سوالات نخبگان در همایش ملی نخبگان؛ از موفق‌ نبودن در تجاری‌سازی تا کارآفرین‌نبودن دانشگاه‌ها!

سوالات نخبگان در همایش ملی نخبگان؛ از موفق‌ نبودن در تجاری‌سازی تا کارآفرین‌نبودن دانشگاه‌ها!

مدیرکل دفتر توسعه اثربخشی و اثرگذاری نخبگان گفت:‌ امروز سه نشست در همایش ملی نخبگان برگزار شد که نخبگان سوالات مهمی را در آن مطرح کردند؛ موفق‌ نبودن نخبگان در تجاری‌سازی، کارآفرین‌نبودن دانشگاه‌ها و نحوه نهادینه کردن حکمرانی نخبگان از جمله آنهاست.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ؛ مهدی ضرغامی؛ مدیرکل دفتر توسعه اثربخشی و اثرگذاری سرآمدان و نخبگان در اختتامیه دوازدهمین همایش ملی نخبگان اظهار کرد: بنیاد ملی نخبگان تلاش دارد تا کانون‌های تفکر و هسته‌های حل مسئله را ایجاد کند و ما در اینجا دست همه عزیزان را به گرمی می‌فشاریم. در چند ماه گذشته کارهایی انجام شده است که گزارش آن چاپ شده و به خدمت مقام معظم رهبری نیز رسیده است و تلاش داریم از مابقی مطالعات عزیزان که به صورت اجتماعی و نخبگانی باشد، گزارشات مختلفی را برای ارائه به مقامات عالی کشور تهیه کنیم.

وی گفت:‌ امروز سه نشست برگزار شد که 350 نفر از عزیزان حاضر بودند که مهم‌ترین مطالب طرح شده در نشست‌های امروز بدین شرح است: در نشست علم و فناوری یکی از سوالات بسیار مهم این بوده است که چرا نخبگان نمی‌توانند در زمینه مسائل دانش‌بنیان و تجاری‌سازی آن موفق باشیم؟! و ورود عرصه‌های نخبگانی و عرصه‌های کسب و کار فوق‌العاده مورد نیاز است.

مدیرکل دفتر توسعه اثربخشی و اثرگذاری سرآمدان و نخبگان ادامه داد: شرکت‌های دانش‌بنیان حول محور کارآفرینی شکل می‌گیرند نه فناوری، اما دانشگاه‌های ما کارآفرین نیستند و در بهترین حالت می‌توانند فناوری‌های خوب را به ما ارائه کنند. سوال سومی که در نشست علم و فناوری مطرح شده این است که ما چطور می‌توانیم در نهادینه‌سازی حکمرانی نخبگان موفق باشیم.

ضرغامی گفت: دو موضوع نیز در حوزه ساخت و تأمین مسکن موقت و همچنین گردشگری علم و فناوری مطرح شده است. در نشست حکمرانی و اقتصاد سوال مهمی که مطرح شده این است که ما چطور می‌توانیم اندیشکده‌های تخصصی حکمرانی را در کشور توسعه و ایجاد کنیم تا اینها بتوانند به تصمیم‌گیری در کشور کمک کنند.

مدیرکل دفتر توسعه اثربخشی و اثرگذاری سرآمدان و نخبگان خاطرنشان کرد:‌ ضرورت دارد  اداره امور کشور در حوزه اقتصادی و اجتماعی، تئوری مشخص و صریحی داشته باشد که این درخواست نخبگانی است که در جلسه حکمرانی بودند. در نشست فرهنگ، هنر و رسانه سوالی که مطرح شده این است که نخبه فرهنگی چه کسی است؟ سوالی که از بنیاد ملی نخبگان پرسیده شده این است که یک نظام ارزشی برای نخبگان تعریف شود و نخبگان نه تنها از مدرسه بلکه از دوران کودکی شناسایی شده و چرخه تربیت دوره نخبگی کامل شود.

وی ادامه داد:‌ اشکالی که به بنیاد ملی نخبگان گرفتند، ضعف کار فرهنگی در بنیاد ملی نخبگان است که ان‌شاالله در دوران مدیریت جدید این مشکل برطرف شود. درخواست دیگر نخبگان، از امدادرسانی به نخبگان به امدادگیری از آنها برای حل مشکلات کشور استفاده شود. در هیئت دولت مصوبه‌ای در آستانه تصویب است که در ماده 4 آن آمده است که کانون‌های تفکر نخبگانی برای تمام دستگاه‌های اجرایی کشور الزام است که تشکیل می‌شود.

ضرغامی گفت: در این گام بنیاد ملی نخبگان نیاز دارد تا با دعوت از نخبگان در این کانون‌ها عضو شده، وقت گذاشته و ارزش‌آفرینی کنند که این بخشی از ایفای مسئولیت اجتماعی ما است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon