تلاش عربستان برای پیوستن به گروه «بریکس»

تلاش عربستان برای پیوستن به گروه «بریکس»

رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی اعلام کرد که در جریان سفر اخیر خود به ریاض، ولیعهد سعودی خواستار پیوستن به گروه «بریکس» شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «سیریل رامافوسا»، رئیس جمهور آفریقای جنوبی پس از سفرش به عربستان سعودی، از هدف ریاض جهت پیوستن به گروه «بریکس» خبر داد.

«سیریل رامافوسا» در مصاحبه با رادیوی «ای‌بی‌سی» آفریقای جنوبی اعلام کرد : «شاهزاده «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی تمایل عربستان سعودی برای اینکه بخشی از بریکس باشد را ابراز کرد».

وی ضمن یادآوری اینکه آفریقای جنوبی ریاست بریکس را در سال 2023 برعهده خواهد داشت، تاکید کرد که عربستان تنها کشوری نیست که که خواهان پیوستن به گروه بریکس است.

رئیس جمهور آفریقای جنوبی در ادامه افزود: « ما گفتیم که گروه بریکس سال آینده میلادی نشستی را تحت ریاست آفریقای جنوبی خواهد داشت و این موضوع ( پیوستن دیگر کشورها به گروه بریکس) تحت بررسی قرار خواهد گرفت. تعدادی از کشورها خواستار عضویت در این گروه هستند و ما جواب مشابهی به آن‌ها داده‌ایم. ابتدا با شرکای بریکس رایزنی خواهیم کرد و سپس تصمیمی را با هم اتخاذ می‌کنیم».

گروه بریکس درخواست عضویت برخی کشورها از جمله عربستان سعودی، ترکیه، مصر و الجزایر را بررسی خواهد کرد.

گروه بریکس شامل پنج اقتصاد بزرگ در حال ظهور، یعنی برزیل، روسیه، هند،چین و آفریقای جنوبی است. از زمان شکل‌گیری بریکس بیش از یک دهه پیش، کشورهای عضو در زمینه‌هایی مانند اقتصاد، تجارت، سیاست، امنیت، نوآوری‌های فناوری و همچنین مبادلات فرهنگی و مردمی به نتایج مفیدی دست یافته‌اند. نام این گروه برگرفته از حرف اول نام انگلیسی اعضای آن است.

ایدهٔ شکل‌گیری گروهی به نام بریک، در سال 2001 توسط مؤسسه سرمایه‌گذاری گلدمن ساکس، به منظور پیش‌بینی وضعیت اقتصادی جهان و قدرت‌های برتر آن در نیم قرن آینده مطرح گردید. جیم اونیل اولین بار نام مخفف این گروه را در سر تیتر یک روزنامهٔ اقتصادی به کار برد.

رئیس جمهور آفریقای جنوبی روز یکشنبه سفر دو روزه خود به عربستان سعودی را به پایان رساند و طی این سفر با محمد بن سلمان و سایر مقامات سعودی دیدار کرد و دو طرف بسته‌ای از موافقت نامه‌ها و تفاهم نامه‌ها را در مورد طرح‌های مشترک به ارزش 15 میلیارد دلار امضا کردند.

تلاش‌های عربستان سعودی سالها پیش در سایه گسترش نفوذ کشورهای عربی و منطقه‌ای در قاره آفریقا با توجه به اهمیت این قاره در سطوح سیاسی، اقتصادی و تجاری آغاز شده است. در واقع در وهله اول قرار داشتن قاره سیاه و به‌خصوص کشورهای حوزه شاخ آفریقا در محیط پیرامونی شبه‌جزیره عربستان و کشور عربستان سعودی و در وهله دوم پیوندهای مذهبی این قاره با کشورهای حوزه غرب آسیا سبب شده تا کشورهای این منطقه نیم‌نگاهی نیز به کشورهای اسلامی قاره آفریقا داشته باشند. فراموش نباید کرد نزدیک به نیمی از جمعیت قاره آفریقا را مسلمانان این قاره تشکیل می‌دهند.

همچنین شکست در گرفتن اجماع در میان کشورهای منطقه غرب آسیا در قبال بحران‌های منطقه‌ای همچون جنگ سوریه، جنگ علیه یمن و تنش با قطر، سبب شد تا عربستان سعودی به کشورهای عربی و اسلامی قاره آفریقا روی آورده و از طریق ارائه مشوق‌های مالی و دلارهای نفتی به این کشورها، آنها را به‌سوی خود جلب کند.

عربستان سعودی، اکنون که با چالش‌های اقتصادی و سیاسی زیادی مواجه شده است، می‌کوشد تا با نفوذ مذهبی و سیاسی در نهادهای سیاسی کشورهای آفریقایی به دنبال راهی برای سرپوش گذاشتن بر مشکلات داخلی و منطقه‌ای از مسیر نزدیک شدن به این کشورها باشد. تنش‌ها و رقابت بر سر نفوذ در منطقه آفریقایی ساحل، مرکز و غرب آفریقا طی سال‌های گذشته در میان طرف‌های منطقه‌ای، عربی و بین‌المللی وجود داشته است.

مسئله امنیت غذایی و منافع اقتصادی عربستان سعودی نیز از مواردی است که محرک این کشور برای حضور در کشورهای این قاره است. در واقع مسئله کمبود و یا فقدان خاک‌های حاصلخیز در کشور عربستان سعودی و ضعف در بخش‌های مرتبط با صنعت کشاورزی سبب شده تا این کشور به‌دنبال سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی برخی کشورهای این قاره و تولید و خرید محصولات غذایی باشد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon