موردی از بیماری آنفلوانزای پرندگان در استان مرکزی مشاهده نشده است

موردی از بیماری آنفلوانزای پرندگان در استان مرکزی مشاهده نشده است

مدیرکل محیط زیست استان مرکزی گفت: تاکنون موردی از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان مرکزی مشاهده نشده است.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، مهدی مصطفوی عصر امروز در نشست شورای اطلاع رسانی استان مرکزی با اشاره به اینکه هر ساله تالاب میقان میزبان 53 گونه پرنده از عرض‌های جغرافیایی بالاتر است که برای زمستان گذرانی وارد تالاب میقان می‌شوند، اظهار داشت: بیشترین تلفات در زمان شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در این تالاب متعلق به غاز خاکستری است که طی دو سال گذشته بیش از 90 درصد تلفات مربوط به غاز خاکستری بوده است.

وی افزود: هر ساله شاهد شیوع بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در تالاب میقان بوده‌ایم، سال گذشته یک هزار و 369 قطعه لاشه از تالاب بیرون آورده شد و به صورت بهداشتی دفن گردید.

سرپرست محیط زیست استان مرکزی تصریح کرد: با توجه به باتلاقی بودن تالاب، فرایند خارج کردن پرندگان بیمار یا لاشه‌های پرنده از تالاب میقان بسیار سخت است که نیاز است در راستای تسهیل رسیدگی به امور تالاب خودروی تالاب‌رو تهیه گردد.

مطفوی عنوان کرد: لاشه‌های پرندگان بیمار، کلونی ویروس هستند و بهترین راهکار جلوگیری از انتقال بیماری آنها، انتقال لاشه است، نیروهای محیط زیست استان با استفاده از تجهیزات فردی وارد تالاب شده و آنرا پایش می کنند که با توجه به وزن بالای لاشه‌ها، انتقال بسیار سخت است در حالی که هم اکنون انتقال آنها به صورت دستی انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه آنفلوانزای فوق حاد، بیماری مشترک بین انسان و پرنده است، خاطرنشان کرد: انتقال دستی این لاشه‌ها می‌تواند برای این افراد خطرآفرین باشد بر این اساس وجود خودرو تالاب‌رو می‌تواند این شرایط را بسیار تسهیل کند، محیط زیست کشور می تواند 50 درصد هزینه خرید خودرو تالاب‌رو را نیز تامین کند و مابقی نیاز است از طریق استان تامین شود.

سرپرست محیط زیست استان مرکزی بیان کرد: همزمان با سرد شدن هوا معمولا در آذرماه نخستین تلفات ناشی از شیوع این بیماری را شاهد هستیم، البته تا امروز نمونه ای از این بیماری در استان مشاهده نشده است.

مصطفوی تصریح کرد: با توجه به خطر پساب فاضلاب به تالاب، ورود به تالاب می تواند برای سلامت این افراد خطرآفرین باشد بنابراین برای جلوگیری از شیوع بیماری باید اطلاع رسانی به مردم به درستی انجام شود تا به مدیریت شرایط و همراهی مردم در این راستا کمک کند همچنین روستاهای اطراف تالاب باید دستورالعمل‌های بهداشتی جهت پیشگیری از شیوع این بیماری رعایت کنند.

وی ادامه داد: مردم در صورت مشاهده پرندگان بیمار یا لاشه پرنده بیمار بلافاصله مورد را به دامپزشکی یا محیط زیست اطلاع دهند تا انتقال لاشه با رعایت موارد بهداشتی انجام شود.

انتهای پیام/711/ن

اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران