برگزاری آخرین مناظره نامزدهای انتخاباتی برزیل
نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری برزیل، آخرین مناظره تلویزیونی خود را پیش از انتخابات، برگزار کردند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، «ژائیر بولسونارو» و «لولا داسیلوا» نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری برزیل، آخرین مناظره تلویزیونی خود را پیش از انتخابات، برگزار کردند.
تمرکز اصلی دو نامزد در این مناظره تلویزیونی، که شب گذشته و یک روز پیش از دور دوم انتخابات برگزار شد، مشکلات اقتصادی بود و مانند مناظره اول، مشاجره و درگیری لفظی بین دو نامزد جریان داشت.
براساس این گزارش، داسیلوا رئیس جمهور سابق این کشور در این مناظره تلویزیونی، با وجود آنکه به مساله فقر و مشکلات اقتصادی مردم و افزایش سرمایه گذاری برای حل این مشکلات پرداخت اما در عمل طرح مشخصی برای دست یابی به این هدف ارائه نکرد.
وی همچنین تاکید کرد که دولت بولسونارو هیچ اقدامی برای افزایش حداقل دستمزدها در مواجهه با نرخ فزاینده تورم انجام نداده است.
داسیلوا همچنین در این مناظره 2 و نیم ساعته تصریح کرد که بولسونارو چهار سال است که با وجود در اختیار داشتن قدرت، حتی به اندازه یک درصد نیز درآمدها را نسبت به تورم افزایش نداده و در حال حاضر حداقل دستمزد کمتر از زمانی است که بولسونارو به ریاست جمهوری رسید.
بولسونارو رئیس جمهور فعلی برزیل نیز در پاسخ گفت: دولت ما بهتر از دولت زمان شما عمل کرده و ما در حال حاضر یکی از بهترین اقتصادهای جهان را داریم.
این در حالی است که حدود دو هفته پیش، نخستین مناظره زنده تلویزیونی بین « بولسونارو» و « داسیلوا» دو رقیب انتخاباتی ریاست جمهوری برزیل، با زد و خورد و گفتن ناسزا در مقابل دوربینها، به پایان رسید.
در این مناظره دو ساعته زنده لولا داسیلوا به بولسونارو القابی همچون «دیکتاتور کوچک» و «پادشاه اخبار جعلی» داد، در حالی که بولسونارو، داسیلوا را به دروغ گویی، فساد و دارای سوابق شرم آور و ننگین متهم کرد.
بر طبق قوانین مناظره زنده انتخاباتی در برزیل، کاندیداها می توانند بر روی صحنه راه رفته و نزدیک دوربین شوند. و این اقدامی بود که هر دو نامزد انجام دادند اما به ندرت به یکدیگر نگاه می کردند، و در حالی که برای مدتی سکوتی پرتنش ادامه داشت، در نهایت بولسونارو با لبخند، دستش را بر روی شانه لولا قرار داد و به این سکوت پایان داد.
لولا داسیلوا در نخستین دور انتخابات 48 درصد آرا را به خود اختصاص داد در حالی که بولسونارو 43 درصد آرا را کسب کرد که این رقم بسیار بیشتر از پیش بینیها بوده است.
مردم برزیل در تاریخ 30 اکتبر برای انتخاب رئیس جمهور بعدی از بین «ژائیر بولسونارو» و «لوئیز لولا داسیلوا» به پای صندوقهای رای می روند.
حدود 156 میلیون نفر در برزیل واجد شرایط شرکت در انتخابات هستند. براساس قانون اساسی برزیل رای دادن در این کشور اجباری است.
برزیل تنها کشوری نیست که در آمریکای جنوبی بهسمت مبارزه با امپریالیسم یا همان تشکیل جبهه مقاومت علیه آمریکا میرود. بولیوی، شیلی، ونزوئلا و کلمبیا در سالهای اخیر صحنه بازگشت جریانهای چپ به قدرت بودهاند؛ امری که حامل فرصتهایی برای شرق و تهدیدهایی برای غرب بهویژه آمریکا است.
این در حالی است که پس از پایان دور اول انتخابات در برزیل، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا به مردم این کشور برای برگزاری موفقیت آمیز دور اول انتخابات تبریک گفت و اظهار کرد واشنگتن اطمینان دارد دور دوم انتخابات نیز به خوبی برگزار خواهد شد و از تلاش مردم این کشور برای انتخاب رهبر آینده خودشان، حمایت میکند.
در همین حال، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا، از مردم برزیل خواست تا در انتخابات این کشور به «ژائیر بولسونارو» رای دهند.
انتهای پیام/