داشته باشد و برای تسهیل حقوق شهروندی که ماموران پلیس فتا به بهترین شکل ارائه می‌کنند، پل‌های ارتباطی زیادی را برای مردم تعریف شده است که مرکز فوریت‌های پلیسی 110 یکی از این راه‌های ارتباطی است که همکاران ما به صورت 24 ساعته پاسخگوی شهروندان هستند؛ در کنار این سامانه مرکز فوریت های سایبری هم به شماره" 096380 " وجود دارد که مردم می‌توانند با پلیس فتا مستقیما ارتباط برقرار کنند.

وی افزود: شهروندان همچنین می‌توانند با مراجعه به سایت پلیس فتا www.cyberpolice.ir در قسمت " ارتباط با ما " اطلاعاتی که دارند را در اختیار پلیس قرار دهند؛ همچنین با راه‌اندازی مرکز فوریت‌های سایبری مردم می‌توانند خارج از ساعت اداری به این مرکز به صورت حضوری مراجعه کنند که ماموران پلیس فتا در آنجا 24 ساعته فعالیت دارند و به مردم خدمت‌رسانی می‌کنند.

این مقام پلیسی در رابطه با مرکز فوریت‌های سایبری ادامه داد: برخی از جرائم که فوریت دارد و ممکن است خارج از ساعت اداری رخ دهد همانند جرائم مالی و برداشت غیر مجاز از حساب بانکی ، ماموران پلیس فتا در مرکز فوریت های سایبری آمادگی کامل دارند که این دست از شکایت را فورا دریافت می‌کنند و بلافاصله اقدامات فنی و تخصصی را بر روی پرونده انجام دهند و در واقع همان خدماتی که در ساعات اداری به آنها داده می شود را مثلا در ساعت 2 بامداد نیز به شهروندان ارائه نمایند.

گودرزی تصریح کرد: از ابتدای سال جاری با اقدامات شبانه‌روزی که ماموران پلیس فتا پایتخت انجام دادند، بالغ بر 90 درصد جرائم‌سایبری در حوزه تهران بزرگ منجر به نتیجه شده است.

وی عنوان کرد: پلیس فتا در بحث فرهنگی و اطلاع‌رسانی بیشترین اقدامات را در حوزه امنیت بانک‌داری الکترونیک، امنیت بانکداری نوین و پیشگیری از وقوع جرائم اقتصادی انجام داده که بررسی‌ بر روی پرونده‌های مذکور نشان می‌دهد، افرادی که هدف کلاهبرداری قرار گرفتند  عموما نا آگاه بودند و در رابطه با حفظ اطلاعات شخصی خود سهل‌انگاری کرده‌اند.

سرهنگ داوود گودرزی با بیان اینکه ماموران پلیس فتا تهران بزرگ در حوزه جرائم اقتصادی 32 باند سازمان‌‌یافته و نیمه‌سازمان‌یافته را منهدم کرده‌اند،گفت: در بحث برداشت غیرمجاز از حساب‌های شهروندان با همکاری‌ بانک‌مرکزی و قوه‌قضاییه رمز‌های پویا راه‌اندازی شد که این موضوع باعث شد تا کاهش چشمگیری را از وقوع سرقت حساب بانکی داشته باشیم.

رئیس پلیس فتا تهران ادامه داد: مجرمان سایبری خودشان را به‌روز می‌کنند و متاسفانه با وجود بدافزار‌ها و لینک‌ها که در سطح گسترده‌ای شیوع پیدا کرد است  مجددا باعث شد تا آمار بخشی از جرائم مالی  افزایش پیدا کند.

وی با بیان اینکه راحت ترین و کم‌هزینه ترین راه برای مجرمان ارسال لینک به تلفن همراه است، افزود: پلیس فتا تاکید می‌کند هیچ‌ سازمان‌رسمی و حاکمیتی با شماره‌های شخصی برای شهروندان پیامک ارسال نخواهد کرد. شهروندان قبل از اینکه لینکی را باز کنند لحظه‌ای صبر و در ادامه حتما محتوای آن را مطالعه کنند که روی لینک‌های جعلی تحت عنوان سامانه ثبت ثنا، سهام عدالت و هدفمندی یارانه‌ها و ... وارد نشوند؛ که اگر شهروندان  در این رابطه دقت داشته باشند حجم زیادی از پرونده‌ها کاهش پیدا می‌کند.

این مقام ارشد انتظامی بیان داشت : پلیس فتا تاکید کرده است فروشندگان حتما دستگاه‌های "پین‌پد" را برای وارد کردن رمز در اختیار مردم قرار دهند؛ شهرواندان هم  به هیچ‌عنوان کارت خود را در اختیار فروشندگان قرار ندهند ورمز کارت بانکی را  مستقیما خودشان وارد کنند.همچنین  اکثر افرادی که هدف کلاهبرداری اسکیمری قرار گرفتند توسط فروشنده‌های سیار طعمه شده‌اند.

وی افزود: شهروندان در خصوص کلاهبردرای‌های تلفنی توجه کافی را داشته باشند؛ سازمان‌های رسمی با شماره‌های تعریف شده تماس خواهند گرفت و شهروندان کد‌های احراز هویت خود را در شبکه‌های اجتماعی در اختیار دیگران قرار ندهند؛ البته در این حوزه ماموران پلیس فتا میلیون‌ها تومان از اموال مردم که به سرقت رفته بود را کشف کردند.

گودرزی با بیان اینکه کلاهبرداران حرفه‌ای نیستند و از نا آگاهی مالباختگان سوءاستفاده می‌کنند، در ادامه گفت: شهروندانی که قصد خرید اینترنتی را دارند حتما از سایت‌هایی استفاده کنند که دارای نماد اکترونیک باشد و شهروندان قبل از دریافت کالا در شبکه های اجتماعی، مبلغی را به حساب فروشنده واریز نکنند و در واقع از واریز بیعانه به فروشنده خودداری نمایند.

این مقام ارشد انتظامی بیان کرد: اگر شهروندی هدف اعمال مجرمانه قرار بگیرد، همان لحظه با پل‌هایی ارتباطی که وجود دارد اقدام کند که پس از راهنمایی و راستی آزمایی و مراجعه شخص مالباخته به مرکز فوریت های سایبری از سوی ماموران پلیس فتا در ابتدا حساب مقصد مسدود سازی شود ( در خصوص جرائم مالی ) تا در ادامه اقدامات بعدی صورت بگیرد.

وی با بیان اینکه گوشی‌های هوشمند در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند هدف افراد مجرم قرار می‌گیرد، گفت: با توجه‌ به اینکه که متهمان پس از وارد شدن به گوشی مالباخته با هویت وی اقدام به درخواست وجه و تصاویر خصوصی از افراد نزدیک مالباخته می‌کنند همچنین افرادی که چنین پیام‌هایی دریافت می‌کنند باید با تماس تلفنی از هویت فرستنده پیام مطمئن شوند و شهروندان در این رابطه کد احراز هویت 2 مرحله‌ای را فعال کنند.

گودرزی گفت: معمولا جرائمی که در فضای‌ مجازی رخ می‌دهد نیازمند متهمانی با هوش، باسواد و پویا است که آنها باید برای اعمال مجرمانه در ساعت‌های مختلف شبانه‌روز پویایی لازم را داشته باشند؛ بدین ترتیب میانگین متهمانی  که دستگیر می‌شوند نزدیک به 20 سال است که که میانگین سنی این متهمان پایین‌تر از جرائم دیگر است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon