اسرائیل به خاطر بحران اوکراین نسبت به انتقال گاز به اروپا عجله دارد/ مصاحبه اختصاصی

اسرائیل به خاطر بحران اوکراین نسبت به انتقال گاز به اروپا عجله دارد/ مصاحبه اختصاصی

یوسف حمزه، تحلیلگر لبنانی در گفت و گو با تسنیم گفت که با توجه به بحران اوکراین، رژیم صهیونیستی به دنبال آن است که به سرعت گاز خود را به اروپا منتقل کند و همین عامل باعث ترغیب آن به سمت توافق با لبنان بر سر ترسیم مرزهای دریایی شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، این گفت و گو به بهانه توافق ترسیم مرزهای دریایی لبنان و رژیم صهیونیستی صورت گرفت. توافقی که پنجشنبه هفته پیش پنجم آبان به امضا رسید.

در ادامه ویدیو و متن کامل این گفت و گو می آید:

 

تسنیم: وقت شما بخیر جناب دکتر! امروز نزد شما آمدیم تا از اطلاعاتتان درباره ترسیم مرزهای آبی لبنان بهره ببریم. همانطور که می‌دانیم شما به مدت بیست سال است که این مسأله را دنبال می کنید و دانش و اطلاعات بسیار مفیدی در این باره دارید؛ اما پیش از آن که وارد موضوع ترسیم مرزها و نقشه ها شویم، لطفا بفرمایید نگاه شما به دستاورد اخیر و حضور آمریکا در مذاکرات و پذیرش خط 23 توسط لبنان و دشمن اسرائیلی چیست؟

یوسف حمزه: من درباره این موضوع از سه جنبه یعنی جنبه تاریخی، جنبه قانونی و جنبه مرزی آن سخن خواهم گفت. در خصوص جنبه تاریخی یعنی کشف نفت و گاز در لبنان باید بگویم که این موضوع به سال 1947 باز می گردد؛ هنگامی که نفت را کشف کردیم، اسرائیلی ها طمع کردند و خواستار تصاحب منطقه اقتصادی لبنان شدند. زیرا ما دو منطقه اقلیمی و دیگری اقتصادی در آبهای مدیترانه داریم. منطقه اقلیمی با احتساب منطقه آبی که میدان قانا نامیده می شود، است و از نظر جغرافیایی حوضه مشترک با میدان گازی کاریش است.

این حوضه دارای میزانی از نفت و گاز است که قابل باور نیست. بنابراین ما درباره مرزها صحبت می کنیم. مرزهای آبی لبنان از ساحل ناقوره موسوم به نقطه B1 آغاز می شود و تا شرق و به سمت مرزهای خشکی امتداد دارد و بر اساس این خط از غرب نیز 36 درجه به سمت جنوب ادامه می یابد. هنگامی که اسرائیل متوجه شد نفت و گاز در این آب ها وجود دارد، خط الناقوره و نقطه B1 را تغییر داد.

 

تسنیم: آقای دکتر اجازه بدید بیشتر درباره این موضوع صحبت کنیم. نظر شما درباره پذیرش خط مرزی 23 از سوی لبنان چیست؟  این توافق چه دستاوردی برای لبنان داشت؟

یوسف حمزه: این موضوع دستاورد به شمار نمیاد؛ بلکه تنها دستاورد آن پایان دادن به مسأله جنگ بود. طی جنگ اقتصادی چهار سال اخیر علیه لبنان که همچنان هم ادامه داره، این کشور از نفت و گاز محروم شد و اموالش را گرفتند. این فشارهایی که صورت گرفت، مقاومت را مجبور کرد که در خصوص نتیجه توافق سکوت کند. اما سیدحسن نصرالله در سخنرانی اخیر خود گفت: مرزهای آبی ما تا غزه ادامه دارد.

این موضوع به شما اطمینان می دهد، اما نه در یک توافق حقیقی زیرا هیچ گاه این موضوع اتفاق نیفتاده است. بلکه تنها یک توافق موقت برای کنار گذاشتن جنگ بود و می توان گفت که وسط جنگ، آتش را خاموش کرد. زیرا اگر تو هم در جنگ بودی مجبور می شدی همین کار را انجام بدی.

 

تسنیم: لبنان چه چیزی را از دست داد؟ آیا مرزهای لبنان باید بر اساس خط 29 و نه 23 ترسیم می شد؟

یوسف حمزه: کاری که اسرائیلی ها انجام دادند این بود که خطوطی طراحی کنند که به سمت بالا و آبهای لبنان باشد. اما ما 3800 کیلومتر مربع مساحت داریم. یعنی بین خط مد نظر اسرائیل و خطوطی که ارتش لبنان آن رابه عنوان خط 29 شناسایی کرد.

 

تسنیم: آیا این مساله می تونه مقدمه ای برای عادی سازی روابط با اسرائیل باشه؟

یوسف حمزه: این یک سازش از سوی سیاسیون داخل کشور و دولت است و همزمان ضربه ای برای فعالیت اسرائیل در کشور است. بنابراین این یک درگیری است و همه می دانند این درگیری از پیش وجود داشت. هنگامی که لبنان تاسیس شد بخشی از آن ضد جدایی از سوریه بود، یعنی بخش جنوبی لبنان؛ و همانطور که به یاد می آوریم علامه شرف الدین سنگ هایی به کنفرانس فرستاد و آن سنگ ها معروف هستند. بنابراین این درگیری تاریخی همچنان ادامه دارد، اما در قدرت های مختلف ظهور می یابد.

 

تسنیم: به نظر شما آیا ما با این روند به سازش می رسیم؟

یوسف حمزه: نه. سازش اتفاق نمی افتد.

 

تسنیم: چون مقاومت لبنان حضور دارد؟

یوسف حمزه: به دلیل وجود مقاومت، مخالفت مردم و جامعه، توافق اتفاق نمی افتد؛ ملت از آن حمایت می کند، در تظاهرات شرکت می کنند. اگر مردم را مشاهده کنید می بینید که از دولت شاکی هستند، و به محض آن که سید حسن نصرالله سخنرانی می کند، به سرعت تلویزیون را روشن می کنند. بنابراین وقتی ملت گرفتار و نیازمند شوند آگاه می شوند و از سرقت و غارت اموالشان نیز آگاه می شوند؛ سرقتی که کاملا بر اساس یک برنامه منظم صورت گرفته است. بانک های جهانی برای چه کسانی است؟ چگونه می شود در یک معامله هفت میلیارد دلار به یک سیاستمدار می رسد؟ چطوری و از کجا؟ از کجا می توانند 7 میلیارد دلار درآمد کسب کنند؟ به ما بگویید از کجا؟

 

تسنیم: امروز لبنان مقدار زیادی ذخایر نفتی و گازی در اختیار دارد.

یوسف حمزه: اما برای لبنان نیست.

 

 

تسنیم: تماس بایدن رئیس جمهور آمریکا با رئیس جمهور میشل عون پس از دستاوردی که از این توافق به دست آمد، چه معنایی داره؟

یوسف حمزه: زیرا لبنان بسیار از حقوق خود کوتاه آمد. دولتمردان لبنانی به بایدن اطمینان دادند و بایدن نیز به میشل عون تبریک گفت. بایدن با زبان خود اعتراف می کند یک صهیونیست است. من به رئیس جمهور احترام می گذارم، اما من به نظر ایشان احترام نمی گذارم چون واضح نیست چی می گه؟ زیرا داماد او نیز مشکلاتی دارد  و در تلاش هستند تا او را از تحریم ها خارج سازند. در حقیقت از مسائل کشور کنار کشیده است.

 

تسنیم: به نظر شما آیا رژیم صهیونیستی به توافق پایبند خواهد بود؟ یا بعد از آن شاهد غارت نفت و گاز از سوی اسرائیل خواهیم بود، در حالی که دیگر شرکت های بین المللی اقدام به اکتشاف و استخراج نفت از آب های لبنان نمی کنند؟

یوسف حمزه: رژیم صهیونیستی به پایان رسیده است. اسرائیل به عنوان یک رژیم از درون ضربه خورده است. من در گذشته مدت ها به عنوان نیروی نظامی در مقاومت مشغول به فعالیت بودم و آرزو داشتم تیرهای ما درست به هدف اصابت کرده باشد، زیرا رژیم صهیونیستی از درون دچار جنگ روانی شده بود، اکنون در جنگ اخیر غزه با رژیم صهیونیستی.

 

تسنیم: جنگ سیف القدس...

یوسف حمزه: اسرائیل در جنگ منطقه "اللد" پا به فرار گذاشت. اسرائیلی ها فرار کردند، یعنی از منطقه جرج حبش گریختند. نتیجه چه شد؟ این مقاومت ها یعنی مقاومت سنگ و مقاومت با سلاح در غزه صورت گرفت. ملتی که مورد سوء استفاده و تجاوز قرار گرفته، از ملتی که از آنان سوء استفاده کرده بود و به آنان تجاوز کرده بود، به دنبال انتقام بود.

 

تسنیم: به نظر شما اسرائیل به توافق پایبند خواهد بود؟ بدون آن که به استخراج نفت یا گاز از آب های لبنان اقدام کند؟

یوسف حمزه: بله پایبند خواهد بود، می دونید چرا؟ زیرا چیزهای زیادی به دست آورده. اسرائیل، لبنان را با کاغذبازی دچار تشویش کرد اما در حقیقت به آینده می نگرد. لبنان نیز عجولانه اقدام کرد زیرا سیاستمداران کشور را فروخته اند. نه من و نه شما. دولتمردان و حاکمان لبنان، این کشور را فروختند. سرزمینی مانند لبنان که این گونه ورشکسته است، از برق محروم است. به عراق نگاه کنید همانند لبنان است.

 

تسنیم:فرمودید عجولانه اقدام کردند، ممکن است توضیح بدید در چه موضوعی عجولانه اقدام شده است؟

یوسف حمزه: اسرائیل عجله داره زیرا باید به سرعت گاز به اروپا انتقال دهد. در نتیجه پیامدهای جنگ روسیه و اوکراین، در نظر داشته باشید اکثریت اوکراینی ها یهودی هستند. من یک روزنامه دارم مربوط به سال 1947 که در آن دولت اوکراین از ارتش عرب خواست تا از اسرائیل خارج شود.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان