تحولات اوکراین| هشدار روسیه درباره وقوع فاجعه در صورت دخالت مستقیم آمریکا در درگیریهای اوکراین
نماینده روسیه در شورای امنیت گفت: در صورت آغاز تحقیقات درباره پهپادها در اوکراین، روسیه ممکن است در روابط با دبیرخانه سازمان ملل تجدید نظر کند، چراکه این مسئله در حیطه وظایف آن نیست و آلمان، آمریکا، انگلیس و فرانسه سعی دارند چنین تحقیقاتی انجام شود.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در ایالات متحده معتقد هستند که نه مقامات مسکو و نه کییف در شرایط کنونی تمایلی به انجام مذاکره ندارند. این موضوع را "جان کربی"، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرد.
وی شب گذشته، چهارشنبه،در یک نشست خبری گفت: «هیچ یک از طرفین در موقعیتی نیستند که بر سر میز نشسته و مذاکرات را آغاز کنند.»
کربی یادآور شد که روسیه به انجام حملات نظامی خود به زیرساختارهای اوکراین ادامه می دهد و ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین نیز گفت که این کشور بر عملیات ضدحمله متمرکز شده است. بدین ترتیب، هیچیک از دو طرف "در موقعیتی نیستند که بخواهند مذاکره کنند.
علاوه بر این، کربی مدعی شد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه "هیچ تمایلی برای نشستن بر سر میز مذاکره در آینده قابل پیش بینی ندارد."
هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی آمریکا همچنین افزود، ایالات متحده نمی تواند پیش بینی کند که مناقشه نظامی کنونی در اوکراین چگونه پایان خواهد یافت. این مقام کاخ سفید گفت که نقش ایالات متحده ادامه "حمایت از اوکراین در میدان نبرد" است. به گفته وی، این امر ضروری است تا در مذاکرات آینده، طرف اوکراینی بتواند از موضع قدرت صحبت کند.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو نیز روز گذشته ابراز عقیده کرد که موفقیت اوکراین در مذاکرات با روسیه با توان نظامی که در میدان نبرد از خود نشان خواهد داد، ارتباط مستقیم دارد. به گفته وی، پیمان آتلانتیک شمالی تا زمانی که لازم باشد از کییف حمایت خواهد کرد.
پیش از این، کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید نیز اعلام کرد، ایالات متحده بر این عقیده است که مقامات کییف باید خود در خصوص از سر گیری مذاکرات با روسیه تصمیم گیری کنند. به گفته وی، وظیفه واشنگتن در شرایط کنونی ارائه تمامی نیازهای ضروری اوکراین است که تا هر زمان که لازم باشد، ادامه خواهد داشت.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به روز دویست و چهل و ششم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
15:15- روسیه انتشار گزارشهایی مبنی بر پیشنهاد پوتین به زلنسکی برای مذاکره را رد کرد
روسیه گزارشها مبنی بر پیشنهاد ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه به ولودیمیر زلنسکی، رهبر اوکراین برای انجام مذاکرات را رد کرد.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز پنجشنبه در مورد اظهارات اومارو سیسوکو امبالو، رئیس جمهور کشور گینه بیسائو در غرب آفریقا، گفت: هیچ پیام خاصی در این مورد وجود نداشت - هیچ بحثی در مورد آن وجود نداشت.
امبالو شامگاه چهارشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی با زلنسکی در کی یف گفت که پوتین خود را برای مذاکره آماده نشان داده است. رئیس جمهور گینه بیسائو در حال حاضر تجارت منطقه اقتصادی غرب آفریقا Ecowas را نیز اداره می کند.
وی در سفر به مسکو و کی یف، در درجه اول تلاش کرد تا اطمینان حاصل شود که صادرات غلات اوکراین تحت نظارت سازمان ملل متحد و ترکیه ادامه می یابد. روسیه تهدید کرده است که این برنامه را تمدید نخواهد کرد.
15:01- اوکراین خود را برای حمله احتمالی از بلاروس آماده میکند
ستاد کل ارتش اوکراین نیروهای خود را در مرز با بلاروس تقویت کرده است. الکسی هرومو، معاون ستاد کل ارتش اوکراین گفت: اگرچه در حال حاضر هیچ نشانهای از حمله از بلاروس وجود ندارد، اما تهدیداتی وجود دارد. ما به این موضوع واکنش نشان می دهیم، ما قبلاً نیروهای خود را در شمال افزایش دادهایم.
14:47- اوکراین از حملات مجدد به شبکه برق مرکزی این کشور خبر داد
بر اساس اطلاعات منابع اوکراینی، نیروهای روسیه بار دیگر به شبکه برق در مرکز این کشور حمله کردهاند. اپراتور شبکه Ukrenergo در تلگرام اعلام کرد محدودیت های بیشتری در منبع تغذیه ممکن است.
بر این اساس تاسیسات شبکه اصلی سیستم برق اوکراین در مناطق مرکزی آسیب دید.
14:28- ابراز امیدواری سازمان ملل به تمدید توافق صادرات غلات
سازمان ملل امیدوار است که توافقنامه صادرات غلات بین اوکراین و روسیه به زودی تمدید شود. مارتین گریفیتس، هماهنگکننده کمکهای اضطراری سازمان ملل در این باره گفت: ما میخواهیم این موضوع را فوراً تجدید کنیم.
وی همچنان نسبتاً خوشبین بود که قادر به انجام آن خواهد بود. قراردادی که در ماه ژوئیه پس از میانجیگری ترکیه و سازمان ملل امضا شد، در 19 نوامبر به پایان می رسد.
اوکراین یکی از بزرگترین صادرکنندگان غلات در جهان است. برای ماهها، تمام صادرات غلات اوکراین از بنادر دریای سیاه مسدود شده بود و به بحران جهانی غذا کمک میکرد. صادراتی که با این توافق امکان پذیر شده است در استانبول کنترل می شود. توافق دوم اجازه می دهد تا غذا و کود روسیه با وجود تحریم های غرب صادر شود.
14:02- استرالیا برای آموزش نیروهای اوکراینی به انگلیس نیرو میفرستد
استرالیا قصد دارد 70 سرباز را برای کمک به آموزش نیروهای اوکراینی به بریتانیا بفرستد. این کشور همچنین 30 خودروی زرهی بوش مستر دیگر را به اوکراین عرضه می کند.
وزارت دفاع این کشور در این باره گفت: ما می دانیم که اوکراین اکنون به حمایت طولانی مدت نیاز دارد. قرار است سربازان استرالیایی در ژانویه وارد بریتانیا شوند.
ریچارد مارلز، وزیر دفاع استرالیا گفت که آنها در یک تمرین آموزشی بینالمللی به رهبری بریتانیا شرکت خواهند کرد، اما به منطقه جنگی نخواهند رفت.
13:37- آمریکا تقویت حمایتهای آلمان از اوکراین را تمجید کرد
به گفته دولت آمریکا، آلمان حمایت خود از اوکراین را که مورد حمله روسیه قرار گرفته است، افزایش داده است. جان کربی، مدیر ارتباطات شورای امنیت ملی آمریکا تاکید کرد: چندی پیش همه ما در مورد آلمان صحبت می کردیم زیرا سؤالاتی در مورد اینکه آلمان چه کاری انجام می دهد یا نمی کند وجود داشت و آلمان مشارکت های خود را در طول زمان تغییر داده است.
کربی در پاسخ به سوال خبرنگاری که آیا اسرائیل باید حمایت خود از اوکراین را افزایش دهد، موضوع آلمان را خود مطرح کرد. وی گفت: این به اسرائیلی ها بستگی دارد که باید تصمیم بگیرند. کربی گفت که هر کشوری خود تصمیم می گیرد که چگونه به اوکراین کمک کند.
13:04- درخواست مجدد زلنسکی از جامعه جهانی برای افزایش فشارها بر روسیه
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین حملات هوایی روسیه را حملهای بی سابقه به تامین انرژی کشورش می داند. وی بار دیگر نسبت به قطع برق قریب الوقوع در سراسر کشور هشدار داد و از مردم خواست در مصرف انرژی صرفه جویی کنند.
وی تاکید کرد: تروریست های روسی چنان شرایط سختی را برای کارگران انرژی ما ایجاد کردهاند که هیچ کس در اروپا هرگز چنین چیزی را ندیده و تجربه نکرده است.
علاوه بر این، وی از آنچه به زعم وی اجرای ناکافی توافقنامه غلات است انتقاد کرده و گفت: روسیه همچنان مانع صادرات غذای اوکراینی از طریق دریا است.
زلنسکی از گیر کردن 175 کشتی در ترافیک در انتظار ترخیص شکایت کرده و گفت: بدیهی است که روسیه قصد دارد دوباره بحران جهانی غذا را تشدید کند تا تهدید گرسنگی را بازگرداند. وی از جامعه جهانی خواست تا فشار بر روسیه را افزایش دهد.
12:33- افزایش روزافزون شمار دانش آموزان اوکراینی در مدارس آلمان
تقریباً 196000 دانش آموز اوکراینی اکنون در مدارس آلمان آموزش می بینند. بر اساس کنفرانس وزیران آموزش و پرورش (KMK) در برلین، ایالت های فدرال مجموعا 195984 کودک و جوان اوکراینی را برای هفته از 17 تا 23 اکتبر گزارش کردند. این رقم نسبت به هفته قبل 969 افزایش یافته است.
با این حال، در چندین ایالت فدرال تعطیلات وجود داشت، به همین دلیل است که در برخی موارد اعداد جدیدی گزارش نشده است. تعداد دانش آموزانی که توسط KMK ارائه می شود به مدارس دارای آموزش عمومی و مدارس حرفه ای اشاره دارد.
نبنزیا: روسیه به دلیل تحقیقات درباره پهپادها، ممکن است در روابط با دبیرخانه سازمان ملل تجدید نظر کند
واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد بامداد امروز پنجشنبه اعلام کرد که در صورت آغاز تحقیقات درباره هواپیماهای بدون سرنشین در اوکراین، روسیه ممکن است در روابط خود با دبیرخانه سازمان ملل تجدید نظر کند.
این دیپلمات روس گفت: «من نمی گویم که ما تهدید به قطع همکاری می کنیم. ولی ما مسلماً همکاری خود را با توجه به پاسخ دبیرخانه به نگرانیهای مشروع طرف روسی مورد تجدید نظر قرار خواهیم داد.»
علاوه بر این، این دیپلمات خواستار محکومیت آلمان، ایالات متحده، انگلیس و فرانسه به دلیل تلاش برای درخواست تحقیقات از سوی دبیرخانه سازمان ملل شد. نبنزیا گفت: اقدامات هیئتهای غربی برای بررسی پهپادهایی که ادعا میشود از ایران به روسیه ارسال شدهاند، سابقه خطرناکی برای فعالیت سازمان ملل ایجاد کرده است.
وی یادآور شد: قالبی برای بحث در خصوص اجرای قطعنامه شماره 2231 شورای امنیت با جلسات شش ماهه مربوطه شورای امنیت وجود دارد.
نماینده دائم شورای امنیت گفت: از منظر حقوقی، آنها با تجاوز به اختیارات شورای امنیت به دنبال گسترش تصنعی صلاحیتهای دبیرخانه و دادن وظایف غیرمتعارف به آن هستند.
وی از اعضای شورای امنیت خواست تا برای دفاع از منشور سازمان ملل متحد بایستند و اقدامات هیئتهای غربی که آن را تضعیف میکند، را محکوم کنند و همچنین «به صراحت به نفع پایبندی دبیرخانه به ماده 100 منشور و مأموریت این دفتر صحبت کنند».
این دیپلمات روس همچنین گزارشهایی درباره پهپادهای ایرانی مورد استفاده روسیه در جریان عملیات نظامی در اوکراین را جعلی خواند. وی در نشست شورای امنیت سازمان ملل تاکید کرد: با توجه به تمایل همکاران غربی ما به جعل اطلاعات درباره دیده شدن برخی پهپادهایی که ادعا می شود ایران به روسیه داده، من می خواهم از همین ابتدا این موضوع را به بعد واگذار کنم، چرا که ما این نشست را برای بررسی موضوع دیگری تشکیل دادیم.
شب گذشته، گنگ شاونگ، معاون نماینده دائم چین در سازمان ملل خواستار مذاکرات بیشتر درباره تحقیقات مربوط به منشاء هواپیماهای بدون سرنشین استفاده شده توسط روسیه در اوکراین شد.
در همان روز، اسحاق هرتزوگ، رئیس جمهوری اسرائیل اعلام کرد که قصد دارد در سفرش به آمریکا، شواهدی مبنی بر استفاده از پهپادهای ایرانی در اوکراین ارائه دهد.
در اواسط ماه اکتبر، روزنامه "واشنگتن پست" نوشت که ایران ظاهراً قصد دارد تسلیحات نظامی، از جمله یک سری پهپاد تهاجمی، به روسیه ارسال کند.
در همان زمان، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد که جمهوری اسلامی از هیچ یک از طرفین مناقشه نظامی کنونی، نه روسیه و نه اوکراین حمایت نخواهد کرد.
چین از شورای امنیت سازمان ملل خواست به مذاکرات درباره پهپادها در اوکراین ادامه دهد
گنگ شوانگ، معاون نماینده دائم چین در سازمانملل متحد شب گذشته، چهارشنبه اعلام کرد که شورای امنیت سازمان ملل باید به مذاکرات درباره امکان تحقیقات در خصوص منشأ هواپیماهای بدون سرنشین استفاده شده در جنگ اوکراین ادامه دهد.
وی یادآور شد که چین به نامههای ارسالی از سوی اوکراین، ایران، روسیه، فرانسه، بریتانیا و دیگران در مورد پهپادها توجه کرده است. این دیپلمات تاکید کرد: با توجه به اختلافات آشکار در این رابطه، اعضای شورا باید به رایزنی ها ادامه دهند تا مشخص شود دبیرخانه چگونه باید به وظایف خود عمل کند، لازم است از اقدامات عجولانه که وحدت شورا را خدشه دار می کند، خودداری شود.
پیش از این، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد، ادعاهای مربوط به استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در اوکراین را گزارشات جعلی خواند.
ماهوارههای آمریکایی در صورت استفاده به نفع اوکراین ممکن است به اهدافی برای حمله روسیه تبدیل شوند
کنستانتین وارونتسوف، معاون رئیس بخش منع اشاعه و کنترل تسلیحات وزارت امور خارجه روسیه روز چهارشنبه، هشدار داد که اگر ماهوارههای تجاری ایالات متحده برای کمک به کییف در جریان درگیری نظامی در اوکراین مورد استفاده قرار گیرند، ممکن است آنها به اهداف قانونی برای حملات تلافیجویانه روسیه تبدیل شوند.
این دیپلمات یادآور شد که روند خطرناکی در جریان رویدادها در اوکراین آشکار شده است. به گفته وی،صحبت بر سر استفاده ایالات متحده و متحدانش از تجهیزات زیرساختارهای غیرنظامی در فضا، از جمله ماهوارههای تجاری، برای کمک به طرف اوکراینی در درگیری های مسلحانه است.
وارونتسوف در نشست کمیته اول مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: در چنین شرایطی زیرساختهای غیرنظامی میتوانند هدف قانونی برای یک حملات تلافیجویانه روسیه در نظر گرفته شودند. در نتیجه اقدامات غرب، ثبات فعالیتهای فضایی صلحآمیز و اقتصادی-اجتماعی متعدد بر روی زمین، که رفاه مردم و در وهله نخست در کشورهای در حال توسعه به آن بستگی دارد، در معرض خطرات غیرقابل توجیهی قرار میگیرد.
مقامات منطقه کییف از حمله هوایی به این منطقه خبر دادند
آلکسی کولبا، رئیس اداره نظامی منطقه کییف بامداد امروز پنجشنبه اعلام کرد که انفجارهایی در یکی از ساختارهای منطقه رخ داده است.
کولبا در کانال تلگرامی خود نوشت: «دشمن بار دیگر به یکی از ساختارهای منطقه حمله کرده است. همه اقدامات خدمت رسانی در محل حاضر شده و آتش در حال خاموش شدن است. به نظر نمی رسد که این حادثه قربانی یا مجروح برجای گذاشته باشد.»
رئیس منطقه کییف گفت: در کل منطقه هشدار هوایی اعلام شده و از همه ساکنان محلی خواسته شده تا در پناهگاهها باقی بمانند.
هشدار حملات هوایی چندین بار در سراسر اوکراین به صدا درآمد
در اوکراین برای چهارمین بار طی شبانه روز گذشته هشدار حمله هوایی اعلام شد. در پیامهای ارسالی مقامات از شهروندان خواسته شده به پناهگاهها رفته و تا اطلاع ثانوی در آنجا باقی بمانند.
نخستین هشدار هوایی صبح روز چهارشنبه در سراسر مناطق اوکراین، به استثنای غرب کشور اعلام شد. عصر دوبار دیگر هشدار هوایی به فاصله 15 دقیقه از یکدیگر به صدا درآمد. همچنین روز چهارشنبه انفجارهایی در منطقه نیکولایف گزارش شد. انفجار دیگری در حومه شهر دنپر رخ داد.
تاکید نخست وزیر فرانسه بر لزوم حفظ کانالهای گفتگو با روسیه
الیزابت بورن، نخست وزیر فرانسه روز چهارشنبه در سخنرانی خود در مجلس سنای این کشور اعلام کرد که پس از پایان جنگ در اوکراین، روسیه همچنان به عنوان یک قدرت بزرگ و همسایه فرانسه باقی خواهد ماند و برای پاریس بسیار مهم است که کانالهای گفتگو با مسکو را حفظ کند.
به گفته او، اگرچه این یک درگیری نظامی طولانی است، "ولی به هر حال یک روز به پایان خواهد رسید." خانم بورن افزود: پس از پایان آن، روسیه همچنان همسایه فرانسه خواهد بود. این یک قدرت بزرگ بوده، است و خواهد ماند. و فقط دیپلماسی امکان دستیابی به حل و فصل طولانی مدت مناقشه را فراهم می کند.
نخست وزیر فرانسه تاکید کرد که به همین دلیل است که پاریس کانالهای گفتگو با مسکو را حفظ کرده است. وی گفت: «مذاکرات درباره حل و فصل مناقشه اوکراین زمانی آغاز خواهد شد که اوکراین آن را ممکن بداند و مطمئن شود که صدایش شنیده خواهد شد».
کاخ سفید: آمادگی روسیه برای استفاده از "بمب کثیف" در اوکراین دیده نشده است
جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید، شب گذشته، چهارشنبه، در یک نشست مطبوعاتی برای خبرنگاران اعلام کرد که دولت ایالات متحده هیچ گونه آمادگی از طرف روسیه برای استفاده احتمالی از یک بمب کثیف یا تسلیحات هستهای تاکتیکی در اوکراین را مشاهده نکرده است.
کربی در پاسخ به سئوالی در مورد امکان یک "عملیات با پرچم دروغین از سوی روسیه" در اوکراین گفت: ما هیچ علامتی ندیده ایم که ثابت کند روسیه در حال آماده شدن برای استفاده از یک بمب کثیف یا، صادقانه بگویم، استفاده از سلاح های هسته ای تاکتیکی باشد. درک این موضوع مهم است.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه روز گذشته گفته بود که اوکراین با سلاحهای سنگین پمپاژ میشود. علاوه بر این، به گفته وی، مسکو از برنامه های کییف برای استفاده از "بمب کثیف" آگاه شده است.
گفتگوی معاون وزیر خارجه روسیه با مقام سازمان ملل درباره توافق صادرات غلات
وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که در جریان گفتگوی تلفنی سرگئی ورشینین، معاون وزیر خارجه این کشور و ربکا گرینسپن، دبیرکل کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد (UNCTAD) موضوع اجرای توافقنامه صادرات غلات مطرح و مورد برسی طرفین قرار گرفت.
در این بیانیه آمده است: «مذاکرهکنندگان به بحث در خصوص مسائل مربوط به اجرای توافقنامه روسیه و سازمان ملل در خصوص افزایش صادرات کود و محصولات کشاورزی روسیه به بازارهای جهانی ادامه دادند.»
طبق این اطلاعات، طرفین در مورد لزوم خارج شدن محصولات و کودهای روسیه از تحریم ها گفتگو کردند. علاوه بر این، روسیه ماهیت بسته معامله غلات در استانبول را یادآور شد که این تضمین به طرف روسی داده شده بود.
پیش از این، مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور نسان دوستانه جهان، خواستار تمدید فوری قرارداد صادرات غلات شد. وی افزود: این موضوع با وزارت خارجه آمریکا، از جمله رفع موانع صادرات مواد غذایی و کود از روسیه در میان گذاشته شده است.
بلومبرگ: آمریکا قصد دارد شرایط برای سقف قیمت نفت روسیه را تغییر دهد
آژانس خبری بلومبرگ شب گذشته، چهارشنبه، گزارش داد که دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، قصد دارد سقف برنامه ریزی شده برای قیمت نفت روسیه را بالا ببرد، زیرا نتوانسته با بسیاری از کشورها بر سر اجرای آن به توافق برسد.
این آژانس یادآور شده که به دلیل عدم امکان کسب رضایت تعدادی از کشورها برای تعیین محدودیت قیمت نفت روسیه، کاخ سفید نگران است که به دلیل ناهماهنگی، این اقدام منجر به نوسانات جدید در بازارهانی نفت شود. به همین دلیل دولت بایدن برای جلوگیری از افزایش جدید قیمت بنزین و دیگر عواقب احتمالی، مایل است از چنین روند اوضاعی جلوگیری کند.
این گزارش مشخص کرده که ایالات متحده در حال حاضر چه سطح قیمت خاصی را برای نفت روسیه در نظر گرفته است.
گروسی از گفتوگوی مستمر با روسیه درباره اوکراین خبر داد
رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز چهارشنبه اعلام کرد که در رابطه با سفر خود به اوکراین در رابطه با انتشار اطلاعاتی درباره بمبهای کثیف در آینده در تماس دائمی با مقامات مسکو است.
وی در حاشیه کنفرانس وزیران کشورهای عضو آژانس بینالمللی انرژی اتمی با عنوان «انرژی هستهای در قرن بیست و یکم» که در واشنگتن برگزار میشود، به خبرنگاران گفت: من گفتگوهای دائمی خود با مسکو را حفظ می کنم. همانطور که می دانید من چند روز پیش با رئیس جمهور پوتین صحبت کردم، همچنین با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه و همچنین با رئیس شرکت راس اتم، گفتگوهای منظمی دارم. علاوه بر این، من با طرف اوکراینی نیز در تماس هستم.
گروسی افزود که وظیفه سازمان بینالمللی حفظ گفت وگو با هر دو طرف درگیری است. وی یادآور شد که امکان دستیابی به ایجاد یک منطقه امنیتی در اطراف نیروگاه هستهای زاپروژیا را مثبت ارزیابی می کند و با رئیس جمهوری روسیه در این زمینه گفتگوهای اساسی داشته است.
قصد گروسی برای طرح موضوع ایجاد منطقه امن در اطراف نیروگاه زاپروژیا در شورای امنیت سازمان ملل
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) گفت که روز پنجشنبه، 27 اکتبر، در نشست شورای امنیت سازمان ملل موضوع ایجاد منطقه امنیتی در اطراف نیروگاه هستهای زاپروژیا را بررسی خواهد کرد.
گروسی در کنفرانس وزیران آژانس بینالمللی انرژی اتمی در واشنگتن گفت: «فردا به شورای امنیت سازمان ملل میروم تا دوباره به منظور ایجاد سریع منطقه امن در اطراف نیروگاه هستهای زاپروژیا گفتگو کنم.»
چند روز پیش، میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمان های بین المللی در وین، تاکید کرد که مسکو از ابتکار گروسی برای ایجاد منطقه حفاظتی در اطراف نیروگاه هستهای زاپروژیا حمایت می کند، اما سئوال "مثل همیشه در جزئیات طرح است."
هشدار آنتونوف نسبت به وقوع یک فاجعه در صورت دخالت مستقیم آمریکا در درگیریها در اوکراین
آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در ایالات متحده شب گذشته، چهارشنبه اعلام کرد که واشنگتن به طور فزاینده ای درگیر مناقشه نظامی در اوکراین شده است. به گفته وی، در واقع آمریکا خاک اوکراین را "به میدان نبرد خود با روسیه" تبدیل کرده است. آنتونوف هشدار داد که دخالت مستقیم نیروهای نظامی آمریکایی در نبرد در اوکراین "به عواقب فاجعهباری منجر خواهد شد."
سفیر روسیه همچنین یادآور شد که نمایندگان این کشور توجه مقامات آمریکایی را به غیرقابل قبول بودن اظهارات جسورانه فرماندهان نظامی آمریکایی در خصوص آمادگی آنها برای پیوستن به جنگ در اوکراین جلب کردند. به گفته وی، اگرچه امروز دشوار است پیشبینی کرد که ایالات متحده تا چه حد آماده است تا در تشدید تنش با روسیه پیش برود، اما باید امیدوار بود که کاخ سفید و پنتاگون همچنان بتوانند در «خط خطرناک» متوقف شده و از آن عبور نکنند.
وزیر دفاع روسیه به همتایان خارجی خود درباره امتناع روسیه از استفاده از سلاح هستهای اطمینان داده است
آندری کلین، سفیر روسیه در انگلیس این خبر را روز چهارشنبه اعلام کرد که سرگئی شویگو، وزیر دفاع این کشور در جریان مذاکرات تلفنی اخیر خود، به همتایان خارجی خود در خصوص عدم قصد روسیه برای استفاده از سلاح هستهای اطمینان لازم را داده است.
این دیپلمات در مصاحبهای گفت: روسیه از سلاح هستهای استفاده نخواهد کرد. این موضوع کلاً از بحث خارج است. وزیر دفاع شویگو به وزرای دفاع کشورهای خارجی اطمینان داد که ما از سلاح هستهای استفاده نخواهیم کرد. این چیزی است که وزیر دفاع و رئیس جمهور ما بارها اعلام کردند.
وزیر دفاع روسیه روز گذشته وزرای دفاع چین و هند را در جریان نگرانی طرف روسی در مورد تحریکات احتمالی اوکراین با استفاده از "بمب کثیف" قرار داد. ژنرال شویگو پیش از این نیز با وزرای دفاع فرانسه، ترکیه، انگلیس و وزیر دفاع آمریکا نیز در این خصوص گفتگو کرده است.
اعلام آمادگی خدمه ناو هواپیمابر آمریکایی برای نبرد با روسیه
خدمه ناو هواپیمابر هستهای جورج بوش «USS George H.W. Bush» از ایالات متحده آمادگی خود را برای انجام عملیات نظامی علیه روسیه اعلام کردند. این مسئله روز چهارشنبه توسط شبکه تلویزیونی انگلیسی اسکای نیوز ( Sky News) گزارش شد.
دریاسالار دنیس ولس، فرمانده این ناو جنگی تاکید کرد که نیروهای نظامی تحت فرماندهی وی "آماده هر ماموریتی" و ضربه زدن به روسیه هستند، البته هدف اصلی دست یابی به صلح و پایان درگیری نظامی اوکراین است.
در این گزارش یادآوری شده که حدود 70 فروند هواپیما و بالگرد جنگی در این ناو هواپیمابر مستقر هستند. این کشتی در حال حاضر در دریای مدیترانه در حال گشت زنی است.
انتهای پیام/