نمایشگاه ملی گیاهان دارویی با حضور ۲۴۰ شرکت و ۱۰ شتاب‌دهنده برگزار می‌شود

نمایشگاه ملی گیاهان دارویی با حضور 240 شرکت و 10 شتاب‌دهنده برگزار می‌شود

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های گیاهان دارویی اظهار کرد: ششمین نمایشگاه ملی گیاهان دارویی با حضور ۱۸۰ شرکت در بخش‌های مختلف و ۶۰ شرکت نوپا، ۵ صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر و ۱۰ شتاب‌دهنده تخصصی برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، صبح امروز نشست خبری "ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآورده‌های طبیعی و طب سنتی" با حضور دکتر "مهدی سیف‌سهندی" دبیر ستاد توسعه فناوری‌های گیاهان دارویی و طب سنتی برگزار شد.

سیف‌سهندی در ابتدای این نشست اظهار کرد: در این جشنواره به‌دنبال نمایش و عرضه فن‌آوری‌های حوزه گیاهان دارویی هستیم. در این نمایشگاه شرکت‌های دانش‌بنیان زیادی حضور دارند. 240 شرکت دانش‌بنیان در نمایشگاه حضور دارند که 180 شرکت در بخش‌های مختلف و 60 شرکت نوپا و هسته فناور در بخش استانی است. در بخش داروهای گیاهی و فرآورده‌های طب سنتی شرکت‌هایی در حوزه کشاورزی و غذایی، اسانس ‌و عصاره، ماشین‌آلات و تجهیزات، دمنوش و نوشیدنی‌های گیاهی، آرایشی و بهداشتی و... حضور دارند.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های گیاهان دارویی و طب سنتی گفت: در این نمایشگاه علاوه بر خدمات به شرکت‌ها، خدمات دیگری را در نظر گرفتیم تا بتوانند اکوسیستم نوآوری را در این زنجیره ارزش ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کامل کنند؛ توانمندی استان‌ها در زنجیره ارزش گیاهان دارویی را نیز گسترش خواهیم داد تا شرکت‌ها بتوانند از این ظرفیت‌ها استفاده کنند. 21 استان در این رویداد حضور دارند و استانداران نیز قاعدتاً در نمایشگاه حضور دارند تا توانمندی بخش پژوهش، پارک‌های علم و فناوری و مراکز نوآوری، شرایط اکولوژیک و پوشش گیاهی و صنایع گیاهان دارویی و طب سنتی را به نمایش بگذارند.

وی تصریح کرد: توسعه بازار شرکت‌ها مسئله مهمی است و امسال بحث بازارهای بین‌المللی را در نظر داریم و 70 تا 80 نفر هیئت تجاری و بازرگانان بین‌المللی از کشورهای اروپایی مانند صربستان و روسیه و کشورهای همسایه مانند عراق، پاکستان، افغانستان، تاجیکستان و سایر کشورها مثل ونزوئلا، عمان، هند، گامبیا و... در این نمایشگاه حضور دارند و در این زمینه 15 جلسه پایه‌گذاری شده است. کارگاه‌های تخصصی برای شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور خلاق در نظر گرفتیم تا با ورود به بازارهای بین‌المللی آشنا شوند که حداقل 6 کارگاه آموزشی صادرات و بازار بین‌الملل خواهد بود.

سیف‌سهندی خاطرنشان کرد: 5 صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر vc و 10 شتاب‌دهنده تخصصی در این حوزه وجود دارند و سعی می‌کنیم برای تجاری‌سازی از این فرصت‌ استفاده کنند؛ موضوع میز خدمت را داریم که از سازمان‌ها و مؤسسات مختلف حضور دارند تا به این اکوسیستم خدمت کنند که از سازمان‌هایی مثل وزارت بهداشت، وزارت جهادکشاورزی و صندوق نوآوری و شکوفایی و... حضور دارند.

وی گفت: پنل‌های تخصصی در نمایشگاه در نظر گرفته شده است که 9 پنل است که به بررسی چالش‌های زنجیره ارزش و ارایه راهکار فناوری خواهیم پرداخت. یکی از کارهای دیگر بحث فرهنگ‌سازی مردم با طب سنتی دانشگاهی و خدمات آن است. در دوره‌های قبل سلامتکده طب سنتی داشتیم که در این دوره نیز داریم. داروخانه فرآورده‌های طبیعی را نیز در نمایشگاه داریم که افراد می‌توانند بعد از ویزیت آنها را دریافت کنند.

سیف‌سهندی تصریح کرد: در بخش فرهنگ‌سازی گیاهان دارویی و طب سنتی برای کودکان و نوجوانان، جشنواره دانش‌آموزی و بخش کودکان را در نظر گرفتیم. در این دوره 50 گونه گیاهی را درنظر گرفتیم تا افراد حاضر در نمایشگاه با آنها آشنا شوند.

وی تصریح کرد: صادرات گیاهان دارویی طبق اعلام گمرک در سال گذشته 700 میلیون دلار  بوده است. 240 هزار هکتار سطح زیرکشت در کشاورزی داریم ضمن آنکه 4.5 میلیون نفر بهره‌بردار کشاورزی داریم و به همین خاطر باید به توسعه زمین‌های کشاورزی بپردازیم.

سیف‌سهندی اظهار کرد: هدف ما در این دوره برگزاری نمایشگاه به‌صورت تخصصی‌تر است به همین خاطر شرکت‌های ما نسبت به دوره قبل‌ کمتر شده است. در دوره قبل نزدیک به 300 شرکت حضور داشتند که این دوره نزدیک به 240 تا 250 شرکت حضور دارند. ما در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی کلاً حدود 800 شرکت داریم که 25 درصد آنها دانش‌بنیان هستند.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های گیاهان دارویی و طب سنتی تصریح کرد: در بحث گیاهان دارویی، یک بخشی از آنها تبدیل به دارو می‌شوند که شامل داروهای انسانی و دامپزشکی است و بخشی دیگر نیز در زمینه عصاره و فرآوری هستند اما بخش عمده‌ای از گیاهان دارویی به‌صورت خام‌فروشی مصرف می‌شود که عمده بحث صادرات ما نیز به‌صورت خام‌فروشی است و ستاد توسعه فناوری‌های گیاهی برنامه‌های ویژه‌ای در این حوزه دارد.

وی تصریح کرد: ما در سال 1392 که سند ملی گیاهان دارویی را تصویب کردیم از این 800 شرکت فقط 32 شرکت حضور داشتند اما امروز در حوزه داروهای دامپزشکی در سال گذشته 200 میلیون دلار از گیاهان دارویی تولید داشته‌ایم. یکی از چالش‌های این حوزه، توسعه بازار است اما در کشور ما دستیابی به فناوری‌های این حوزه سخت نیست.

سیف‌سهندی خاطرنشان کرد: امروز 8 هزار گونه گیاهی در کشور شناسایی شدند که 2500 گونه آن خاصیت دارویی دارند و 1800 گونه، بومی ایران است که از 1800 گونه بومی ایران، تعدادی از آن از جمله زعفران، زیره و گل محمدی مربوط به زراعت و کشاورزی هستند و یک‌سری از آنها مربوط به برداشت از مراتع ما هستند و هدف ما این است که بحث زراعت آنها را افزایش بدهیم چراکه طبق سند ملی گیاهان دارویی هدف ما کاهش برداشت از مرتع و افزایش کشاورزی و زراعت است.

وی گفت: اکثر صادراتی که در حوزه گیاهان دارویی داریم به‌غیر از شرکت‌هایی که در حوزه دارو و اسانس و فعال هستند، شاید بتوانیم بگوییم نزدیک به 70 درصد آن به‌صورت خام‌فروشی است.

به گزارش تسنیم؛ ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی و فرآورده‌های طبیعی و طب سنتی با مشارکت 500 شرکت دانش‌بنیان و خلاقِ تولیدکننده دارو و فرآورده‌های طبیعی و سایر صنایع وابسته به گیاهان دارویی از سراسر کشور و به‌همت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در مصلای تهران برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon