لزوم ورود جدی دولت در حوزه بازار مسکن
برخی نرمافزارها به التهاب بازار مسکن در کاشان دامن میزنند و از این رو لزوم ورود جدی دولت در حوزه بازار مسکن احساس میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، مسکن یکی از نیازهای اساسی هر خانوار به ویژه نسل جوان ما است که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و دولتها در طول سالیان گذشته تاکنون اقداماتی را برای رفع دغدغه مردم انجام دادند.
مسکن یکی از اصلیترین نیازها و در عین حال گرانترین نیازهای خانوار است که تهیه آن با فراز و نشیبهای مختلفی روبهرو است و برای رفع این دغدغه راهکارهایی از جمله مسکن مهر، جهش مسکن و نهضت ملی ساخت مسکن توسط دولتمردان در نظر گرفته شده است.
راهکارهای ساخت مسکن توسط دولت اگر چه موجب خانهدار شدن بخشی از خانوارها شده، اما با افزایش قیمت مسکن در سالیان اخیر خانهدار شدن برای جوانان به بزرگترین دغدغه تبدیل شده و همین موضوع موجب افزایش تعداد مستاجران شده است که به دنبال منزل اجارهای میگردند.
آژانسهای املاک سطح شهر مملو از مستاجرانی است که به قول خود تمام تلاش خود را کرده و پسانداز کردهاند تا توانستند مقداری از پولِ پیش منزل اجارهای خود را بالا ببرند.
افزایش قابل توجه اجارهبها نیز یکی از دغدغههای مستاجران است که گاهی این افزایش به صورت نامتعارف بوده و پرداخت آن با توجه میزان افزایش اجارهبها از عهده مستاجران خارج شده است و علتهای مختلفی را نیز برای تعیین نرخ اجارهبها عنوان میکنند.
محمد یکی از شهروندان کاشانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه میزان اجارهبها در شرایط فعلی با حقوقهای دریافتی کارگران همخوانی ندارد، اظهار داشت: افزایش قابل توجه اجارهبها باعث شده است که بخش قابل توجهی از درآمد خود را مجبور باشیم به حوزه پرداخت اجاره تخصیص پیدا میکند.
وی با بیان اینکه با وجود افزایش حقوقها میزان اجارهبها نیز به همین میزان و حتی بیشتر از آن افزایش پیدا کرده است، افزود: بنده دو فرزند دارم و همین موضوع باعث شده است تا منزلی که مناسب ما باشد به سختی پیدا شود و این موضوع کار را برای ما سخت کرده است.
این شهروند کاشانی با بیان اینکه ما در کنار اجارهبها خرجهای دیگری نیز داریم، ابراز داشت: این میزان اجارهبها بسیار زیاد است و به یک دغدغه اساسی برای ما تبدیل شده، در حالی که لازم است در این زمینه دولت فکر اساسی داشته باشد و افراد فاقد مسکن بتوانند با شرایط مناسبی نسبت به تهیه مسکن اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه صاحب خانه قبلی بسیار فرد قابل احترام و متشخصی بود، ابراز داشت: متاسفانه صاحب خانه قبلی منزل ما فوت کرد و ورثه منزل را فروختند وگرنه ما حدود شش سال بود در منزل آنها ساکن بودیم و هیچ دغدغهای نداشتیم.
علی دیگر شهروند کاشانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، ضمن اشاره به میزان بالای اجارهبها در کاشان اظهار داشت: امکان پرداخت اجارهبها برای ما به یک دغدغه تبدیل شده است و همین موضوع برای مستاجران ایجاد استرس و اضطراب میکند و این سوال نیز برای آنان مطرح است که آیا امکان پرداخت اجارهبها را دارند؟
وی ضمن اشاره به آشفتگی و تورم در بازار و بالا رفتن قیمتها افزود: میزان پول پیش و میزان اجارهبها حتی در مناطق به اصطلاح پایینشهر کاشان نیز افزایش قابل توجهی داشته است به نحوی که حتی افزایش اجارهبها تا دو برابر سابقه داشته است.
این شهروند کاشانی با بیان اینکه متاسفانه شرایط بد اقتصادی باعث شده که بازار اجاره نیز شرایط کاملا نابسامانی داشته باشد، ابراز داشت: متاسفانه برخی از موجرین قیمتهای کاشان را با شهرهای بزرگی همانند تهران مقایسه میکنند و این در حالی است که وضعیت کسب درآمدها نه برای مشاغل دولتی و نه آزاد همانند تهران نیست.
محمدمهدی دواتگران در این زمینه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، با بیان اینکه متاسفانه برخی از موجرین قیمتهای کاشان را با شهرهای بزرگی همانند تهران مقایسه میکنند، اظهار داشت: متاسفانه برخی از نرمافزارهای موبایلی نیز به این قیمتهای نامتعارف دامن میزنند.
وی با بیان اینکه بسیاری از مشاوران املاک هم به وضعیت کنونی اعتراض دارند، افزود: مشاوران املاک تا آنجایی که بتوانند این فایلها را قبول نمیکنند در حالی که در قیمتهای ارائه شده در این نرمافزارها متاسفانه کوچکترین نظارتی صورت نمیگیرد.
رئیس اتحادیه اتومبیل و املاک شهرستان کاشان با بیان اینکه این قیمتها بدون هیچ ضابطهای از طرف موجرین در این برنامهها اعلام میشود، ابراز داشت: بهترین راه برای کنترل این وضعیت افزایش عرضه است.
وی گفت: دولت باید مسکنهای ارزان ولی در عین حال مهندسی ساخته شده را در کشور تولید کند چرا که وقتی عرضه بر تقاضا پیشی بگیرد شاهد فروکش کردن بازار اجاره خواهیم بود در حالی که افزایش افسارگسیخته قیمت اجارهها بر کار و فعالیت مشاورین املاک هم تاثیر میگذارد.
دواتگران با بیان اینکه همکاران ما در بسیاری از مواقع تاکید بر تمدید قرارداد مستاجران با صاحب خانهها دارند، تصریح کرد: این موضوع به این دلیل است که در این بین مستاجران کمتر متضرر میشوند.
رضا دلشاد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کاشان با بیان اینکه یکی از موضوعاتی که دولت در بازار پرتلاطم اجاره باید به آن توجه داشته باشد جلوگیری از اقدامات دستوری برای فروکش کردن تب و تاب موجود در بازار است، اظهار داشت: افزایش دستوری اجارهبها راهکار مناسبی برای کنترل بازار مسکن و اجاره نیست.
وی با بیان اینکه این گونه اقدامات دستوری در هیچ شاخهای از اقتصاد کارآمد نیست، افزود: در بازار مسکن ناکارآمدی این اقدامات مشهودتر است چرا که فرد مستاجر به راحتی و با توجه به پایان قرارداد و با بهانههای مختلف میتواند تخلیه منزل را بخواهد.
این استاد رشته اقتصاد دانشگاه ضمن تاکید بر اهتمام دولت در عرضه هر چه بیشتر مسکن به متقاضیان ابراز داشت: مسکن مهر یک نمونه موفق از کنترل نسبی بازار اجاره بود که متاسفانه با بیاهمیتی به آن طی هشت سال گذشته در شرایط کنونی قسمتی از تبعات آن را مشاهده میکنیم.
وی ضمن اشاره به افزایش قیمت مصالح ساختمانی در سالهای گذشته گفت: سیمان که یکی از مهمترین مصالح ساختمانی است در عرض کوتاهی قیمت آن دو برابر شد در حالی که تولیدات این فرآورده نه ربطی به تحریم و نه ربطی به واردات مواد اولیه دارد و میتوان به میزان زیاد در اختیار متقاضیان قرار داد.
دلشاد با بیان اینکه بازار مسکن برای دلالان و سوداگران بسیار جذاب است، تصریح کرد: اخذ مالیات از منازل خالی یکی از طرحهایی بود که امید آن میرفت با اجرای این طرح مقداری از التهاب بازار اجاره کاسته شود ولی اجرای نصفه و نیمه آن باعث شد که این موضوع نیز تحتالشعاع قرار بگیرد.
رضا یکی از دارندگان مشاور املاک در شهرستان کاشان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، ضمن ابراز تاسف از افزایش دلالی و سوداگری در بازار مسکن، اظهار داشت: این شرایط باعث شده تا مسکن از یک کالای مصرفی به یک کالای لوکس تبدیل و برای بسیاری از خانوارهای ایرانی دستیابی به آن یک آرزوی دست نیافتنی شده است.
وی با بیان اینکه دولت در بازار مسکن در این بین به جز وظائف ذاتی خود یک وظیفه دیگر دارد و آن هم خروج از بنگاه داری است، ابراز داشت: بسیاری از شرکتها و موسسات و به خصوص بانکها و موسسات مالی و بیمهای در سالهای گذشته به بنگاهداری روی آوردند و این موضوع یکی از دلایل التهاب در بازار به شمار میرود.
این دارنده مشاور املاک در کاشان با بیان اینکه متاسفانه تصمیمگیرندگان مربوطه در این حوزه هم به نظر میرسد پیشتر هیچ اعتقاد و تمایلی به مسکنسازی نداشتهاند، ابراز داشت: حذف ترجیحی و افزایش قیمت مصالح ساختمانی نیز یکی از دلایلی است که موجب افزایش قیمت مسکن شده است.
انتهای پیام/801