آمریکا دو چینی را به پرداخت رشوه در پرونده هواوی متهم کرد

آمریکا دو چینی را به پرداخت رشوه در پرونده هواوی متهم کرد

آمریکا دو افسر اطلاعاتی چین را به ایجاد مانع در مسیر تحقیقات جنایی واشنگتن در پرونده فساد شرکت هواوی، متهم کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، وزارت دادگستری آمریکا، دو افسر اطلاعاتی چین را به ایجاد مانع در مسیر تحقیقات جنایی واشنگتن در پرونده فساد شرکت هواوی، با پرداخت رشوه متهم کرد.

وزارت دادگستری اظهار کرد این دو افسر اطلاعاتی چین، با پرداخت دهها هزار دلار رشوه به یک مقام آمریکایی که به گمان واشنگتن دارای اطلاعات محرمانه‌ای در مورد پرونده شرکت هواوی است، سعی داشتند مانع از تحقیقات جنایی واشنگتن شوند.

براساس اعلام این وزارت خانه، این دو افسر چینی علاوه بر پرداخت دهها هزار دلار رشوه در قالب ارز دیجیتال، مقدار زیادی پول نقد و جواهرات نیز به این مقام آمریکایی پرداخت کرده تا به عنوان جاسوس و کارگزار برای آنها فعالیت کند. در حالی که این فرد برای اف‌بی‌آی نیز کار می کرده است.

این دو متهم، در پرونده غول بزرگ تکنولوژی هواوی، متهم هستند که با پرداخت رشوه به این مقام آمریکایی، خواستار دریافت اطلاعاتی موثق درباره تحقیقات وزارت دادگستری آمریکا درباره شواهد، مدارک دادگاهی و اتهامات احتمالی جدید در مورد این پرونده شده‌اند.

پرونده شرکت هواوی به ژانویه 2019 باز می گردد. دراین پرونده، مدیر اجرایی ارشد و برخی شرکت های تابعه آن، به فساد مالی، تجارت غیرقانونی مخفیانه و نقض تحریم های آمریکا، متهم شده اند و وزارت دادگستری آمریکا در حال تحقیق درباره این پرونده است.    

واشنگتن پیشتر نیز پکن را به دخالت در امور سیاسی اش و ربودن اطلاعات محرمانه خود متهم کرده بود.

کریستوفر ری رئیس اف بی آی در این باره اظهار کرد اگر حزب حاکم چین، به نقض حقوق ما ادامه دهد، با اقدام متقابل اف‌بی‌آی مواجه خواهد شد.

علاوه بر این دو نفر، 11 شهروند چینی دیگر نیز هفته گذشته با اتهاماتی از قبیل اذیت و آزار شهروندان آمریکایی روبرو شده‌اند، و رئیس اف‌بی‌آی، اظهار کرد این موارد نشان می دهد تعرضات اقتصادی چین و نقض حقوق از سوی آنها، هر دو بخشی از یک مشکل هستند.

این در حالی است که شرکت‌های هواوی و ZTE با امضا قانونی رئیس جمهور آمریکا، نمی‌توانند مجوز تجهیزات شبکه در ایالات متحده را دریافت کنند.

قانون تجهیزات ایمن سال 2021، کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) را ملزم به تصویب قوانین جدیدی می‌کند که براساس آن دیگر هیچ درخواست مجوزی برای تجهیزات شبکه‌ای که تهدیدی برای امنیت ملی محسوب می‌شود را بررسی یا تایید نمی‌کند.

پیشتر، FCC به صورت رسمی هواوی و زد تی ای را به عنوان تهدیدات امنیت ملی معرفی کرد، زیرا در تحقیقات خود متوجه شده بود که هر دو شرکت روابط نزدیکی با دستگاه‌های نظامی کشور چین دارد.

هواوی از سال 2019 مورد سخت‌گیرانه‌ترین تحریم‌ها قرار گرفت و همچنان در فهرست شرکت‌های تحریم‌شده توسط ایالات متحده قرار دارد. مقام‌های آمریکا به رسانه‌ها پاسخ داده‌اند که هواوی به دلیل اینکه خطری برای امنیت ملی ایالات متحده محسوب می‌شود در فهرست تحریم‌ها قرار گرفته است.

علاوه بر هواوی و زد‌تی‌ای، شرکت‌های چینی دیگری که از سوی ایالت متحده به عنوان تهدیدات امنیت ملی معرفی شدند شامل شرکت ارتباطات Hytera، شرکت فناوری دیجیتال هایک ویژن هانگژو و شرکت داهوا تکنالوجی می‌شود.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon