۱۰ رویکرد اساسی در رویداد ملی فهما

10 رویکرد اساسی در رویداد ملی فهما

معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور می‌گوید رویداد «فهما» امسال با تکیه بر تجربیات‌ سال‌های گذشته و اعمال تغییرات اساسی جدید در ۱۰ بند در حال برگزاری است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم،‌ مهدی مقدم، معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور ضمن تشریح روند برگزاری چهارمین رویداد ملی فهما در سطح اعضای کانون‌های فرهنگی هنری مساجد سراسر کشور گفت: این رویداد ملی امسال با تکیه بر تجربیات‌ سال‌های گذشته و اعمال تغییرات اساسی جدید در 10 بند در حال برگزاری است.

1. همه فعالیت‌های کانون‌های مساجد در رویداد ملی فهما خلاصه نمی‌شود
معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور در ادامه با اشاره به اینکه رویداد ملی فهما بستری برای ارزیابی فعالیت‌های کانون‌ها است، افزود: با این وجود در سال جاری همه فعالیت‌‌های کانون‌ها منحصر در رویداد فهما نخواهد بود بلکه فهما به عنوان نظام فعالیت کانون‌ها است که از درون آن، جشنواره‌ها و رویدادهای مختلف تعریف می‌شوند.

2. استفاده از شبکه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد
وی با اشاره به ظرفیت عظیم شبکه‌های کانون فرهنگی هنری مساجد تصریح کرد: در طراحی چهارمین رویداد ملی فهما، تلاش بر این بود که شبکه‌های کانونی به صورت جمعی فعالیت‌های فرهنگی هنری را تدوین و اجرا و کانون‌های رابط نیز به عنوان بازوان ستادهای استانی کانون‌های مساجد در ارزیابی‌های میدانی نقش‌آفرینی کنند تا ظرفیت‌های بچه‌های مسجد ذیل این رویکرد بیش از پیش متبلور شود.

3. طراحی فرآیند تعاملی خدمت‌رسانی بچه‌های مسجد
مقدم در ادامه، به توانایی کانون‌های مساجد در عرصه خدمت‌رسانی اشاره کرد و افزود: در چهارمین رویداد فهما توجه به ارائه خدمات تعاملی در سامانه بچه‌های مسجد لحاظ شده است.

4. سامانه بچه‌های مسجد به مثابه یک ابزار تسهیل‌گر
معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور در بخش دیگری از مباحث خود با تأکید بر اینکه سامانه بچه‌های مسجد به مثابه یک ابزار تسهیل‌گر برای اعضای کانون‌ها محسوب می‌شود، گفت: امسال فرآیند ثبت کلاس‌های آموزشی به عنوان یک ابزار برای مدیریت کلاس‌های کانون‌ها در این سامانه پیش‌بینی شده که زیر نظر ستادهای استانی و ستاد کشوری کانون های مساجد فعالیت می کنند.

5. تدوین آیین نامه تخصصی برای رواق
مقدم در ادامه از تدوین تخصصی آیین‌نامه برای رواق خبر داد و افزود: این آیین‌نامه گامی در راستای کیفی‌سازی هرچه بیشتر رویداد ملی فهما است؛ با توجه به این مسأله برای هر کدام از رواق‌ها مطالبات رهبر معظم انقلاب به عنوان هدف اصلی و عنصر گفتمان‌ساز انتخاب شده است که می تواند به حرکت کانون ها در مسیر نقش آفرینی فرهنگی جهت‌دهی داشته باشد.

6. تفویض اختیار انتخاب رواق به کانون
معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور ادامه داد: بسیاری از کانون‌ها ظرفیت فعالیت در دوازده رواق رویداد ملی فهما را از جنبه‌های مختلف دارا نیستند، بنابراین امسال اختیار انتخاب رواق به کانون تفویض شده است تا اعضا بتوانند به صورت متمرکز هدف گذاری کرده و با توجه به ظرفیت‌هایی که دارند در عرصه تخصصی که انتخاب کردند در این رویداد ملی فعالیت داشته باشند.

7. توجه به فعالیت‌های میدانی
مقدم با بیان اینکه فعالیت‌های میدانی در چهارمین رویداد ملی (فهما) مورد توجه قرار گرفته است، افزود: با در نظر گرفتن کاهش شیوع کرونا و امکان از سرگیری فعالیت‌های میدانی، اعضای کانون‌های مساجد می‌توانند گزارشی از این اقدامات را در چهارمین رویداد ملی فهما ارائه کنند، چراکه رویکرد حضوری و فعالیت در صحن مسجد تأثیری دو چندان دارد.

8. افزایش زمان اجرای رویداد ملی فرهنگ و هنر بچه‌های مسجد
معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور همچنین با اشاره به افزایش مدت زمان برگزاری چهارمین رویداد ملی فهما تصریح کرد: یکی از مواردی که از سوی مدیران و اعضای کانون‌ها مطرح می‌شد مدت زمان اجرای این رویداد ملی بود که محدود به یک تا دوماه در طول سال بود؛ در دوره جدید فهما این رویداد از 20 خرداد ماه تا پایان دی ماه اجرا می‌شود تا مدت بیشتری در راستای ارایه فعالیت‌ها در اختیار اعضای کانون‌ها باشد.

9. پر رنگ کردن نقش استان‌ها در ارزیابی‌ها
مقدم در ادامه مؤلفه‌های «مسجد محوری»، «نگاه تشکیلاتی»، «پیوست رسانه‌ای»، جاذبه‌آفرینی هنری» و «خودکفایی» را به عنوان شاخص‌های ارزیابی فعالیت‌های کانون در رواق های دوازده‌گانه برشمرد و گفت: در این راستا ظرفیت‌های استانی در شناسایی و نظارت بر فعالیت‌های کانون‌ها مد نظر قرار گرفته است، ضمن اینکه اضافه کردن مرحله استانی و واگذاری معرفی کانون‌های برتر در هر رواق به استان‌ها، از دیگر تغییراتی است که امسال در چهارمین رویداد ملی فهما شاهد آن خواهیم بود.

10. خلاصه نشدن حمایت از کانون ها در جوایز فهما
وی همچنین با اشاره به اینکه حمایت‌‌ها از کانون‌های برتر رویداد فهما، صرفاً در جوایز خلاصه نشده است، افزود: تلاش ما حمایت‌های ستادی در طول سال و به صورت مستمر متناسب با عرصه فعالیتی کانون است.

به گزارش تسنیم، چهارمین رویداد ملی  فهما (فرهنگی هنری مساجد ایران) از 21 خرداد ماه همزمان با میلاد امام رضا علیه‌السلام آغاز شد و تا 22 بهمن سال جاری ادامه دارد. این رویداد با توجه به محوریت امام جماعت در فعالیت مسجد و بر اساس بیانیه گام دوم، رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی شکل گرفت.

انتهای‌پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
triboon
گوشتیران