«تسلیم تاریخی» رژیم صهیونیستی در برابر حزب الله

«تسلیم تاریخی» رژیم صهیونیستی در برابر حزب الله

مناقشه ترسیم مرزهای ساحلی لبنان و رژیم صهیونیستی در آبهای مدیترانه پس از ۱۱ سال پافشاری لبنانی‌ها به اذعان نتانیاهو به «تسلیم تاریخی» این رژیم در برابر حزب‌الله منجر شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، پس از 11 سال جدال و کشمکش میان لبنان و رژیم صهیونیستی به منظور ترسیم مرزهای ساحلی طرفین در آبهای مدیترانه سرانجام بیروت و تل‌آویو از پذیرش پیش‌نویس نهایی پیشنهادی «آموس هوکشتاین» میانجیگر آمریکایی خبر دادند.

پرونده مناقشه مرزهای ساحلی رژیم صهیونیستی و لبنان از سال 2011 آغاز شد. در آن سال قبرس و رژیم اشغالگر قدس توافق دوجانبه‌ای را به منظور تعیین حدود مرزهای دریایی خود به امضا رساندند که به وضوح ناقض حقوق مشروع و قانونی لبنان در آبهای مدیترانه بود. بیروت بلافاصله با ارسال نامه‌ای به سازمان ملل متحد با محکوم‌کردن این توافق میان تل‌آویو و نیکوزیا، خط مرزی «23» را به عنوان حریم مرزهای ساحلی خود با رژیم صهیونیستی اعلان کرد.

با تشدید اختلاف نظرها بر سر این پرونده، آمریکا به آن ورود کرد و «باراک اوباما» رئیس جمهور وقت آمریکا «اریک هوف» را به عنوان میانجیگر این پرونده برگزید. تلاش‌های نخستین میانجیگر آمریکایی این پرونده برای تعیین خطی موسوم به «خط هوف» به عنوان مرز ساحلی طرفین با واکنش سرد بیروت و تل‌آویو همراه شد.

اوباما در گام بعد در سال 2013 «آموس هوکشتاین» را به عنوان دومین میانجیگر کاخ سفید در پرونده اختلافی لبنان و رژیم صهیونیستی منصوب کرد. هوکشتاین در همان سال با ارائه پیشنهادی یک‌طرفه تلاش کرد تا لبنان را به پذیرش خط مرزی موسوم به «خط آبی» تطمیع نماید. براساس این پیشنهاد لبنان ناچار بود تا برای همیشه از بخش‌هایی از اراضی اشغالی و سواحل خود در مدیترانه چشم بپوشد. اما بیروت با وقیحانه‌خواندن این پیشنهاد بر حقوق مشروع خود پافشاری کرد و این پیشنهاد را رد کرد تا در نتیجه این امر مذاکرات طرفین برای 7 سال مسکوت باقی بماند.

با آغاز به کار دولت بایدن در آمریکا از سال 2020 دور جدیدی از مذاکرات لبنان و رژیم صهیونیستی با وساطت واشنگتن آغاز شد. بیروت در این مرحله با اتخاذ رویکردی تهاجمی و حداکثری اعلان کرد تا بدین شکل اسرائیل را به گوشه رینگ مذاکرات براند.

بعد از برگزاری چند دور مذاکره بی‌سرانجام که با مقاومت طرف لبنانی بر مواضع پیشین خود همراه بود اسرائیل در ژوئن 2022 تصمیم گرفت تا بدون اعتنا به روند مذاکرات یک کشتی ذخیره‌سازی و تخلیه را در میدان گازی «کاریش» در آبهای مدتیرانه مستقر کند. این اقدام تل آویو با عث شد تا برای نخستین بار از هنگام آغاز مذاکرات 11 ساله طرفین حزب الله وارد عمل شود و با استفاده از ابزار نظامی پاسخ روشنی را به طرفی اسرائیلی منتق کند. از همین رو در ژوئن 2022 سه پهپاد شناسایی حزب‌الله بر فراز میدان گازی به پرواز درآمدند تا بدین‌شکل اسرائیل متوجه عزم جدی مقاومت اسلامی لبنان در دفاع از حقوق مشروع این کشور شود.

پس از این قدرت‌نمایی مقاومت اسلامی، سیدحسن نصرالله نیز در سخنرانی خود با تعیین ضرب‌الاجل 6 هفته‌ای تهدید کرد در صورت اقدام رژیم صهیونیستی به استخراج گاز از میدان کاریش، گزینه جنگ را روی میز قرار خواهد داد. تهدید دبیرکل حزب الله موثر واقع شد تا اسرائیل با عقب نشینی آشکار از برنامه قبلی خود و با بهانه ساختگی وجود برخی مشکلات فنی، از تاخیر در بهره‌برداری از میدان کاریش خبر دهد.

پرواز پهپادهای حزب الله بر فراز کاریش سبب نگرانی مقامات صهیونیستی و حامیان غربی آن از یکسو و تسریع روند مذاکرات میان بیروت و تل آویو از سوی دیگر شد. سرانجام روز 18 مهرماه و در میان شوک رسانه‌های بین‌المللی مقامات ارشد سیاسی لبنان و رژیم صهیونیستی از دریافت پیش‌نویس نهایی پیشنهادی «آموس هوکشتاین» میانجیگر آمریکایی این پرونده خبر دادند.

«الیاس بوصعب» رئیس تیم مذاکره‌کننده لبنانی با عادلانه‌خواندن این پیش‌نویس و گفتن اینکه این توافق همه خواسته‌های لبنان را تامین کرده، از پذیرش خط «23» یعنی همان خطی که بیروت در طول تمام 11 سال مذاکره بر پذیرش آن به عنوان خط مرزی ساحلی لبنان و رژیم صهیونیستی اصرار داشت، خبر داد. بوصعب همچنین بر مالکیت قطعی لبنان بر میدان گازی «قانا» مهر تایید زد و هرگونه ادعای طرف اسرائیلی مبنی بر شراکت با این رژیم در بهره‌برداری از منابع انرژی لبنان را رد کرد.

اما در سرزمین‌های اشغالی کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی پس از تشکیل جلسه در روز 20 مهرماه بلافاصله این پیش‌نویس را مورد تصویب قرار داد. در این میان بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسبق و رهبر کنونی جناح اپوزیسیون در پارلمان رژیم صهیونیستی از این توافق با عنوان «تسلیم تاریخی» اسرائیل در برابر خواسته‌های لبنان و حزب‌الله یاد کرد.

اما شاید بتوان گفت که مهم‌ترین ضربه به منافع رژیم صهیونیستی زمانی نمایان شد که مقامات صهیونیست مجبور به اذعان این واقعیت شدند که پروژه پشت پرده این گفتگوها، یعنی عادی‌سازی روابط اسرائیل با لبنان که مهم‌ترین هدف آنها از مذاکرات 11 ساله با بیروت به شمار می‌رفت، به شکست انجامید.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon