اثرات مثبت تغییر اقلیم در اروپا و آمریکای شمالی پدیدار میشود
معاون سابق امور آب وزارت نیرو گفت: بر اساس مطالعات انجام شده، اثرات تغییر اقلیم در منطقه منا (شمال آفریقا و خاورمیانه) بیشتر از سایر مناطق است و همچنین اثرات مثبت آن در اروپا و آمریکای شمالی پدیدار میشود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، به مناسب روز جهانی مقابله با تغییر اقلیم، سمینار تخصصی «ایران برابر تغییرات اقلیمی» پیش از ظهر امروز در دانشکده بهداشت و ایمنی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.
در این نشست، رسول زرگرپور؛ معاون سابق امور آب وزارت نیرو اظهار کرد: از 5 تهدید اصلی حیات بشر، 4 تهدید متوجه محیط زیست و تغییر اقلیم است و سازگاری با تغییرات اقلیم باید یکی از اولویتهای هر کشور باشد.
وی ادامه داد: بر اساس مطالعات اثرات تغییر اقلیم در منطقه منا (شمال آفریقا و خاورمیانه) بیشتر از سایر مناطق است و همچنین اثرات مثبت آن در اروپا و آمریکای شمالی پدیدار میشود.
معاون سابق وزارت نیرو گفت: تغییر اقلیم پدیده جهانی ناشی از وقایع اقیانوسی، فعالیتهای خورشیدی، اتمسفری و گازهای گلخانهای است که در درازمدت و در مقیاس جهانی اتفاق میافتد. اثرات تغییر اقلیمی علاوه بر سیاست، اقتصاد، اجتماع و سلامت، امنیت کشورها را نیز شامل میشود.
زرگرپور با اشاره به تأثیرات تغییر اقلیم بر منابع آبی گفت: تغییر در زمان و مکان بارشها، نوع بارش (برف یا باران)، تغییر جریان سطحی، تغییر در میزان تبخیر، تغییر در ذخیره آبخوانها، کیفیت منابع آب، خشکسالی، ریزگرد و فرونشست از جمله تأثیرات تغییر اقلیم بر منابع آب کشور هستند. تغییر نوع بارشها به شدت مهم است چرا که بیشتر سدهای کشور ما بر اساس بارش برف ساخته شده و بارش باران آنها را بلا استفاده میکند.
وی با اشاره به خطر فرونشست در کشور گفت: واحد فرونشست در کشور ما سانتیمتر اما در همه جای جهان به میلیمتر است. در دشتهای جنوب اصفهان و تهران نرخ فرونشست به 25 سانتیمتر در سال رسیده و نباید فراموش کرد که دشتی که دچار فرونشست شده، قابل بازگشت نخواهد بود.
معاون سابق وزارت نیرو بیان کرد: درحالی که ایران یک درصد از جمعیت جهان را در خود جای داده است، تنها 0.36 درصد از بارندگی جهانی در ایران اتفاق میافتد و همین میزان بارش نیز هرساله کمتر میشود. به دنبال همین کاهش منابع آبی از 450 منطقه کشور، 353 منطقه شرایط بحرانی و ممنوعه برای کشت دارند.
زرگرپور در رابطه با ادامه یافتن کاهش منابع آبی کشور هشدار داد و خاطرنشان کرد: تا سال 2040، از یک طرف سیل و بارانهای سیل آسا ناشی از تغییرات اقلیمی خطر بیشتری را متوجه ابنیه کشور می کنند و از طرفی خشکسالیهای پی در پی و طولانی مدت سرانه ذخایر آبی کشور به ازای هر نفر را به میزان 1300 مترمکعب کاهش خواهد داد. همچنین افزایش دما به میزان یک درجه سانتیگراد و افزایش تبخیر، اتلاف منابع آبی کشور را به 13 میلیارد مترمکعب میرساند.
انتهای پیام/