عربستان: بازنگری در روابط با آمریکا گامی مثبت است

عربستان: بازنگری در روابط با آمریکا گامی مثبت است

سفیر عربستان در واشنگتن اعلام کرد که اختلافات عربستان و آمریکا صرفا اقتصادی است و بازنگری در روابط دو کشور موضوعی مثبت است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «ریما بنت بندر» سفیر عربستان در واشنگتن  در مصاحبه با سی ان ان اعلام کرد: « اختلافات میان عربستان و آمریکا کاملا اقتصادی و غیر سیاسی است هرچند بسیاری کوشیدند که آن را سیاسی جلوه دهند».

ریما بنت بندر تاکید کرد: «این روزها بسیاری از بازنگری در روابط با عربستان صحبت می‌کنند، به نظرم این موضوع مثبتی است، عربستان دیگر آن کشوری نیست که 5 سال یا 10 سال پیش بود».

 وی در ادامه افزود: « بسیاری کوشیدند که اختلاف بین عربستان سعودی  و آمریکا را سیاسی جلوه دهند. ریاض با تجربه 40-50 ساله‌، خود را درگیر سیاست خارجی کسی نمی‌کند؛ بلکه  تلاش می‌کند که عامل ثبات در بازارهای جهانی انرژی باشد».

سفیر عربستان در واشنگتن در پاسخ به این پرسش که آیا عربستان سعودی  به جانب روسیه کشیده شده، اعلام کرد : «عربستان سیاستی دارد که  با همه در کلیه زمینه‌ها ارتباط دارد، چه با آنها اتفاق نظر داشته باشد و چه با آن‌ها موافق نباشد. همین روابط با روسیه بود که امکان وساطت برای آزادی زندانیان جنگی را فراهم کرد».

وی در ادامه تاکید کرد:« ما به نقش خود به عنوان یک میانجی نگاه می‌کنیم. ما از اوکراین به صورت بشردوستانه حمایت کرده‌ایم و بیش از 400 میلیون به آن کمک کرده‌ایم. همچنین  ما با همکاری لهستان 10 میلیون دلار به آوارگان اوکراینی کمک کردیم و هیچ یک از اینها را نمی‌توان جانبداری از روسیه  دانست».

 ریما بنت بندر افزود:«هیچ کشوری در جهان بی نیاز از روابط با آمریکا نیست و آمریکا 80 سال متحد راهبردی عربستان سعودی  و شریک اصلی این کشور بوده است».

پیش از این «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی از تصمیم «اوپک‌پلاس» برای کاهش دو میلیون بشکه‌ای تولید نفت در روز دفاع کرد و گفت: این یک «تصمیم صرفاً اقتصادی» است.

فیصل بن فرحان در اظهارات خود اعلام کرد که تصمیم اوپک‌پلاس جنبه سیاسی ندارد و تصمیم کاهش تولید نفت به‌اتفاق آرا توسط کشورهای عضو اوپک‌پلاس گرفته شده است.

پیش از این نیز«عادل الجبیر» وزیر مشاور در امور خارجی عربستان  سعودی در مصاحبه‌ای تأکید کرد: نفت یک سلاح نیست و ما نفت یا تصمیمات مربوط به آن را سیاسی نمی‌کنیم.

در تاریخ 5 اکتبر در سی و سومین اجلاس وزارتی کشور‌های عضو اوپک و غیر اوپک موسوم به اوپک‌پلاس که در دبیرخانه اوپک در وین برگزار شد، وزرای نفت و انرژی برای کاهش 2 میلیون بشکه در روز به توافق رسیدند.مطابق این توافق مقرر شد روزانه 2 میلیون بشکه نفت کمتر روانه بازار شود. سیاستی که در وهله نخست قیمت نفت را در بازارهای جهانی افزایش خواهد داد و به‌زعم آمریکا در این اوضاع بحرانی جهان به نفع روسیه در جنگ اوکراین تمام خواهد شد.

به دنبال این تصمیم نمایندگان دموکرات در کنگره آمریکا خواستار توقف  فروش سلاح نظامی به عربستان شدند. «جو بایدن» نیز در مصاحبه با شبکه «سی‌ان‌ان» گفت این اقدام عواقبی برای روابط واشنگتن و ریاض در پی خواهد داشت.

روزنامه وال‌استریت‌ژورنال پیشتر گزارش داد مقام‌های آمریکایی قبل از تصمیم اوپک‌پلاس برای کاهش تولید روزانه دو میلیون بشکه نفت با عربستان سعودی و سایر متحدان عربی خود تماس گرفته و خواستار آن شدند که تصمیم‌گیری در این خصوص را فقط برای یک ماه دیگر عقب بیندازند، اما پاسخ این کشورها به درخواست آمریکا منفی بوده است.

مقام‌های آمریکایی به طرف‌های سعودی اعلام کردند که کاهش تولید نفت به عنوان تصمیم عربستان برای همسویی با روسیه در جنگ اوکراین دیده خواهد شد و اینکه انجام چنین اقدامی باعث کاهش حمایت واشنگتن از ریاض خواهد شد.

اغلب حامیان «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی  نیز در شبکه‌های اجتماعی تصمیم برای کاهش تولید نفت را در چارچوب باج‌خواهی از دولت جو بایدن تعبیر کردند. به گفته ناظران امور اقتصادی افزایش قیمت نفت فشارها را بر دولت بایدن و نمایندگان دموکرات در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا افزایش خواهد داد؛ چرا که آنها در حال حاضر نیز به دلیل ناتوانی در مقابله با افزایش دائمی قیمت نفت در معرض انتقاد شدید قرار دارند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon