چشم امید آلمان به نیروگاه‌های هسته‌ای فرانسه برای مقابله با بحران انرژی

چشم امید آلمان به نیروگاه‌های هسته‌ای فرانسه برای مقابله با بحران انرژی

وزیر دارایی آلمان در سخنانی بازگردانده شدن هر چه سریعتر نیروگاه‌های هسته‌ای در حال تعمیر فرانسه به چرخه تولید را راهی برای مبارزه با بحران انرژی در کشورش عنوان کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "دی ولت" آلمان در مطلبی نوشت: روز دوشنبه، بسیاری از سخنان اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان مبنی بر اینکه سه نیروگاه هسته‌ای باید تا 15 آوریل 2023 کار کنند، شگفت زده شدند. کریستین لیندنر، وزیر دارایی فدرال آلمان توضیح داد که البته وزرای حزب سبز و لیبرال دموکرات در ائتلاف موسوم به چراغ راهنمایی از قبل این را می دانستند.

وی افزود: اعتقاد اساسی من در نتیجه این تصمیم تغییر نکرده است. لیندنر گفت: اما ما تلاش می‌کنیم تا زمستان‌های آینده را حتی با تصمیمی که اکنون گرفته شده است به خوبی پشت سر بگذاریم.

لیندر موافق فعالیت دراز مدت نیروگاه های هسته‌ای کشورش برای مقابله با بحران انرژی است.

این مقام 43 آلمانی تاکید کرد که باید با سیاست انرژی بدون ایدئولوژی برخورد شود. آلمان می‌تواند از طریق «واردات گاز مایع» بیشتر کربن‌زدایی کند، نیروگاه‌های زغال‌سنگ باید به شبکه متصل نگه داشته شوند و فرانسوی‌ها باید نیروگاه‌های هسته‌ای خود را در سریع‌ترین زمان ممکن به شبکه بازگردانند.

در عین حال آلمان باید به ذخایر نفت و گاز خود در دریای شمال و در این کشور توجه بیشتری داشته باشد.

بعد از حرف آخر "اولاف شولتز"، صدر اعظم آلمان برای حل مناقشات اخیر بر سر نیروگاه های هسته‌ای در این کشور، دولت فدرال می خواهد اصلاحیه قانون انرژی هسته ای را به سرعت آغاز کند.

پس از شکست چند روزه تلاش ها برای یافتن مصالحه در مناقشه هسته‌ای، به‌ویژه بین سبزها و حزب لیبرال دموکرات، اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان روز دوشنبه از صلاحیت و اختیارات دستوری خود برای پایان دادن به این مناقشات استفاده کرد. وی به وزرای مسئول دستور داد تا پیشنهادات قانونی ارائه کنند تا نیروگاه های هسته‌ای ایسار 2، نکاروستهایم 2 و امسلند بتوانند پس از پایان سال تا 15 آوریل 2023 به کار خود ادامه دهند. در واقع سه نیروگاه هسته‌ای باید در 31 دسامبر سال جاری از شبکه خارج می شدند. اصلاحیه قانون انرژی اتمی باید توسط بوندستاگ و بوندسرات تصمیم گیری شود.

مناقشه بر سر استفاده بیشتر از نیروگاه‌های هسته‌ای باقیمانده در آلمان هفته‌ها در ائتلاف موسوم به چراغ راهنمایی در جریان بود.

در مرحله حذف هسته‌ای که حدود ده سال پیش در آلمان تصمیم گرفته شد، در واقع توافق شد که نیروگاه‌های ایزار 2 در بایرن، نکاروستهایم 2 در بادن‌ـ‌وورتمبرگ و امسلند در نیدرزاکسن آخرین نیروگاه‌های هسته‌ای باشند که در 31 دسامبر 2022 تعطیل می‌شوند، با این حال، با گسترش جنگ اوکراین و بحران انرژی، درخواست‌ها برای تمدید عمر این نیروگاه‌ها بلندتر و بلندتر شد.

قطع تدریجی انرژی هسته‌ای، که پس از فاجعه رآکتور هسته‌ای در فوکوشیمای ژاپن در سال 2011 در آلمان آغاز شد، حالا می‌تواند حداقل به‌طور موقت با توجه به جنگ در اوکراین روند معکوسی پیدا کند.

به نوشته روزنامه تاگس اشپیگل، مردم آلمان مجبور خواهند بود مصرف گاز خود را در آینده حتی بیشتر از گذشته محدود کنند. این نتیجه یک مطالعه جامع انرژی توسط 30 محقق از پروژه کوپرنیک آریادنه است که با بودجه فدرال آلمان در برلین منتشر شد.

گونار لودرر، معاون پروژه آریادنه در موسسه تحقیقات اثرات آب و هوایی پوتسدام در این باره گفت: 30 درصد از مصرف گاز قبل از بحران باید کاهش یابد. تنها با صرفه جویی در این وسعت می توان از کمبود گاز با وقفه های عرضه جلوگیری کرد.

وی افزود: ما همچنین می‌توانیم قیمت گاز و وابستگی‌های باقی‌مانده به واردات را تا حد قابل تحملی به این ترتیب محدود کنیم. به گفته وی در کوتاه‌مدت، این مهم‌ترین عنصر برای افزایش مجدد حاکمیت انرژی و انعطاف‌پذیری ژئوپلیتیک آلمان است.

در این مطالعه، کارشناسان پروژه کوپرنیک آریادنه مدل‌ها و سناریوهای مختلفی را محاسبه کرده بودند که چگونه آلمان می‌تواند راهی برای خروج از بحران گاز پیدا کند. این مطالعه نشان می دهد که امنیت انرژی و حفاظت از آب و هوا با هم سازگار هستند.

با توجه به بحران انرژی در اروپا، یونان هم پیشنهاد داده است که برق را از انرژی های تجدیدپذیر برای آلمان و اتریش تامین کند. کوستاس اسکرکاس، وزیر انرژی یونان روز پنجشنبه در کنفرانسی در آتن گفت: پیشنهادی برای ساخت یک خط قبلاً به هر دو طرف ارائه شده است تا یونان را با اتریش و بیشتر با جنوب آلمان متصل کند. این خط باید از طریق آلبانی و سایر کشورهای بالکان عبور کند. ظرفیت اولیه آن سه گیگاوات است که می توان آن را تا نه گیگاوات افزایش داد. به گفته وزارت نیرو، مذاکرات با اتریش و آلمان در مورد شرایط اجرا و تامین مالی چنین پروژه ای در حال انجام است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon