عربستان اولین تامین کننده نفت چین در ماه گذشته میلادی

عربستان اولین تامین کننده نفت چین در ماه گذشته میلادی

بر اساس گزارش منابع خبری عربستان سعودی با صادرات ۶۵.۸۴ میلیون تن نفت به چین در ماه سپتامبر بزرگترین تامین کننده نفت این کشور باقی ماند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، واردات نفت چین از روسیه در ماه سپتامبر 22 درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد کرد ؛ اما همچنان کمتر از میزان واردات نفت از عربستان سعودی ماند.

آمار اداره کل گمرک چین روز دوشنبه  نشان داد که  صادرات نفت روسیه به چین از طریق خط لوله سیبری شرقی اقیانوس آرام و صادرات دریابرد از بنادر اروپایی و خاور دور، در سپتامبر بالغ بر 7.46 میلیون تن معادل 1.82 میلیون بشکه در روز بوده است .

این آمار ( 1.82 میلیون بشکه در روز)  در مقایسه با 1.96 میلیون بشکه در روز در ماه آگوست  و رکورد حدود دو میلیون بشکه در روز در مه، کاهش داشت.

میزان واردات از عربستان سعودی در سپتامبر، به 7.53 میلیون تن معادل 1.83 میلیون بشکه در روز رسید که در مقایسه با 1.99 میلیون بشکه در روز در  آگوست  و نسبت به سال گذشته نیز  5.4 درصد کاهش داشت.

خرید بیشتر از روسیه و همچنین کاهش 2 درصدی خرید چین بر مبنای سالانه، سهم آنگولا که بزرگترین صادرکننده غرب آفریقاست را کاهش داد .

عربستان سعودی در مدت 9 ماه نخست ، با  مجوع 65.84 میلیون تن  صادرات نفت به چین، بزرگترین تامین کننده نفت چین باقی ماند که نسبت به گذشته یک درصد کاهش داشت. حجم صادرات روسیه به 64.26 میلیون تن رسید و در رتبه دوم قرار گرفت.

 

چین که در ماه آگوست هیچ وارداتی از آمریکا نداشت، حدود 795 هزار تن نفت خام آمریکا را در سپتامبر خریداری کرد.

عربستان سعودی در ماه آگوست اولین تامین کننده نفت چین شد. واردات نفت چین از روسیه در ماه آگوست ، 28 درصد نسبت به مدت مشابه سال میلادی گذشته افزایش یافت؛ اما عنوان بزرگترین صادرکننده نفت به عربستان سعودی رسید.

پیش از این عربستان سعودی موقعیت خود را به عنوان بزرگترین تامین کننده نفت چین از دست داد ، پس از اینکه واردات پکن از روسیه در ماه مه سال جاری به سطوح بی سابقه‌ای افزایش یافت.

چند روز گذشته «عبدالعزیز بن سلمان»، وزیر انرژی عربستان سعودی با «ژانگ جیان هوا» رئیس اداره ملی انرژی چین از طریق ویدئو کنفرانس گفت وگو کردند.

دو طرف بر تمایل خود برای تقویت همکاری‌های دوجانبه بین دو کشور در زمینه انرژی تاکید کردند. آنها همچنین بر اهمیت همکاری در زمینه برق و انرژی‌های تجدیدپذیر و همچنین همکاری در زمینه هیدروژن پاک از طریق تحقیق و توسعه تاکید کردند.

دو مقام سعودی و چینی همچنین آمادگی خود را برای همکاری دو کشور در حفظ ثبات بازار جهانی نفت و ادامه ارتباطات موثر و تقویت همکاری برای رویارویی با چالش‌های آینده اعلام کردند.

چین اولین شریک تجاری عربستان سعودی است، در حالی که ریاض بزرگترین شریک پکن در غرب آسیا و شمال آفریقا محسوب می‌شود و مذاکرات دو طرف در بحبوحه بحران بین ریاض و واشنگتن بر سر تصمیم ائتلاف اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت در ماه آینده انجام شد.

تصمیم اخیر گروه اوپک‌پلاس برای کاهش تولید 2 درصدی تولید نفت به تنش در روابط ریاض و واشنگتن به عنوان متحدان نزدیک منجر شده و دولت «جو بایدن» گفته گزینه‌های خود درباره عربستان را بررسی می‌کند.

اعضای گروه «اوپک‌ پلاس» روز چهارشنبه 5 اکتبر بر سر کاهش 2 درصدی تولید نفت توافق کردند. مطابق آن توافق مقرر شد روزانه 2 میلیون بشکه نفت کمتر روانه بازار می‌‌شود. سیاستی که در وهله نخست قیمت نفت را در بازارهای جهانی افزایش خواهد داد و به‌زعم آمریکا در این اوضاع بحرانی جهان به نفع روسیه در جنگ اوکراین تمام خواهد شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان