ایجاد درآمد برای خانوارهای مناطق محروم با احداث نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی

ایجاد درآمد برای خانوارهای مناطق محروم با احداث نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی

عضو هیئت مدیره انجمن ساتکا گفت: احداث نیروگاه‌های حمایتی خورشیدی هم‌برای خانوارهای تحت حمایت نهادهایی چون کمیته امداد و بهزیستی محل درآمد و اشتغال است، هم به تولید برق کشور کمک می‌کند و هم به رونق کسب و کار فعالان این حوزه می‌انجامد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمود کریمی، عضو هیئت مدیره انجمن ساتکا در نشستی خبری اظهار داشت: نیروگاه‌های خانگی خورشیدی زیرمجموعه نیروگاه‌های انشعابی و با ظرفیت صفر تا 20 کیلوات است؛ نیروگاه‌های خورشیدی حمایتی با ظرفیت 5 کیلووات نصب می‌شود.

وی افزود: امسال مجلس شورای اسلامی مصوبه‌ای در خصوص نیروگاه‌های 5 کیلوواتی مصوب کرد که بانک‌ها وام کم‌بهره با نرخ 4 درصد پرداخت کنند تا با این تسهیلات، محرومان صاحب نیروگاه‌های پشت‌بامی شده و از این طریق کسب درآمد کنند.

عضو هیئت مدیره انجمن ساتکا خاطرنشان کرد: کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی سالانه بودجه‌هایی را در قانون بودجه سالانه کشور برای طرح‌های اشتغال‌زایی در اختیار دارند که این رقم برای سال 1401 در کمیته امداد 25 هزار میلیارد تومان و در سازمان بهزیستی 10 هزار میلیارد تومان است و می‌تواند در طرح‌های احداث نیروگاه‌های حمایتی نیز از این محل استفاده کرد؛ همچنین بسیج سازندگی نیز در قانون بودجه، بودجه‌ای را برای نیروگاه‌های خورشیدی دارد و در سال گذشته از این محل، در 4 استان از جمله استان‌های خراسان رضوی و اصفهان، تعدادی نیروگاه خورشیدی به صورت پایلوت اجرا کرد.

وی ادامه داد: امسال تفاهم‌نامه‌ای بین کمیته امداد امام خمینی، معاونت روستایی ریاست جمهوری، سازمان بهزیستی، بسیج سازندگی و ساتبا به‌امضا رسید تا از بودجه مربوطه در جهت احداث نیروگاه‌های حمایتی استفاده شود و ساتبا با امضای قراردادهای خرید تضمینی 20 ساله، به ازای هر کیلووات ساعت 2200 تومان برق تولیدی این نیروگاه‌ها را خریداری کند.

عضو هیات‌مدیره انجمن ساتکا تصریح کرد: امسال از این محل 6 هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شد اما با توجه به اینکه وزارت نیرو و ساتبا در نظر داشتند امسال به جای پکیج‌های 100 تایی یا 200 تایی، برای اجرا پروژه‌ها به صورت پکیج‌های 5000 تایی تعریف شود، هنوز هیچ اقدامی در این راستا صورت نگرفته است.

وی خاطرنشان کرد: این نگرانی وجود دارد که با اتمام امسال و در صورتی که اقدامی جهت اجرایی شدن این مصوبه صورت نگیرد، منابع مالی 6000 میلیارد تومانی که مجلس برای احداث نیروگاه‌های حمایتی مصوب کرده، بدون استفاده بماند و مشخص نیست برای بودجه سال آینده، امکان تخصیص چقدر منابع به این بخش باشد.

وی افزود: خانوارهای مددجویان از سال اول احداث نیروگاه خورشیدی حمایتی حدود یک میلیون و پانصد هزار تومان درآمد خواهند داشت و سال به سال این درآمد افزایش می‌یابد و از محل این درآمد اقساط تسهیلات بازپرداخت شده و بقیه آن به صورت درآمد برای خانواده تحت حمایت، باقی خواهد ماند.

کریمی با بیان اینکه "احداث نیروگاه‌های حمایتی خورشیدی هم‌برای خانوارهای تحت حمایت نهادهایی چون کمیته امداد و بهزیستی محل درآمد و اشتغال است، هم به تولید برق کشور کمک می‌کند و هم به رونق کسب و کار فعالان این حوزه می‌انجامد"، گفت: مقررشده این طرح در قالب بسته‌های 5 هزارتایی اجرایی شود که بخش خصوصی و فعالان این صنعت اعتقاد دارند علاوه بربسته‌های 5 هزارتایی روش سابق مبنی بر اجرای پروژه‌های خرد نیز تداوم داشته باشد؛ یعنی مثل گذشته، روش واگذاری بسته‌های 50، 100 و 200 تایی متوقف نشود و تداوم پروژه‌های خرد کمک خواهد کرد توسعه این نوع نیروگاه‌ها با سرعت بیشتری اجرایی شده و خانوارها بتوانند سریع‌تر از درآمدهای آن برخوردار شوند.

عضو هیات‌مدیره انجمن ساتکا اظهار داشت: همایش نیروگاه‌های حمایتی باهدف بررسی راهکارهای اجرایی‌شدن بهتر این نیروگاه‌ها و رفع چالش‌های روند اجرا، هفته آینده در تهران برگزارخواهد شد و در کنار این همایش نمایشگاه تجدیدپذیرها برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
بانک ایران زمین
بانک سرمایه