انتقاد از بایکوت رسانهای جنگ تیگرای اتیوپی/ فقط جان شهروندان اروپایی ارزشمند است!
در سایه سکوت محافل سیاسی رسانهای جهانی از جمله کشورهای غربی صدها هزار شهروند اتیوپی در جنگ داخلی این کشور قربانی شدهاند اما جنگ اوکراین تحت پوشش خبری گسترده خبری قرار دارد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، دو سالی است که از شعله ور شدن جنگ در ایالت تیگرای اتیوپی میگذرد. این جنگ در سایه سکوت محافل سیاسی رسانهای جامعه بینالملل از جمله کشورهای غربی ادامه دارد. بهانه این سکوت آن است که دولت آدیس آبابا به خبرنگاران اجازه حضور در ایالت تیگرای را نمیدهد اما از زمانی که جنگ در اوکراین شروع شده، دولتهای غربی به شدت در این زمینه فعال شده و رسانههای آنها هر روز اخبار و تحولات جنگ اوکراین را پوشش میدهند.
تاوان این سکوت را شهروندان بیگناه اتیوپیایی با جان و مال خود پرداخت میکنند، گویی آنان در قاموس حقوق بشر جایگاهی ندارند و در عصر ارتباطات از فراموش شدگان هستند.
روزنامه سومالی جدید چاپ موگادیشو درباره تاثیرات جنگ داخلی اتیوپی بر مردم ین کشور نوشت: گزارشهای نهادهای بینالمللی در خصوص سطح بهداشت در اتیوپی به ویژه در ایالت تیگرای نشان میدهد با شروع جنگ در این ایالت سطح بهداشت افت کرده به گونهای که واکسیناسیون بیماریها از 99.3 در صد در سال 2020 به 36 در صد در سال 2021 کاهش یافته و طی همین سال وضعیت بهداشتی در اتیوپی بسیار بدتر شده به طوری که میزان واکسیناسیون در این کشور به 7 درصد رسیده است.
گزارش نهادهای بینالمللی حاکی است واکسیناسیون اطفال علیه بیماریهای سل و حصبه در سال 2020 بیش از 90 درصد بود اما واکسیناسیون کودکان اتیوپیایی در برابر بیماریها مزبور امسال به 10 درصد رسید. به همین دلیل، بیماری حصبه در ایالت تیگرای شیوع و به 35 برابر بیش از شروع جنگ افزایش یافت.
به نوشته این روزنامه ، وخامت وضعیت انسانی محدود به مسائل بهداشتی نمیشود بلکه وضعیت ایالت تیگرای به دلیل افزایش آمار قربانیان غیر نظامی خیلی فاجعه آمیز است. این وضعیت هنگامی روشن میشود که تعداد شهروندان بیگناهی که در جنگ تیگرای قربان شدهاند با آمار شهروندان اوکراینی که در جنگ کشته و مجروح شدهاند، مقایسه کنیم.
براساس گزارشی که شورای حقوق بشر سازمان ملل در مرداد ماه گذشته منتشر کرد تعداد شهروندان اوکراینی که در جنگ کشته و مجروح شدند 13 هزار و 212 نفر است.
یک روزنامه کانادایی در اسفند ماه گذشته طی گزارشی درباره جنگ تیگرای نوشت: در این جنگ 50 تا 100 هزار نفر از شهروندان بیگناه تیگرای جان خود را از دست داده و 150 تا 200 هزار نفر نیر به دلیل گرسنگی جان باخته و بیش از 100 هزار تن هم به خاطر کمبود امکانات بهداشتی فوت کردهاند.
این روزنامه با اشاره به از بین رفتن مراکز درمانی ، نیروگاههای برق ، مدارس و زیرساختهای حیاتی در ایالت تیگرای نوشت: اکنون بیش از دو میلیون نفر برای در امان ماندن از آسیبهای جنگ از خانه و کاشانه خود آواره شده و به دیگر مناطق پناه بردهاند و این در حالی است که بیش از دو میلیون و 500 هزار اتیوپیایی نیازمند کمکهای غذایی و دارویی هستند.
به گفته مدیرکل سازمان بهداشت جهانی، اکنون وضعیت انسانی در تیگرای بسیار فاجعه بارتر از وضعیت انسانی در اوکراین است.
جنگ تیگرای در شاخ آفریقا در حالی جریان دارد که رسانههای بینالمللی از جمله امپراطوری رسانه غربی- عربی توجه چندانی به آن ندارند و این درحالی است که سازمانهای بین المللی فعال در زمینه امداد رسانی بارها اعلام کردهاند، به دلیل کاهش بودجه امکان کمکرسانی به ساکنان این منطقه را ندارند.
انتهای پیام/