حسابرسی ویژه مالیاتی ۲۰۰ شرکت بزرگ/ منظور: بخش مهمی از فراریان مالیاتی وادار به تمکین شدند

حسابرسی ویژه مالیاتی 200 شرکت بزرگ/ منظور: بخش مهمی از فراریان مالیاتی وادار به تمکین شدند

رئیس سازمان مالیاتی گفت: حدود هزار پرونده مربوط به شرکتهای بزرگ در حوزه فرار مالیاتی در اختیار داریم که برای امسال، ۲۰۰ پرونده را در دست گرفته و با گردآوری ممیزان برگزیده از استانهای مختلف، در حال حسابرسی ویژه هستیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، داود منظور، با اشاره به تأمین 48 درصدی درآمدهای بودجه سال 1401 از محل مالیات و مقایسه آن با رقم 30 الی 35 درصدی سالیان قبل، اظهار داشت: در حال حاضر، دوران گذار مهمی از بودجه متکی به نفت به درآمد مالیاتی را طی می کنیم و این دوره اگر چه سخت، اما بخوبی دارد طی می شود.

منظور با بیان اینکه در سالجاری، متوسط درآمد مالیات ماهانه کشور معادل 40 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است، این رقم را برای سال 1400 معادل 25 و سال 1399 معادل 15 هزار میلیارد تومان عنوان کرد که از نظر وی تحولی بسیار مهم محسوب می شود.

وی اعلام کرد: در شش ماهه امسال میزان درآمد های مالیاتی کشور معادل 231 هزار میلیارد تومان، یعنی 50.8 درصد کل درآمدهای پیش بینی شده بوده است که با توجه به اینکه عموما، درآمدهای ما در نیمه اول سال، زیر 40 درصد است، اتفاقی بی سابقه محسوب میشود.

منظور افزود: بنابراین ما هیچ نگرانی برای نیمه دوم سال نداریم، چون همواره، درآمدهای ما در نیمه دوم سال، بیشتر از نیمه اول است. این در شرایطی است که ما با توجه به شرایط رکودی اقتصاد، بسیار مراعات حال مؤدیان را به لحاظ تقسیط بدهیها، بخشودگی جرایم و دادن تنفس مالیاتی به بنگاه های آسیب دیده می نماییم.

منظور با بیان اینکه ظرفیتهای مالیاتی کشور، هنوز فراتر از این ارقام است، گفت: در یک سال گذشته، تمرکز اصلی ما عمدتا بر جلوگیری از فرار مالیاتی و نیز هوشمند سازی بوده است. نتیجه تمرکز بر فرار مالیاتی در این مدت، شناسایی 2.2 میلیون نفر، مؤدی جدید مالیاتی و دریافت 1.5 میلیون اظهارنامه جدید از اشخاص حقیقی است.

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور ادامه داد: خوشبختانه مالیات ابرازی مشاغل نیز امسال 200 درصد نسبت به قبل رشد داشته است، یعنی هم تعداد افراد و هم میزان تمکین مالیاتی زیاد شده است.

منظور افزود: در بخش اشخاص حقوقی هم اتفاق مشابهی افتاده و تعداد این مؤدیان از 320 به 330 هزار نفر در سالجاری افزایش یافته است. وی همچنین از جهش قابل توجه در رقم مالیات ابرازی از 65 به 100 هزار میلیارد تومان در سالجاری خبر داد و گفت: این یعنی اینکه مؤدیان پذیرفته اند که اشراف سازمان امور مالیاتی در حال افزایش است.

منظور با بیان اینکه در تمام دنیا، تنها کسی که همه مردم، بیشتر از پلیس از آن میترسند، مأمور اداره مالیات است، گفت: مردم باید بدانند، اگر مالیات ندهند، جرم کیفری متوجه آنها خواهد شد و این همان اتفاقی است که در اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم افتاد و برای اولین بار، فرار مالیاتی، کم اظهاری، زیاد نشان دادن هزینه‌ها و ... بعنوان جرم کیفری معرفی شد.

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد: در همین راستا، در برخی استانها، برای افراد دارای سابقه فرار مالیاتی، پرونده تشکیل داده و به قوه قضاییه فرستادیم. در بحث فرار مالیاتی، امروز در جایی ایستاده ایم که بخش مهمی از جامعه، وادار به تمکین شده اند.

وی در ادامه با بیان اینکه فرار مالیاتی در شرکتهای بزرگ عمدتا به صورت بیش اظهاری هزینه ها و کم اظهاری درآمد ها خودش را نشان میدهد، اظهار داشت: ما حدود هزار پرونده با این مشخصات داریم که برای امسال، 200 پرونده را در دست گرفته و با گردآوری ممیزان برگزیده از استان های مختلف، در حال حسابرسی ویژه هستیم تا متوجه شویم کیفیت رسیدگی ها تا کنون چگونه بوده و با بررسی صحیح، چقدر می توان میزان وصولی از آنها را افزایش داد.

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در بخش دیگری از سخنان خود در جمع مدیران استانی وزارت متبوع، بحث توسعه هوشمند سازی و پیاده سازی دولت الکترونیک در مالیات را از جمله محور های کاری این سازمان عنوان کرد و گفت: ما حدود 50 نقطه تماس بین مؤدی با ممیز مالیاتی را شناسایی کرده ایم که بخاطر ارتقای سلامت اداری و تسهیل امور خود مردم، باید به حداقل برسد.

وی تصریح کرد: ما گفتیم تمام این مراجعات و نقاط تماس مردم با سازمان امور مالیاتی باید در قالب پنجره واحد سازمان امور مالیاتی کشور صورت گیرد؛ در حال حاضر هم هر کس به آن مراجعه کند، تمام اطلاعات مالیاتی خود را مشاهده می کند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
بانک ایران زمین
بانک سرمایه