نویسنده آمریکایی: محمد بن سلمان بدترین دشمن عربستان است

نویسنده آمریکایی: محمد بن سلمان بدترین دشمن عربستان است

یک نویسنده آمریکایی با تاکید بر سیاست متزلزل ولیعهد سعودی اعلام کرد که محمد بن سلمان بدترین دشمن عربستان است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، یک نویسنده آمریکایی در گزارشی به سیاست‌های متزلزل اقتصادی و سیاسی « محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی پرداخته است.

به گزارش خلیج 24، «نیکلاس کریستوف» نویسنده مشهور آمریکایی در گزارشی اعلام کرد که که محمد سلمان به سیاست‌های شکست خورده خود ادامه می‌دهد، به گونه‌ای که به عربستان و شهروندان سعودی آسیب جدی وارد می‌کند.

کریستوف در ادامه تاکید کرد: ولیعهد سعودی بی‌‌پروا در جنگ علیه یمن، اختلافش با قطر و قتل «جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد سعودی با چالش‌ها و بحران‌هایی مواجه شد و شکست خورد. بدین ترتیب می‌توان گفت محمد بن سلمان بدترین دشمن عربستان سعودی است.

خبرگزاری «فرانس پرس» در گزارشی با تاکید بر شرایط سخت اقتصادی و بیکاری جوانان سعودی در دوران ولیعهدی محمد بن سلمان اعلام کرد: بحران‌های اقتصادی تاثیرات منفی قابل توجهی بر ازدواج جوانان سعودی داشته است و این امر موجب شده تا بسیاری از آن‌ها به ازدواج « مسیار» روی آورند.

ازدواج « مسیار» یک ازدواج بی بند و باری که اغلب به صورت مخفیانه صورت می‌گیرد ، علی رغم مخالفت برخی ، این نوع ازدواج به ویژه در میان جامعه عربستان و در میان مردانی که توانایی تهیه مخارج جشن‌های ازدواج را ندارند، به سرعت گسترش یافته است.

ازدواج مسیار که در عربستان رواج پیدا کرده به ازدواجی گفته می‌شود که در آن زن و مرد بدون هیچ‌گونه تعهدی به صورت موقتی زیر یک سقف زندگی می‌کنند و مرد تعهدی برای تامین جا و خوراک و نفقه زن ندارد. این اقدام در عربستان سعودی محبوبیت زیادی دارد و اما نزد برخی منتقدان خارج از چارچوب ازدواج شرعی است و آن را حرام می‌دانند.

بر اساس این گزارش، گفت‌وگو با 12 واسطه ازدواج و زوج‌های مسیار از جمله مردانی که در حال حاضر در ازدواج‌های سنتی هستند، نشان داد که این زوج‌ها، ازدواج مسیار راهی میانه بین ازدواج سنتی و زندگی مجردی است که به مردان اجازه می‌دهد بدون فشارهای تأمین هزینه، ازدواج های متعددی داشته باشند.

این درحالی است که اخیرا وبگاه شبکه خبری سی‌ان‌ان در گزارشی اعلام کرد که عربستان سعودی به «پایتخت مواد مخدر خاورمیانه » تبدیل شده است. حشیش و قات نیز مواد مخدر رایج در عربستان سعودی‌ هستند، مواد مخدر « شیشه» در میان جوانان سعودی محبوبیت خاصی دارند.در سالیان اخیر، پس از آغاز صدور مجوز دولت برای راه اندازی موسسات خصوصی، تعدادی از مراکز بازپروری مواد مخدر در سراسر این کشور ایجاد شده است.

برخی کارشناسان معتقدند که تغییرات اجتماعی مانند برگزاری کنسرت‌ها و جشن‌های مختلط منجر به استفاده نرخ بالای مواد مخدر شده است. جوانان عربستانی تحت تاثیر تغییرات تازه، عملا از اصول زندگی اسلامی جدا شده و به سمت فرهنگ غربی گرایش پیدا می‌کنند. امری که عملا سبک زندگی جدیدی را برای آن‌ها ایجاد می‌کند که در قالب آن، مصرف مواد مخدر از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

اخیرا نیز مجله آمریکایی «فارن پالیسی» عربستان اعلام کرد که اکثر مصرف کنندگان مواد مخدر در عربستان در گروه سنی 12 تا 22 سال قرار دارند و 40 درصد از معتادان سعودی از قرص‌های کپتاگون استفاده می‌کنند.

مرآة الجزیره در گزارشی نوشت که حدود یک میلیون جوان در عربستان سعودی که دارای مدارک دانشگاهی هستند ، از بحران بیکاری رنج می برند.

محمد بن سلمان با امیدهای فراوان در سال 2016 سیاست اقتصادی خود را که به چشم انداز 2030 معروف شد، آغاز کرد. از جمله اهداف راهبردی این طرح، مقابله با بحران بیکاری از 12 درصد به 7 درصد بود. در آغاز این چشم انداز، ولیعهد سعودی از ایجاد 90 هزار فرصت شغلی برای جوانان سعودی صحبت کرد . اما در سال‌های پس از راه‌اندازی چشم‌انداز ولیعهد سعودی ، نرخ بیکاری افزایش قابل توجهی را ثبت کرد و بر اساس گزارش منتشر شده از سوی اداره آمار عربستان در مورد بازار کار در این کشور، به 15.4 درصد رسید، به این معنی که نرخ بیکاری بر خلاف آنچه که محمد بن سلمان گفته بود حدود 4 درصد افزایش یافت.

متخصصان اقتصادی با تردید در زمینه آمارهای اعلام شده در زمینه بیکاری تاکید می‌کنند نظام سعودی به آمارهای واقعی اعتراف نمی‌کنند زیرا از خشم و شورش مردم وحشت دارند، به ویژه در سایه تدابیر ریاضت‌های مالی اخیر و مالیاتهای سنگینی که رژیم می‌خواهد از طریق آن از بحران اقتصادی بکاهد.

انتهاب پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon