صدور حکم اعدام علیه ۹ فعال سعودی در قطیف

صدور حکم اعدام علیه 9 فعال سعودی در قطیف

یک حساب کاربری از صدور حکم اعدام علیه ۹ نفر از فعالان سعودی در قطیف خبر داد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، رژیم آل سعود به جنایت‌های خود علیه مردم  قطیف ادامه می‌دهد.

 به گزارش مرآه الجزیره، حساب کاربری «فعال قطیفی» در توییتی نوشت، رژیم آل سعود حکم اعدام علیه 9 نفر از اهالی قطیف از جمله «فاضل حسن الصفوانی»، «محمد حسین آل عمار»، «یوسف محمد المصلاب»، «جواد عبدالله آل قریریص»، حسن علی المزرع، رائد عبدالواحد الخیر، حیدر ناصر آل تحیفة، محمد سعید آل عبدالعال، سعود محمد الفرج صادر شده است.

فاضل حسن الصفوانی الصفوانی  اهل قطیف است که بیشترین فعالیت را در تظاهرات و اعتراضات مسالمت آمیز در سال 2011 داشت . وی در 31 دسامبر 2020 توسط  نیروی سعودی  در  قطیف  بازداشت شد.

دادگاه سعودی وی را متهم به کشتن یک سرباز سعودی کرده و این درحالی است که وی مطلقا آن را رد می‌کند.

محمد حسین آل عمار  در هفتم ژانویه 2020 توسط  نیروهای امنیتی سعود بازداشت  شد. وی متهم است که همراه با دیگران در ربودن قاضی اداره اوقاف قطیف در مقابل خانه‌اش شرکت داشته است.

یوسف محمد المصلاب در 5 اکتبر 2017 دستگیر شد.  وی در زندان‌های آل سعود تحت شکنجه شدید از طریق شوک برقی قرار گرفته است .

جواد عبدالله قریریص در سال 2021 پس از یورش نیروهای امنیتی سعودی به منزل وی در قطیف بازداشت شد. وی از لحظه بازداشت و در بازجویی برای گرفتن اعترافات تحت ضرب و شتم شدید و شکنجه‌های روحی و جسمی قرار گرفت و به مدت 270 روز در سلول انفرادی ماند.

محاکمه او در ماه مه 2022 در دادگاه جنایی تخصصی عربستان آغاز شد و دادستانی عمومی او را به اتهامات متعددی از جمله پیگیری صفحات فیس بوک، ارتباط با فرد تحت تعقیب، آموزش استفاده از سلاح و تیراندازی و شرکت در آتش زدن خط لوله نفت محکوم کرد.

جواد قریریص در حضور قاضی اعلام کرد که این اعترافات تحت شکنجه از او گرفته شده است و از دادستانی خواست تا کلیپ‌های ضبط شده در اتاق‌های بازجویی را ارائه کند که به طور قطع ثابت کند که هیچ یک از اتهامات و اقدامات گفته شده صحت ندارد.

این نوجوان سعودی از زمان بازداشت تحت شکنجه‌های متعددی از جمله محرومیت از دسترسی به خانواده‌اش و وکیل قرار گرفته است.

رائد عبدالواحد الخیر در 28 مارس 2017  به دنبال یورش مقامات سعودی شهرک العوامیه  بازداشت شد.

حیدر ناصر آل تحیفة نیز در اوایل سپتامبر 2017 در یک ایست بازرسی در القطیف بازداشت شد و به زندان المباحث در ریاض منتقل شد. وی  ابتدا در سپتامبر 2021 توسط دفتر دادستانی عمومی به اعدام محکوم شد تا اینکه دادگاه تجدید نظر اخیراً این حکم را تأیید کرد. این تصمیم به دلیل اتهامات غیر جدی که برخی از آنها مربوط به مشارکت در فعالیت‌های مسالمت آمیز است، صادر شد.

نیروهای رژیم سعودی در دسامبر 2019 به منزل الفرج یورش بردند و وی را بازداشت کردند. خانواده وی به‌مدت یک سال و 9 ماه از سرنوشت وی اطلاعی نداشتند.

سعود الفرج همچنین از حقوق اولیه مانند داشتن وکیل محروم بود، این یک رویه سیستماتیک است که عربستان سعودی علیه بازداشت‌شدگان در طول دوره تحقیقات و صدور حکم اعمال می‌کند.

سعود الفرج نزدیک به دو سال در سلول انفرادی به‌سر برد. دو هفته بعد از بازداشت، بازپرس او را به اتاقی برد تا همسرش را ببیند. بازپرس گفت اگر به اتهاماتش اعتراف نکند، او را وادار می‌کند تا شکنجه و آزار جنسی همسرش را ببیند.

این فعال سعودی تحت شکنجه‌های جسمانی شدید قرار گرفت و چندین بار بعد از شکنجه بیهوش و به بیمارستان منتقل شد. الفرج در یکی از جلسات بازجویی به‌قصد تحقیر توسط مسئولان سعودی برهنه شد. وی مجبور شد اعترافات ارائه‌شده را تحت شکنجه امضا کند.

دادستانی عمومی ژوئن 2021 چندین اتهام علیه سعود الفرج مطرح کرد. از جمله اتهامات وی می‌توان شرکت در اعتراضات، ارتباط با سازمان‌های حقوق‌بشری، عضویت در یک سازمان تروریستی و آموزش استفاده از سلاح و غیره اشاره کرد. بر اساس این اتهامات که مبنی بر نقض جدی حقوق اولیه متهم بود، دادستانی خواستار حکم اعدام وی شد.

تاکنون ده‌ها شیعه عربستان توسط دستگاه امنیتی آل‌سعود دستگیر شده‌اند؛ بازداشت فعالان شیعه و مخالفان دولت سعودی هرچند همواره در عربستان وجود داشته، اما از زمان ولیعهد شدن «محمد بن سلمان» از ژوئن 2017 به این سو روند بازداشت‌ها و سرکوب‌ شیعیان و مخالفان سعودی افزایش چشمگیری داشته است، به‌گونه‌ای که در ماه می 2019 دولت سعودی اقدام به اعدام 37 نفر کرد و با خونسردی سر آنها را از تنشان جدا کرد. همچنین در 12 مارس 2022، 41 نفر از معترضان شیعه عربستانی و از اهالی مناطق الاحساء و قطیف در شرق عربستان اعدام شدند.

برخی ناظران در گزارشی با اشاره به تشدید سرکوبگری در عربستان سعودی اعلام کردند که مقامات سعودی به‌طور مستمر صدها مدافع و فعال حقوق بشر را به‌همراه بسیاری از شخصیت‌های مذهبی، نویسندگان و منتقدان بازداشت می‌کند و این بازداشت‌ها شامل مقامات دولتی، تاجران و شاهزادگان نیز می‌شود.

عربستان سعودی در مورد شرایط آزادی بیان و حقوق بشر با انتقادهای بین‌المللی مواجه است و تعداد زیادی از روشنفکران، علما، روزنامه‌نگاران و مدافعان حقوق بشر و همچنین تعدادی از فعالان برجسته در زمینه حقوق بشر را بازداشت می‌کند.

نقض گسترده حقوق بشر در عربستان موضوعی است که همواره مورد توجه سازمان‌ها و گروه‌های بین‌المللی حقوق بشری بوده است، اما باید توجه داشت که خشونت فرقه‌ای و سیاست‌های تبعیض آمیز نظام‌مند به ویژه علیه شیعیان در عربستان از جمله مواردی است که به رغم در پی داشتن قربانیان فراوان، اغلب از نگاه جامعه بین‌المللی دور مانده و مورد غفلت قرار گفته است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران