سودجویانی که سرمایه ملی را به تاراج میبرند؛ تبر قاچاقچیان بر تن نحیف تاغ در سمنان
تاغ، چوب ارزشمندی که همواره شاهد به تاراج رفتن آن از طریق سودجویانی هستیم که سرمایه ملی برای آنها ارزشی ندارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، قاچاق چوب اینروزها دامنگیر تمامی استانها شده است اما در استان سمنان تاغ بیشتر از سایر چوبها چشم سودجویان را گرفته و شاهد به تاراج رفتن آن هستیم.
در استان کویری مانند سمنان کاشت تاغ با هدف جلوگیری و پیشروی از بیابان انجام میشود و این درخت با تثبیت خاک علاوه بر پیشروی بیابان سبب حفظ خاک نیز میشود.
جلوگیری از ایجاد گردوغبار کار مهمی است که گونه تاغ در مناطق بیابانی انجام میدهد و مانع میشود تا روستاها و شهرهای اطراف بیابان درگیر گردوغبار و هجوم شنهای روان شوند اما گویا قاچاقچیان این مهم را نمیدانند و تنها به فکر سود جیب خود هستند و اینروزها تاغهای سمنان سر از کورههای زغالگیری درمیآورد.
اما چرا حالا قاچاقچیان به برای زغال به سراغ چوب باارزش تاغ میروند؟ جواب اینجاست که درختچه تاغ به خاطر داشتن چوبهای پرمغز و محکم، برای زغالگیری برای مصارف خاص مانند قلیان مناسبترین گونه است.
بر اساس اعلام اداره کل منابع طبیعی استان سمنان گونه تاغ اینروزها از سمنان به استانها همجوار برای تبدیل به زغال خارج میشود.
اگر چه هر بار شاهد دستگیری قاچاقچیان چوب تاغ هستیم اما شاید جریمه قاچاقچیان آنطور که بایدوشاید بازدارنده نیست که همچنان قاچاق اینگونه ارزشمند ادامه دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره نقش بسیار مهم تاغ در استانهای بیابانی گفت: تاغ زارها در جلوگیری از فرسایش خاک و بیابانزدایی نقش مهمی دارند.
جعفر مرادی حقیقی با اشاره قاچاق چوب تاغ در استان سمنان افزود: قاچاقچیان برای تهیه زغال، چشم طمع به درختچههای تاغ دوختند.
وی با بیان اینکه استان سمنان در مسیر مشهد و شمال و تهران است گفت: بهطور میانگین هفتهای یک کامیون قاچاق تاغ در این مسیر کشف میشود.
113 هزار هکتار عرصههای استان سمنان به کشت تاغ اختصاص دارد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با بیان اینکه 113 هزار هکتار عرصههای استان سمنان به کشت تاغ اختصاص دارد گفت: شاهد قاچاق چوب ارزشمند تاغ در استان هستیم و قاچاقچیان تنها به خاطر سود اینگونه ارزشمند برای منابع طبیعی و محیطزیست را از بین میبرند.
مرادی حقیقی اضافه کرد: در استان سمنان از 9.7 میلیون هکتار وسعت استان سمنان، 55 درصد را نواحی بیابانی و خشک تشکیل میدهد و زا اینرو گونه تاغ برای جلوگیری از توسعه و پیشروی بیابان حائز اهمیت است.
وی خاطرنشان کرد: قاچاق چوب توسط افراد سودجو به منابع طبیعی و سرمایه ارزشمند ملی ضربه وارد و خاطرنشان کرد: حفظ منابع طبیعی و مقابله با قاچاق نیاز به عزم همگانی دارد لذا از شهروندان میخواهیم در صورت مشاهده هرگونه موارد مشکوک در این خصوص مراتب را سریعاً از طریق سامانه ارتباطی 110 به پلیس اطلاع دهند.
شاید چندین گزارش درباره ضربه قاچاق چوب ارزشمند تاغ تاکنون به رشته تحریر آمده باشد تا اهمیت اینگونه ارزشمند برای محیطزیست بیان شود اما متأسفانه همچنان شاهد قاچاق تاغ هستیم و این یکی از چالشهای اساسی در امر بیابانزدایی است.
امیدواریم با فرهنگسازی درست این مهم نهادینه شود که چوب تاغ برای جلوگیری از بیابان بسیار مهم است و با کاهش قطع تاغ میتوان گامی مهم در راستای جلوگیری از طوفانهای شن برداشت.
انتهای پیام/363