برنامه مهم وزارت صمت در راستای توسعه کسب وکار در کشور

برنامه مهم وزارت صمت در راستای توسعه کسب وکار در کشور

مدیر کل خدمات کسب و کار وزارت صنعت معدن و تجارت توسعه اقتصادی کشور را منوط به توسعه کسب و کارها دانست و گفت: باید تخصص و دانش را در این حوزه پیاده کنیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، امیرحسین اسدی مدیرکل خدمات کسب وکار وزارت صمت گفت: توسعه اقتصادی کشور بدون تمرکز بر توسعه کسب و کارها محقق نخواهد شد و اگر بخواهیم کسب و کارهای کشور رشد کنند باید بتوانیم خدمات مورد نیاز صاحبان کسب وکار را با کیفیت، دقت، سرعت به ایشان عرضه نماییم. ما باید تلاش کنیم تا تخصص به جای خود تجربه گری، دانش به جای تست و خطا و تمرکز بر هسته اصلی کسب وکار به جای پخش شدن انرژی، در تمامی مسیر کسب وکار پیاده شود.

اسدی ادامه داد: بررسی مشکلات کسب وکارها در فرایند ایجاد و توسعه نشان می دهد بروکراسی اداری در راه اندازی و توسعه کسب وکار در ایران بسیار بالاست. گاهی هم کمبود شفافیت در تعاملات اداری، مالی و سیستمی زیست بوم کسب وکار کشور باعث شده است تا فرایندهای توسعه کسب وکار با سختی صورت پذیرد. وقتی نگاهی به چالش های شرکت ها و کسب وکارها می اندازیم، مشخص می گردد که نبود دانش و توانایی اداره کسب وکار، نداشتن مهارت های فردی و روانشناختی، ضعف دانش مدیریت، نداشتن توانایی مدیریت هیجان و ضعف های موجود در زیست بوم، باعث شکست کسب وکارها شده و زمینه ساز یاس و نا امیدی کارآفرین را ایجاد نماید.

وی افزود: نبود سیستم هوشمند هدایت شغلی و کمبود نیروی انسانی ماهر، تغییرات قوانین و عدم ثبات برای برنامه ریزی صحیح و هوشمندانه، ضعف آمار و اطلاعات و عدم ارتباط هوشمند اجزای مورد نیاز صنعت مبتنی بر هوش بالادستی، قدیمی و ناچابکی صنعت و مقاومت صنعت در مقابل توسعه فناوری و روزآمدی، ضعف نظام بانکی در تخصیص به موقع و هومشند منابع، ضعف برخی از ارگان های دولتی در مدیریت فرایندهای مرتبط با کسب وکارها، نبود نگاه سیستمی در کسب وکارهای همنام و ضعف در مدیریت زنجیره تامین باعث جلوگیری از رشد مناسب کسب وکارها شده و کارآفرین ایران اسلامی در یک جاده با اصطکاک بالا، فرسوده میشود. اگر همه این موارد را به عدم اعتقاد کسب وکارهای سنت گرا به مبانی بازاریابی و برندینگ فناورانه، عدم در اختیار بودن موسسات توانمند ارایه خدمات و نبود نگاه سیستمی به خدمات کسب وکار اضافه نماییم، به لزوم ایجاد نگاه خدمت محور به کسب وکار پی می بریم.

به اعتقاد اسدی، خدمات کسب وکار، در واقع راهکار و مسیری برای حل معضلات کارآفرینان و صاحبان کسب وکارها از طریق موسسات و شرکت های توانمند ارایه دهنده خدمت هستند. شرکت هایی که به واسطه دارا بودن تجربه، دانش و مهارت می توانند چالش های مسیر کسب و کار را شناسایی، آنالیز و دسته بندی نموده و برای حل این چالش ها، راهکار بهینه ارایه نماید. وقتی از خدمات مشاوره و مربی گری کسب وکار صحبت می کنیم، در واقع از آدم های توانمندی بحث می نماییم که بواسطه تجربه، دانش و مهارت میتوانند در کنار کسب وکارها قرار گرفته و راهبری مدیران کسب وکار را در مسیر پر تلاطم کارآفرینی تسهیل نمایند.

وی گفت: وقتی از خدمات روانشناسان کسب وکار صحبت می کنیم، در واقع از روانشناسانی صحبت می کنیم که چالش های رواشناختی کارآفرین را می دانند. یعنی میدانند که، بر اساس یافته های مطالعات انجام پذیرفته، حداقل سی درصد عامل شکست کسب وکارهای بزرگ، شخص کارآفرین و نداشتن مهارت های شخص و روانشناختی بوده است. یعنی می دانند که این عدد در کسب وکارهای کوچک و خرد به پنجاه درصد می رسد و اراهی خدمات روانشناسی کسب وکار می تواند زمینه ساز موفقیت کارآفرین به واسطه ارتقای مهارت های فردی و روانی باشد. وقتی از خدمات مدیریت زنجیره تامین صحبت می کنیم، عملا تمرکز بر راهکاری بین المللی کرده ایم که می تواند هزینه های بنگاه های اقتصادی را تا سی درصد کاهش دهد، بعبارتی قیمت تمام شده کالای تولیدی یک کسب وکار می تواند سی درصد کاهش یافته و توان رقابتی آن کسب وکار، به همین میزان افزایش یابد.

اسدی با اعلام اینکه در واقع خدمات مدیریت زنجیره تامین می تواند زمینه ساز افزایش کیفیت، کاهش هزینه ها، ارتقای مهارت های مدیریتی، افزایش رضایت مشتری، افزایش سرعت عرضه محصولات، کمک به حفظ محیط زیست به دلیل کاهش فرایندهای منفی نظام توزیع و هوشمندی فرایندهای مدیریت زنجیره باشد، اظهارداشت:  کسب وکار، امری تخصصی و مبتنی بر مهارت های فردی و سیستمی است و استفاده از ظرفیت ها و خدمات شرکت ها و موسسات توانمند، می تواند زمان دستیابی به بازار را در کسب وکارها کاهش دهد. تصور نمایید کسب وکاری به جای ایجاد و توسعه زیرساخت های فنی مثل دیتاسنتر، از خدمات شرکت های ارایه دهنده خدمات رایانش ابری استفاده نماید.چه اتفاقی خواهد افتاد؟ قطعا زمان راه اندازی شرکت، هفته ها کاهش یافته و این کاهش زمان، باعث کاهش هزینه های تولید و به تبع آن افزایش بازدهی شرکت و کسب وکار خواهد شد.

به گفته وی، خدمات کسب وکار به عنوان پیشران های توسعه کسب وکار می توانند در تمامی مراحل کسب وکار در کنار کارآفرین بوده و حامی کارآفرینان برای انجام بهتر تمامی فرایندهای کسب کار باشند و در این میان ارائه‌دهندگان خدمات کسب‌وکار، اشخاص حقیقی و حقوقی هستند که با ارائه خدمات مشاوره‌ای، مهندسی، مالی، آزمایشگاهی و فناوری در حوزه‌های موردنیاز کسب‌وکارها ازجمله خدمات مالی و بازرگانی، منابع انسانی، بهبود مدیریت، ارتقای سطح فناوری اطلاعات و تولید و ... زمینه ارتقای رقابت‌پذیری، توسعه بازار و سودآوری واحدهای کسب وکار را فراهم می آورند.

مدیرکل خدمات کسب وکار وزارت صمت  افزود: اگر بتوانیم ارایه این خدمات را بصورت هوشمند و بر پایه فناوری اطلاعات سامان دهیم، بار بزرگی از دوش فضای کسب وکار کشور بر داشته ایم و راه اندازی سکوهای خدمات کسب وکار میتواند به عنوان شاهراه توسعه کسب وکار کشور، مسیر شتابان کشور در مسیر توسعه را تسهیل نماید. ثبت اطلاعات، آنالیز اطلاعات، هدایت اطلاعات، واکاوی اطلاعات، تصمیم گیری مبتنی بر اطلاعات و مدیریت فرایندهای منبعث از اطلاعات رویکردی است که سکوهای کسب وکار، می توانند به کسب وکارها ارایه نمایند. از مرحله تصمیم برای تولید تا تصمیم انحلال یک شرکت از طریق شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات کسب‌وکار انجام می‌گیرد.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
بانک ایران زمین
بانک سرمایه