سفر هیئت لبنانی به سوریه برای مذاکره درباره تعیین مرزهای دریایی

سفر هیئت لبنانی به سوریه برای مذاکره درباره تعیین مرزهای دریایی

بعد از گفتگوی میشل عون و بشار اسد درباره تعیین مرزهای دریایی لبنان و سوریه، جمعه آینده هیئتی از لبنان به منظور انجام مذاکرات با طرف سوری به دمشق سفر خواهد کرد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، در شرایطی که انجام توافق مرزبندی لبنان و فلسطین اشغالی در مرحله پایانی قرار دارد و انتظار می‌رود با آمدن «آموس هوکشتاین» فرستاده آمریکایی در این پرونده به بیروت توافق مذکور به زودی به سرانجام برسد، منابع رسمی لبنان در گفتگو با روزنامه الشرق‌الاوسط اعلام کردند که به زودی ساز و کار لازم برای تعیین مرزهای دریایی لبنان با سوریه و قبرس نیز آغاز می‌گردد. البته شرایط توافق لبنان با این دو کشور متفاوت از فلسطین اشغالی بوده و رسیدن به تفاهم با آنها به دلیل ارتباط مستقیم و بی‌واسطه، آسان‌تر است.

«الان عون» عضو فراکسیون لبنان قوی وابسته به جریان آزاد ملی در این زمینه اعلام کرد، در مورد تعیین مرزها با قبرس مشکلی وجود ندارد به ویژه اینکه این کشور خودش گام اولیه را به این منظور برداشته و برای لبنان نامه فرستاد و خواستار اصلاح مرزها شد. درباره تعیین مرزهای دریایی با سوریه نیز طی چند روز گذشته «میشل عون» رئیس جمهور لبنان با «بشار اسد» همتای سوری خود در یک گفتگوی تلفنی توافق کردند که مذاکرات درباره اصلاح مرزها را آغاز کنند. این روند از هفته جاری آغاز خواهد شد اما مذاکرات مذکور محدود به یک دوره نمی‌شود. قراراست این هفته یک هیئت لبنانی به سوریه سفر کرده و دو طرف درباره سازو کار و چارچوب توافق گفتگو کنند و همچنین کمیته‌ای از هر دو کشور به منظور انجام مذاکرات تشکیل خواهد شد.

مأموریت جدید «بوصعب»، این بار مذاکره با سوریه بر سر آب‌هایی دریایی

رسانه‌های لبنان گزارش دادند که میشل عون، رئیس جمهور این کشور به «الیاس بوصعب» رئیس تیم مذاکره کننده لبنان در پرونده ترسیم مرزهای آبی با فلسطین اشغالی، مأموریت داده در رأس هیئتی به دمشق برود.

بر اساس این گزارش، چهارشنبه آینده مسیر عملیاتی تعیین مرزهای دریایی شمالی لبنان با سوریه آغاز می‌شود و هیئتی از لبنان به دستور میشل عون به سوریه خواهد رفت. این هیئت شامل «الیاس بوصعب» معاون رئیس پارلمان، «عبدالله بوحبیب» وزیر خارجه دولت موقت، «علی حمیه» وزیر حمل و نقل و «عباس ابراهیم» مدیر کل اداره امنیت عمومی لبنان است. پرونده تعیین مرزهای دریایی لبنان و سوریه بدون هیچ مانعی مسیر خود را طی خواهد کرد زیرا هیچگونه خصومت و دشمنی میان دو کشور وجود ندارد و آنها مسقیما و بدون هیچ واسطه‌ای مذاکرات خود را انجام خواهند داد. با این وجود روسیه به بیروت و دمشق پیشنهاد داده که در صورت بروز اختلاف فنی در روند تعیین مرزها می‌تواند به آنها کمک کند.

 

با وجود اینکه دولت سوریه اولین کشوری بود که از سال 2012 پیشنهاد تعیین مرزهای دریایی شمالی را به لبنان داد، اما لبنانی‌ها همواره به این مسئله بی‌توجه بوده‌اند.  این بی‌توجهی لبنانی‌ها به مسئله مرزهای شمالی با سوریه موجب شد تا «بشار الجعفری» نماینده سابق سوریه در سازمان ملل که اکنون به عنوان سفیر این کشور در روسیه انتخاب شده، نامه‌ای اعتراضی به سازمان ملل نوشته و خواستار تعیین مختصات جغرافیایی مرزهای دریایی سوریه با لبنان شود.

از طرف دیگر مسئله مرزبندی دریایی لبنان و سوریه پیش از این همواره در معرض باج‌گیری و تبلیغات رسانه‌ای قرار داشت و مخالفان دمشق تلاش داشتند سوریه را متهم به تجاوز به آب‌های لبنان کنند. اما جدا از سرمایه‌گذاری‌ها و مانورهای سیاسی که برخی روی پرونده مرزهای دریایی لبنان و سوریه انجام می‌دادند، برخی اختلافات فنی نیز میان دو طرف وجود داشت.

منابع آگاه لبنانی در این زمینه تاکید کردند، مسئله تعیین مرزهای دریایی با سوریه قابل حل است اما در صورت بروز اختلافات فنی می‌توان از طرف‌های بین‌المللی کمک گرفت.

در همین زمینه منابع دیپلماتیک به روزنامه الاخبار اعلام کردند، «الکساندر لاورنتیف» نماینده «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه پیشنهاد کرده که مسکو می‌تواند در زمینه فنی به سوریه و لبنان برای تعیین مرزهای دریایی کمک کند.

روزنامه الجمهوریه نیز به نقل از منابع آگاه گزارش داد که جمعه آینده هیئت لبنانی برای انجام مذاکرات مربوط به ترسیم مرزهای دریایی با سوریه به دمشق سفر می‌کند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان