اعطای جایزه "تعالی حل اختلاف" قوه قضائیه در ۱۸ آبان

اعطای جایزه "تعالی حل اختلاف" قوه قضائیه در 18 آبان

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه از اعطای جایزه تعالی حل اختلاف همزمان با بیستمین سالگرد تأسیس شورای حل اختلاف خبر داد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، آیین امضای تفاهم‌نامه همکاری میان مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه و سازمان ملی بهره‌وری با هدف تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، امروز یکشنبه (8 آبان) برگزار شد.

پیوند بین دشمنان جمهوری اسلامی موجب اغتشاشات شده است

در مراسم امضای این تفاهم‌نامه، حجت‌الاسلام صادقی، رئیس مرکز توسعه حل اختلاف با بیان سخنانی ضمن تسلیت اتفاقات اخیر در کشور که از سوی مستکبرین و اغتشاشگران رخ داده، اظهار کرد: پیوند بین دشمنان جمهوری اسلامی موجب اغتشاشات شده که به ترویج ترور و خشونت و کشت و کشتار زنان و کودکان و مومنان و مدافعان ارزش‌ها شده است. در این اغتشاشات زنی که می‌خواست حجاب خودش را حفظ کند و کودکی که در حرم اهل‌بیت دنبال ارزش‌ها بوده و جوانی که نتوانسته اهانت به ارزش‌ها را تحمل کند به شهادت رسیده‌اند.

اغتشاشگران دنباله‌روی داعشی‌ها هستند

وی با تاکید بر اینکه دفاع از ارزش‌ها لازم است، افزود: کسانی که ارزش‌های انسانی را زیر پا گذاشته‌اند، دست به هر کاری می‌زنند و دنباله‌روی داعشی‌ها شده و زمینه‌ساز حضور داعش و ترور و خشونت‌های بیشتر در کشور می‌شود. خشونت‌ها به حدی بالا رفته که منجر به کشته شدن افراد بی‌گناه شده که این اتفاقات نه با آزادی و نه با زنان و نه با حقوق بشر مرتبط نیست.

صادقی افزود: امیدواریم این اقدامات زمینه هوشیاری بیشتر همگان باشد و البته مردم ما هوشیار هستند. شاید سران برخی کشورهای مدعی حقوق بشر به خود بیایند و در مسیر برخوردهای دوگانه خود در بحث حقوق بشر تجدید نظر کنند. ممکن است برخی از این سران کشورها مقداری آزادگی داشته باشند و این صدای مظلومیت را بشنوند و الا سران کشورهای استکباری همچنان مدعی حقوق بشر و حامی قتل و خشونت خواهند بود.

آزادگی ‌در بستر دیانت تحقق پیدا می‌کند

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه با بیان اینکه آزادگی ‌در بستر دیانت تحقق پیدا می‌کند، ادامه داد: به کسانی که ادعای آزاد‌اندیشی دارند اعلام می‌کنم در هر موضوع و محدوده و در فضای عقلانی و اخلاقی و آزادانه مباحث را به منظره بگذاریم؛ چه در حوزه و دانشگاه و چه در محافل دینی و علمی. مدافعان انقلاب‌، مدافعان ارزش‌ها و حریت انسانی هستند و از این رو فضای گفت‌وگوی عقلانی را پاس می‌داریم و به جوانان و دانشجویان توصیه می‌کنیم که این فضا را طی کنند و نه اینکه ذهن خود را و گفتار خود را به زشتی‌ها آلوده کنند.

در بهره‌وری به دنبال کاهش هزینه‌ها و ارائه خدمات کیفی‌تر هستیم

صادقی در ادامه در تشریح تفاهم‌نامه مرکز توسعه حل اختلاف وابسته به قوه قضائیه و سازمان ملی بهره‌وری که وابسته به قوه مجریه است، گفت: در مرکز توسعه حل اختلاف موضوع بهره‌وری را موضوعی جدی برای خود در نظر گرفته‌ایم و می‌خواهیم با تفاهم‌نامه و همکاری بین دو سازمان، مسیر بهره‌وری را با قوت و استفاده از تجربه عزیزان پیش ببریم.

وی تأکید کرد: در بهره‌وری دو موضوع مهم است؛ کاهش هزینه‌ها و فعالیت بهتر و کیفی‌تر برای ارائه خدمات. در این راستا در دو سال گذشته عملکرد خوبی داشتیم و توانستیم به بیش از یک میلیون پرونده رسیدگی کنیم، در حالی که در سال قبل 2 هزار نفر از نیروهای همکاران شورای حل اختلاف را کاهش دادیم و این نتیجه این به معنای افرایش بهره‌وری است. ما در مرکز توسعه حل اختلاف این مسیر را ادامه خواهیم داد و در این باره طرح آمایش شعب را داریم که در آن استانداردهایی برای شعب حل اختلاف تعریف شده تا بهره‌وری بیش از این افزایش یابد.

صادقی ادامه داد: اهداف بهره‌وری کاهش هزینه‌های مردم کاهش زمان رسیدگی به پرونده‌ها و کاهش اجرای احکام و مصالحه‌ها و افزایش کیفیت کار است که نتیجه آن احقاق بهتر حقوق‌ و افزایش رضایت مردم است.

وضعیت خیلی خوبی در بهره‌وری نداریم

همچنین میر‌سامان پیشوایی، رئیس سازمان ملی بهره‌وری هم با گرامی‌داشت یاد شهدای حوادث اخیر و شهدای حرم شاهچراغ اظهار کرد: بهره‌وری از دغدغه‌های اصلی کشور است و در سیاست‌های کلی برنامه هفتم که مقام معظم رهبری آن را اخیراً ابلاغ کرده‌اند در بند اول آن در قالب رشد اقتصادی و تاکید بر افزایش و ارتقای بهره‌وری در نیروی انسانی، سرمایه، فناوری و مدیریت، مورد تأکید ویژه قرار گرفته است.

وی افزود: ما الان وضعیت خیلی خوبی در بهره‌وری الان نداریم. در برنامه ششم از 8 درصد رشد اقتصادی باید 2.8 درصد از محل بهره‌وری محقق می‌شد که متاسفانه تحقق نیافت. هر چند  در دو سال گذشته آمار بهتر شده و از 4 درصد رشد اقتصادی محقق شده در 1400 سه درصد از محل بهره‌وری است.

وی تاکید کرد: برای بهره‌وری باید همه قوا و همه مردم مشارکت کنند تا توان و استعداد و انرژی‌ها به سمت وضعیت رفاهی مردم هدایت شود که حتی می‌تواند از برخی اتفاقات پیشگیری کند.

سرانه مصرف آب در تهران حدود 6 برابر میانگین جهانی است

پیشوایی ادامه داد: در حوزه بهره‌وری ما میراث و فرهنگ‌ بلندی داشته‌ایم. در یزد و اصفهان ابنیه‌ها با کمترین هزینه انرژی و دما را حفظ می‌کنند. در مسیر آب‌رسانی قنات‌ها ساخته‌اند که ساختاری شگفت‌آور است. متاسفانه در دوره تجدد نتوانستیم میراث فرهنگی خود را حفظ کنیم و از بهره‌وری محروم ماندیم. در میراث دینی هم حضرت رسول(ص) در توصیف مومن می‌فرماید؛ مومن کم‌خرج هست و کم‌مصرف اما پربازده و بسیار یاری‌کننده؛ اما می‌بینیم که سرانه مصرف آب در تهران حدود 6 برابر میانگین جهانی است. در مصرف انرژی هم همینطور هستیم. در اتلاف منابع طوری هستیم که نمی‌توانیم‌ در آینده پاسخ‌گوی آن باشیم.

وی با بیان یکی از مشاهدات خود اظهار کرد: اخیراً از ساختمان 6 طبقه متعلق به دولت بازدید کردم که از دو سال قبل خالی مانده و گرد و خاک بر تمام اجزای آن نشسته بود. برای بهره‌وری باید این موارد را در نظر بگیریم.

رئیس سازمان ملی بهره‌وری ادامه داد: مقام معظم رهبری در سخنرانی نوروزی امسال خود از عدم توجه کافی به بهره‌وری گله کردند و خواستند که از طریق دانش‌بنیان، بهره‌وری را ارتقا بدهیم؛ اما بدانیم که برای بهره‌وری نیازمند تدبیر و نوآوری هستیم.

برداشتن یک گام کوچک در حوزه بهره‌وری در قوه قضائیه نتایج بزرگی در پی دارد

وی افزود: در حوزه قوه قضائیه که در آن حجم بسیار قابل توجهی از نیروی انسانی، سرمایه و مسائل واسطه وجود دارد با برداشتن یک گام کوچک می‌توان به نتایج بزرگی دست یافت. اطاله دادرسی، داوری و کاهش آمار پرونده‌های ورودی به محاکم از جمله بهره‌وری‌هایی هستند دستگاه قضا می‌تواند آن را به سرانجام برساند.

مرکز داوری ورزش در کشور راه‌اندازی می‌شود

پیشوایی ادامه داد: در بحث داوری ورزش شاهد این هستیم که پرونده‌ها در خارج از کشور بررسی می‌شوند و برخی اختلافات در این حوزه مثلاً در کشور ترکیه مورد داوری قرار می‌گیرد که در نتیجه آن ارز زیادی از کشور خارج می‌شود. در دولت تصمیم گرفته شده که نهادی برای داوری ورزش در داخل کشور راه‌اندازی شود. چرا تا حالا این کار نشده و این همه ارز از کشور خارج شده است؟

رئیس سازمان ملی بهره‌وری افزود: رؤسای اخیر قوه قضائیه در سال‌های اخیر رویکرد تحولی داشته‌اند و بر این اساس گام‌های خوبی می‌توان در حوزه بهره‌وری دستگاه قضائی برداشت. مثلاً در حوزه خدمات الکترونیک که یکی از ابعاد بهره‌وری است، کارها به صورت الکترونیک در چند ثانیه و با دقت بالا و کمترین درصد خطا صورت می‌گیرد در حالی که به صورت اگر بخواهیم آن کار را به شکل دستی انجام دهیم ممکن است تا سه هفته زمان نیاز داشته باشد و البته احتمال دارد با خطا هم مواجه شود.

رمزگشایی از یک قانون‌گریزی در بانک‌ها

وی با انتقاد از یک بی‌قانونی در بانک‌ها گفت: در بانک‌ها برای امور مختلف و افتتاح حساب کپی شناسنامه می‌گیرند که خلاف قانون است و قوه قضائیه باید با این بی‌قانونی برخورد کند.

پیشوایی در ادامه اظهار کرد: سازمان ملی بهره‌وری آماده است مشاوره‌های تخصصی خود را در حوزه توانمند‌سازی دستگاه‌ها چه در داخل دولت (برای دستگاه‌های دولتی تکلیف قانونی است) و چه خارج از دولت (برای دستگاه‌های خارج از دولت داوطلبانه است) با استفاده از آخرین ابزارهای دنیا و تجربه‌های بومی ارائه دهد.

رئیس سازمان ملی بهره‌وری در ادامه اظهار کرد: ما مرجع اعتبارسنجی جوایز تعالی، کیفیت و بهره‌وری هستیم. تاکنون 6 جایزه داده شده که هر جایزه باعث ایجاد رقابت و ارتقای بهره‌وری می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم که در حوزه قضائی هم جایزه تعالی تعریف شود زیرا فضای مسابقه و تعاون در راستای بهره‌وری است.

قوه قضائیه 18 آبان جایزه تعالی حل اختلاف را اعطا می‌کند

در ادامه حجت‌الاسلام صادقی، رئیس مرکز توسعه حل اختلاف با بیان سخنانی دوباره با تاکید بر اینکه برای توسعه صلح و سازی و حل اختلاف، از تجربیات سازمان ملی بهره‌وری و سایر دستگاه‌های پیشرو استفاده خواهیم کرد، اظهار کرد: در دو سه سال اخیر قوه قضائیه عنوان خود را دوره تحول گذاشت. بعد از ریاست حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای علاوه بر تحول، یک قید مهم بر آن افزوده شد و قوه قضائیه دوره "تحول و تعالی" شکل گرفت و به همین دلیل ما تحقق تعالی را به طور جدی در دستور کار قرار داده‌ایم.

وی در ادامه گفت: 18 آبان سالگرد بیستمین سالگرد تأسیس شورای حل اختلاف است و افتخار دارم اعلام کنم که در این روز نخستین دوره جایزه تعالی حل اختلاف اعطا خواهد شد.

صادقی افزود: سال گذشته مدل حل اختلاف را اجرایی کردیم که در نتیجه بررسی‌های علمی بر اساس 170 شاخص مهم‌ در حوزه حل اختلاف ‌صورت گرفت. ما 10 معیار و 47 زیر معیار و 230 شاخص را تعریف کردیم که 170 شاخص آن انجام شده است. ارزیابی استان‌ها در اجرای شاخص‌ها انجام شده و به‌زودی عملکرد آنها ارزیابی خواهد شد و دادگستری‌های برتر در 18 آبان ‌توسط‌ رئیس قوه قضائیه تقدیر خواهند شد.

صادقی در پایان با اظهار اینکه جایزه اعظایی در 18 آبان ماه نخستین جایزه در مسأله رسیدگی‌های قضائی و غیرقضائی (صلح و سازش) است، خاطرنشان کرد: دادگستری‌ها باید خود را تطبیق دهد و به شاخص‌ها دست پیدا کنند، و البته شاخص‌ها هر سال عینی‌تر و بهتر خواهند شد. تجربه نشان می‌دهد که مدل تعالی به تعامل و رقابت سالم که نتیجه آن افزایش بهره‌وری و کیفی‌تر شدن اقدامات خواهد شد، کمک می‌کند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران