در برخی جاده‌های روستایی قزوین ‌خودروهای آفرود هم امکان تردد ندارند

در برخی جاده‌های روستایی قزوین ‌خودروهای آفرود هم امکان تردد ندارند

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس گفت: با وجود وضعیت بد راه‌های روستایی که حتی در برخی از این راه‌ها خودروهای آفرود هم نمی‌توانند تردد کنند، مشاهده می‌کنیم در برخی مناطق روکش آسفالت هر ۵ سال یک‌بار عوض می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، نشست شورای راهداری استان قزوین بعدازظهر امروز با حضور فاطمه محمدبیگی نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس، عباس کاظمی فرماندار قزوین و لیلا غریب مدیرکل روستایی استانداری در سالن جلسات اداره‌کل راهداری و حمل‌ونقل جادهای استان قزوین برگزار شد. 

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس در این نشست با تأکید بر لزوم عدالت در توزیع بودجه‌های راهداری اظهار داشت: چیزی که امروز به شدت ناراحت‌کننده است، عدم رعایت شاخص عدالت در توزیع طرح‌های حوزه راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای است.

فاطمه محمدبیگی اضافه کرد: اگر امروز 2 بخش یا منطقه استان قزوین را با هم مقایسه کنیم، می‌بینیم که در یک بخش بالای 100 کیلومتر عملیات راهداری و راهسازی انجام می‌شود، اما در بخش دیگری که بزرگ‌تر و محروم‌تر بوده و به لحاظ دسترسی به جاده و راه دورتر است، کمتر از 50 کیلومتر عملیات راهداری صورت می‌گیرد. این بودجه‌ها کجا برنامه‌ریزی و طبقه‌بندی می‌شوند؟

محمدبیگی با اشاره به خاکی بودن 49 درصد از راه‌های روستایی استان قزوین ادامه داد: با وجود وضعیت بد راه‌های روستایی که حتی در برخی از این راه‌ها خودروهای آفرود هم نمی‌توانند تردد کنند، مشاهده می‌کنیم در برخی مناطق روکش آسفالت هر 5 سال یک‌بار عوض می‌شود و این بی‌عدالتی‌ها برای روستاییان ما آزاردهنده و موجب ناراحتی آنها شده است.

وی یادآور شد: البته همه شهرستان‌های استان قزوین با محرومیت در حوزه راه‌ها و جاده‌ها روبه‌رو هستند. هفته قبل هم نمایندگان اردبیل و تبریز هم که برای تردد به تهران از استان قزوین عبور می‌کنند، از کیفیت نامساعد آسفالت جاده‌های استان قزوین گلایه کردند. متاسفانه با وجود اینکه قزوین مسیر اتصال 14 استان کشور است، اما قزوین هیچ اعتباری بابت خدمات‌دهی به این استان‌ها دریافت نمی‌کند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه باید پیوست عدالت برای توسعه راهداری در استان قزوین طراحی شود، گفت: بودجه‌ها و اعتبارات راهداری باید بر اساس پیوست عدالت تصویب شده و تخصیص بیابند. بنابراین می‌طلبد که مدیرکل راهداری به همراه استاندار، معاونان استاندار، مسئول برنامه و بودجه استان با مشورت فرمانداران نقاط حساس، حادثه‌خیز و محروم جاده‌ای را از سایر نقاط جدا کنند.

محمدبیگی افزود: این نقاط حساس، حادثه‌خیز و محروم جاده‌ای باید در اولویت تخصیص اعتبارات حوزه راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای قرار بگیرند و باید به یک توازن عادلانه در توزیع اعتبارات جاده‌ای در استان قزوین برسیم.

شناسایی راه‌های روستایی اولویت‌دار برای بازسازی و بهسازی

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری قزوین هم در این جلسه از اولویت‌بندی راه‌های روستایی در حوزه بهسازی و ترمیم خبر داد و گفت: با توجه به تعاملی که بین اداره‌کل راهداری و معاونت عمرانی استانداری قزوین شکل گرفته، مسئولیت شناسایی راه‌های روستایی اولویت‌دار برای بازسازی، مرمت و ترمیم به اداره‌کل روستایی استانداری واگذار شده است.

لیلا غریب با ذکر اینکه توزیع عادلانه زیرساخت‌های رفاهی را رویکرد مهم دولت سیزدهم است، اضافه کرد: محرومیت‌زدایی و خدمت به اقشار روستایی و محروم نقشه راه مدیران استان قزوین در دولت سیزدهم است و تلاش می‌کنیم در چارچوب فرهنگ جهادی همه روستاییان از مزایای توسعه در کشور به قدر کافی برخوردار شوند.

وی ادامه داد: برنامه‌ریزی مقدماتی برای بهسازی و نوسازی جاده‌های روستایی را از 2 ماه قبل کلید زدیم و در مطالعات ابتدایی تلاش می‌کنیم وضعیت جمعیت و امکانات روستایی را روزآمد کرده و بر مبنای آن زمان‌بندی اجرای طرح‌های توسعه راه‌های روستایی را مشخص کنیم تا روستاهای محروم‌تر در اولویت نخست اجرای این طرح‌ها قرار گیرند.

غریب از واگذاری مطالعات نهایی وضعیت راه‌های روستایی به اندیشکده‌های دانشگاهی استان خبر داد و گفت: بنا داریم تا با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان یک پیوست علمی برای اجرای طرح‌های بهسازی راه‌های روستایی تهیه کنیم. چرا که این طرح‌ها باید منجر به ماندگاری جمعیت در روستاها و توسعه تولید محصولات روستایی شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon