اظهارات وزیر ارشاد درباره شکایت حقوقی ایران علیه رسانههای معاند و مروج تروریسم
محمدمهدی اسماعیلی در حاشیه مجمع عمومی سازمان آسیا و اقیانوسیه تأکید کرد که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از طریق وزارت امور خارجه و نهادهای بینالمللی شکایتهای حقوقی علیه این رسانههای معاند را تسلیم مراجع بینالمللی میکند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهر امروز دوشنبه دوم آبانماه در هجدهمین مجمع عمومی سازمان خبرگزاریهای آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) که در هتل پارسیان آزادی برگزار شد، با بیان اینکه این اجلاس میتواند سرآغاز دورانی جدید در فعالیت مجمع آوانا باشد، گفت: امیدوارم برپایی این اجلاسیه در تهران سرآغاز شاهد ایفای نقش فعال تر این مجمع در تحولات رسانه ای امروز و آینده منطقه و جهان باشد، جهانی که توسط رسانهها ساخته و روایت و در اذهان عمومی بازنمایی میشود.
وی در ادامه گفت: در ادوار گذشته از رسانه به عنوان ابزار قدرت یاد میشد، اما امروز رسانه دیگر ابزارِ قدرت نیست، بلکه خودش عین قدرت است، رسانه قدرتی است که همانند سایر اشکال قدرت؛ هم می تواند در خدمت عدالت و سعادت برای بشر باشد و هم در خدمت ظلم و بیعدالتی.
وی افزود: رسانه قدرتی است که هم می تواند عامل صلح، همبستگی و همدلی ملت ها باشد و هم عامل کینه و دشمنی و تفرقه میان مردم باشد از سویی هم میتواند در خدمت مظلومان و محرومان جهان باشد و صدای رسای آن ها در برابر زورگویان جهانی و هم در خدمت ظالمان و زورگویان و پنجهای برای فشار دادن گلوی حقطلبان.
اسماعیلی با اشاره به اینکه رسانه قدرتی است که هم میتواند پاسدار حقیقت و صداقت باشد و هم دستگاه دروغسازی و باطلنمایی، گفت: هنگامی که رسانه با قطب های قدرت و ثروت جهانی پیوند میخورد دیگر نمیتوان از آن انتظار بازنمایی حقیقت، راستگویی و حق طلبی داشت و نمی شود آن را وسیلهای برای آزادی و سعادت بشر دانست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه رسانه وقتی میتواند قدرتی رهایی بخش تلقی شود که از انحصار قدرتمندان و ثروتمندان رهایی پیدا کند، تصریح کرد: رسانه وقتی در خدمت آزادی ملت ها خواهد بود که ابزاری برای پیشبرد سیاستهای قدرتهای سلطه گر جهانی نباشد، همچنین رسانه زمانی برای ملتهای مستقل جهان قابل اعتماد و قابل پذیرش است که شریک فریبکاران و دروغگویان جهانی نباشد.
وی با اشاره به اینکه امروز بسیاری از کشورهای مستقل جهان، قربانی هجوم تروریسم رسانهای قدرتهای سلطهگرند، خاطرنشان کرد: این تروریسم رسانه ای نه تنها هویت، فرهنگ و استقلال کشورها را هدف قرار داده است، بلکه آشکارا به دنبال ترویج خشونت و تفرقه و ناامنی در میان ملتهای مستقلاند زیرا رسانههایی که آشکارا خشونت را ترویج می کنند و با کینه توزی، آتش اختلافات مذهبی و فرقه ای را شعله ور می کنند، حق ندارند خود را منادی آزادی و عدالت رسانهای معرفی کنند، همچنین رسانه هایی که آشکارا در جایگاه پیاده نظام قدرتهای سلطهگر قرار گرفتهاند، حق ندارند مدعی عدالتطلبی باشند.
وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران رسانه را قدرتی برای بیان حقیقت و گسترش رفاه و برابری و آزادی برای همه مردم جهان میداند، گفت: جمهوری اسلامی مفتخر است که همواره پشتیبان رسانههای مردمی، حق طلب و آزاداندیش بوده و گسترش دانش رسانهای در میان عموم مردم را از جمله سیاست های راهبردی خود قرار داده است.
اسماعیلی با اعلام اینکه امروز ملت ایران با داشتن سطح بالای سیاسی و سواد رسانه ای بیشترین تاثیر را در میان ملتهای منطقه و جهان گذاشته است، گفت: همین عامل موجب شده است تا ملت ایران ضمن مقاومت در برابر انواع تهاجمات رسانهای از هویت، استقلال و آزادی کشور دفاع کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه امیدوارم این مجمع بتواند توانمندی ملتها برای مقابله با جریان سازی یکسویه خبری را افزایش دهد، گفت: برپایی این مجمع میتواند فرصتی برای گسترش و تبادل تجربیات حرفهای رسانهای میان کشورها و ملتهای عضو باشد و کشورهای عضو این مجمع که بیش از نیمی از قدرت اقتصادی جهان را در اختیار دارند بتوانند قدرت رسانهای خود را نیز به همین میزان افزایش داده و به جهان یک قطبی رسانهای پایان دهند.
اسماعیلی در پایان گفت: امیدوارم حضور اعضای مجمع آوانا در تهران فرصتی برای بیان و انتقال حقایقی چون «44 سال مقاومت و پایداری در برابر انواع تهاجم های نظامی، اقتصادی و رسانه ای» و «پیشرفت و توسعه همه جانبه جمهوری اسلامی ایران در شرایط تحریمهای ظالمانه اقتصادی» به مردم منطقه و جهان باشد.
او همچنین در حاشیه این مراسم به خبرنگاران، گفت: دولت استکباری آمریکا همواره تروریسم رسانهای را دنبال میکند. آمریکا با تحریف رسانهای به دنبال وارونه نشان دادن وقایع و به انحراف کشیدن اذهان است که نمونه آن را در حوادث اخیر ایران مشاهده کردیم.
وی با اشاره به اینکه کار رسانههای معاند از دروغ پراکنی فراتر رفته است و آموزش و ترویج خشونت و تروریسم را دستور کار قرار داده، گفت: در خصوص اینگونه اقدامات رسانه های معاند به طور حتم پیگرد حقوقی و کیفری خواهیم کرد.
اسماعیلی ادامه داد: قواعد جهانی باید علیه رسانههایی که عملا جنگ نظامی را آموزش میدهند و به دنبال ایجاد تروریسم هستند اعمال شود و در این خصوص به سازمان های مسئول شکایت خواهیم کرد، مقدمات آن انجام شده و پیگرد حقوقی و کیفری خواهیم کرد.
«اوآنا» (OANA) نام اختصاری The Organization of Asia-Pacific News Agencies است که در 22 دسامبر سال 1961 (1 دی 1340) با هدف تسهیل اطلاع رسانی میان کشورهای این منطقه با حمایت سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) تأسیس شد.
در حال حاضر 43 خبرگزاری از 35 کشور قاره آسیا و اقیانوسیه در این سازمان عضویت دارند و جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری است که سه خبرگزاری آن شامل ایرنا، فارس و مهر در اوآنا عضوند.
ایرنا در اجلاسیه تهران به مدت 3 سال ریاست این اتحادیه را برعهده خواهد گرفت.
انتهای پیام/