۱۱۰ هزار عنوان کتاب در کشور منتشر شد
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفت: در یک سال گذشته ۱۱۰ هزار عنوان کتاب با میانگین تیراژ ۵۰۰ نسخه در کشور منتشر شد که کتاب در گروه سنی کودک و نوجوان پرفروشترین کتاب بوده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر ، مهدی رمضانی امشب در جمع خبرنگاران در بوشهر با بیان اینکه وضعیت این استان از نظر امکانات کتابخانهای مطلوب نیست، اظهار داشت: اکنون 4 شهر استان بوشهر فاقد کتابخانه عمومی هستند و بررسیها نشان میدهد وضعیت استان بوشهر از نظر امکانات کتابخانهای بحرانی نیست.
وی با بیان اینکه به ازای هر 25 هزار نفر در استان بوشهر 1.6 کتابخانه عمومی وجود دارد خاطرنشان کرد: سرانه فضای کتابخانهای این استان 2.4 متر مربع است و برای هر 100 نفر 96.2 کتاب در کتابخانههای عمومی استان بوشهر موجود است.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور از کلید خوردن فاز مطالعاتی تأسیس کتابخانه مرکزی استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: به دستور استاندار بوشهر فاز صفر و مطالعاتی کتابخانه مرکزی آغاز شد.
رمضانی سرانه مطالعه کتاب در کشور را مورد اشاره قرار داد و خاطر نشان کرد: سرانه مطالعه کتاب در کشور بهبود یافته است.
وی با اشاره به چاپ کتاب در کشور تصریح کرد: در یکسال گذشته 110 هزار عنوان کتاب با میانگین تیراژ 500 نسخه در کشور منتشر شده است و با گذر از کتابهای کمک رسی و تجدید چاپ شده باز هم شمار بالایی است.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور ادامه داد: انتشار این حجم از کتاب در کشور نشان دهنده این است که وضعیت مطالعه کتاب در کشور بد نیست.
رمضانی، پر تیراژترین، پرفروشترین و بیشترین امانت کتاب را در گروه سنی کودک و نوجوان دانست و تصریح کرد: آمار نشر کتاب نشان میدهد که سرانه مطالعه کتاب در کشور ناامید کننده نیست.
وی با بیان اینکه همه کتابخانههای عمومی بخش کودک و نوجوان کشور تجهیز شده است گفت: بیشترین اعضای کتابخانههای عمومی در سطح کشور این گروه سنی تشکیل میدهند.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور افزود: گروه سنی کودک و نوجوان در شهرهای مختلف کشور 60 تا 80 درصد اعضای کتابخانههای عمومی را تشکیل میدهند.
رمضانی به هفته کتاب اشاره کرد و خاطر نشان کرد: در ایام هفته کتاب امسال 4 هزار جلد کتاب به کتابخانههای ویژه کودک و نوجوان و 300 هزار جلد برای این بخش در سایر کتابخانههای کشور تحویل میشود.
وی اولویت نهاد کتابخانههای عمومی کشور در تأمین منابع بخش کودک و نوجوان کتابخانههای عمومی را متعلق به هویت بومی، فرهنگی و دینی متناسب با اقتضائات ادبیات این گروه سنی دانست و اضافه کرد: نسبت آثار تألیف شده و ترجمه گروه سنی کودک و نوجوان 60 به 40 به نفع ترجمه است که بحث مالی و اقتصادی در این بخش اثرگذار بوده است.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور با بیان اینکه ایران در شبکه کتابخانههای عمومی در خاورمیانه و دنیای اسلام مقام نخست دارد تصریح کرد: ایران با داشتن 2 هزار و 700 کتابخانه عمومی جایگاه نخست را در میان کشورهای خاورمیانه و جهان اسلام دارد و پس از آن کشور ترکیه یکهزار و 200 کتابخانه در جایگاه دوم قرار دارد.
رمضانی با بیان اینکه تعداد کتابخانههای عمومی در سطح کشور نسبت به قبل از انقلاب افزایش قابل توجهی یافته است افزود: برای رسیدن به هدف برنامه توسعه جاری کشور باید یکهزار کتابخانه عمومی دیگر ساخته شود.
انتهای پیام/190