ساخت و سازهای روستایی مطلوب میراث فرهنگی کاشان نیست

ساخت و سازهای روستایی مطلوب میراث فرهنگی کاشان نیست

رئیس اداره میراث فرهنگی کاشان با بیان اینکه ساخت و سازهای روستایی مطلوب میراث فرهنگی کاشان نیست، گفت: در اجرای طرح هادی از منظر حوزه میراث فرهنگی رضایت وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، احمد دانایی‌نیا صبح امروز در نشست خبری با بیان اینکه ایران سرشار از فرهنگ غنی و بالایی است، اظهار داشت: اولین همایش "بازنمایی هویت روستایی" مورد استقبال مردم روستای "پنداس" قرار گرفته است به نحوی که بیش از 100 نفر اسکان در نظر گرفتند که به صورت داوطلب مردمی پیش‌بینی شده است.

وی با بیان اینکه اهالی روستاهای "ورکان و تجره" نیز برای اجرای این همایش اعلام آمادگی کردند، افزود: هر روستا پتانسیل‌هایی در حوزه‌های مختلف دارد به نحوی که برخی در حوزه فرش، برخی در حوزه صنایع دستی، آیین‌های سنتی و غیره سرآمد است که باید شناسایی کرد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان ضمن تاکید بر شناسایی پتانسیل‌ها در روستاها ابراز داشت: روستاهایی هستند که به واسطه ایجاد معدن در آن روستا موجب کاهش آب آن روستا و یا دگردیسی صورت گرفته است در حالی که اقتصاد وابسته به زمین کارآفرینی ایجاد می‌کند و این موضوع در روستاها محقق می‌شود.

وی با بیان اینکه متاسفانه اقتصاد وابسته به زمین ما دچار تزلزل شده است، گفت: اتفاق خوبی که در این همایش رخ می‌دهد افتتاح اولین دفتر میراث‌بانی روستایی بوده است در حالی که میراث‌بانان از خود مردم هستند و بر همین اساس بر اساس تفاهم با بسیج دفاتر میراث‌بانی روستایی با همکاری بسیج اداره شود.

دانایی‌نیا با بیان اینکه دفاتر میراث‌بانی یک اداره میراث فرهنگی کوچک هستند، تصریح کرد: امیدواریم هر روستا در شهرستان کاشان یک دفتر میراث‌بانی داشته باشند و بر همین اساس جوشقان قالی، جوشقان استرک دیگر نقاطی است که این دفاتر در آن افتتاح می‌شود.

وی با بیان اینکه همایش پنداس همکاری مردمی را بیش از پیش تقویت می‌کند، تاکید کرد: روستای پنداس این پتانسیل را دارد که گردشگران خارجی را به سمت خود جذب کند و همین موضوع باعث می‌شود که اقتصاد روستایی رونق‌ بگیرد و مهاجرت معکوس رخ دهد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان افزود: یک موازی‌کاری در برخی دستگاه‌ها وجود دارد به نحوی که باید تعامل بین میراث فرهنگی، جهاد کشاورزی و بنیاد مسکن باشد که متاسفانه این همکاری وجود ندارد و یکی از این موارد طرح هادی روستایی است که با هماهنگی می‌تواند اتفاقات خوبی را شاهد باشیم.

وی با بیان اینکه از اجرای طرح هادی در بسیاری از روستاهای کاشان رضایت نداریم، ابراز داشت: طرح هادی باید شرایط اقتصادی مردم روستا را در درون خود پیش‌بینی کند و به جزئیات هم توجه کند و با هماهنگی میام بنیاد مس‌ن این موضوع قایل تحقق است.

دانایی‌نیا با بیان اینکه ساخت و ساز‌های صورت گرفته مطلوب ما نیست، گفت: ارائه تسهیلات ساخت مسکن در روستاها به‌گونه‌ای است که به طور مثال باید سازه مسکن بتنی یا فلزی باشد در حالی که این موضوع مغایر با بافت غالب روستایی است در حالی که طرح هادی باید منطبق با نیازهای اهالی روستا باشد.

وی با بیان اینکه در حوزه مصالح ساختمانی و تکنولوژی ساخت در روستاها با چالش‌های زیادی رو به رو هستیم، تصریح کرد: هم در زندگی شهری و هم در زندگی روستایی باید ساختمان، اقتصادی ساخته شود و این موضوع به منزله کم گذاشتن نیست بلکه باید از امکانات حداکثر استفاده را داشته باشیم.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان با بیان اینکه رقابت خوبی در سطح منطقه ایجاد شده است، تاکید کرد: باید از تجربه برگزاری اولین همایش استفاده کرد و معتقد هستیم باید روستاها به روستاهای رقابت‌جو در عرصه‌های فرهنگی، حفظ داشته‌ها و سایر حوزه‌ها تبدیل شود و ماندن در روستا را یک افتخار بدانند.

وی با بیان اینکه علم روز می‌تواند در خدمت جوانان روستایی در حوزه‌های مختلف قرار بگیرد، افزود: در حوزه گردشگری سلامت ایت پتانسیل وجود دارد که روزانه دو هزار گردشگر روستایی در منطقه حضور پیدا کنند و این موضوع نشان از وجود پتانسیل‌های مختلف در منطقه کاشان است.

انتهای پیام/801

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon