۳۰ سال حبس علیه شاهزاده سعودی به دلیل انتقاد از محمد بن سلمان
رسانههای خبری از صدور ۳۰ سال حبس علیه یک شاهزاده سعودی به دلیل انتقاد از سیاستهای محمد بن سلمان خبر دادند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، مقامات سعودی برای یک شاهزاده جوان سعودی به دلیل انتقاد از «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان، حکم حبس صادر کردهاند.
بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، مقامات سعودی در آگوست 2022 ، 30 سال حبس علیه شاهزاده « عبدالله بن فیصل آل سعود» صادر کردهاند. وی دانشجوی کارشناسی ارشد در دانشگاه «نورث ایسترن» در بوستون است.
این خبرگزاری گزارشی تحت عنوان «سعودیها در ایالات متحده هدف قرار میگیرند در حالی که عربستان در حال سرکوب مخالفان است» نوشت.
بر اساس این گزارش، دوستان شاهزاده عبدالله بن فیصل آل سعود میگویند که او به ندرت به این موضوع اشاره می کند که یکی از اعضای خانواده سلطنتی سعودی است و ترجیح میدهد بر تحصیل، برنامههای شغلی و علاقهاش به فوتبال متمرکز شود.
پس از زندانی شدن یکی از شاهزادگان سعودی، شاهزاده عبدالله بن فیصل این موضوع را از خلال تماسهایی با نزدیکان خود در میان گذاشته و وی در سفر بازگشت به عربستان به دلیل این تماسها بازداشت شده است.
شاهزاده عبدالله، 31 ساله، متعلق به خاندان سلطنتی عربستان است و از زمانی که محمد بن سلمان به ولیعهدی رسید، بسیاری از شاهزادگان سعودی به عنوان منتقد و رقیب بازداشت شدند.
دادگاه عربستان سعودی مدعی است که شاهزاده عبدالله از تلفن همراه خود در بوستون برای صحبت با مادر و سایر بستگان خود در مورد پسر عموی خود که در زندان به سر میبرد، استفاده کرده و همچنین از یک تلفن عمومی در بوستون برای یک وکیل در مورد پرونده وی صحبت کرده است.
طی پنج سال گذشته، نظارت، ارعاب و آزار و اذیت سعودیها توسط دولت آل سعود در خارج از کشور به ویژه آمریکا تشدید شده است.
سازمان حقوق بشری « خانه آزادی» اعلام کرد که مقامات سعودی منتقدان را در 14 کشور به ویژه ایالت متحده آمریکا هدف قرار دادهاند که این اقدام باهدف ارعاب سعودیها یا وادار کردن آنها برای بازگشت به عربستان صورت میگیرد.
از سوی دیگر بسیاری از کاربران اجتماعی کمپینی در عربستان سعودی برای افشای سرنوشت «محمد القحطانی» فعال حقوق بشر بازداشتی در زندانهای عربستان، آغاز کردند.
محمد فهد القحطانی استاد سابق اقتصاد (مؤسسه امور دیپلماتیک وزارت امور خارجه) و یکی از اعضای مؤسس انجمن حقوق مدنی و سیاسی در عربستان سعودی، به مدت 9 سال است که توسط مقامات سعودی بازداشت شده است. دادگاه سعودی در مارس 2013 او را به 10 سال زندان و پس از اتمام این دوره، ممنوعیت از سفر به مدت 10 سال محکوم کرد.
«ترکی الشلهوب» فعال حقوق بشر و نویسنده در صفحه توییتر خود نوشت: «ناپدید شدن محمد القحطانی جنایت جدیدی است که بر جنایات قبلی رژیم آل سعود علیه زندانیان سیاسی افزوده شد».
«فهد الغفیلی» فعال و محقق سعودی نیز به نوبه خود اعلام کرد: محمد القحطانی به مدت 10 سال در بازداشت به سر می برد و 9 روز است که همسر و خانوادهاش از وی بی خبر هستند. آنها هیچ اطلاعی از او ندارند. کاری که آل سعود انجام میدهد یک جنایت قانونی و بشردوستانه است و حق هر زندانی است که با خانواده و نزدیکان خود در ارتباط باشد.
طی هفتههای گذشته، قوه قضائیه عربستان برای تعدادی از مبلغان سعودی حکم طولانی حبس را صادر کرد و حکم شیخ «ناصر العمر» را از 10 سال به 30 سال زندان افزایش داد. همچنین شیخ «عبدالرحمن المحمود» به 25 سال، شیخ «عصام العوید» به 27 و شیخ ابراهیم الدویش به 15 سال حبس محکوم شدند.
در این میان «سلمی شهاب» فعال زن سعودی یکی از جنجالبرانگیزترین حکمها را از دستگاه قضایی عربستان دریافت کرده طی ماه گذشته تنها بهخاطر انتشار چند توئیت به 34 سال زندان محکوم شد. همچنین مقامات سعودی حکم 45 سال حبس علیه «نوره القحطانی» فعال سعودی دیگر صادر کردند.
برخی ناظران در گزارشی با اشاره به تشدید سرکوبگری در عربستان سعودی اعلام کردند که مقامات سعودی بهطور مستمر صدها مدافع و فعال حقوق بشر را بههمراه بسیاری از شخصیتهای مذهبی، نویسندگان و منتقدان بازداشت میکند و این بازداشتها شامل مقامات دولتی، تاجران و شاهزادگان نیز میشود.
دولت سعودی به سرکوب مخالفان و منتقدان معروف است و سابقه زیادی در تلاش برای هک کردن پلتفرمهای فناوری و استفاده از فناوری پیشرفته نظارت الکترونیکی برای جاسوسی از مخالفان دارد. همچنین مدتهاست سازمانهای حقوق بشری نقض آشکار مقررات مبهم در قانون مبارزه با تروریسم و قانون مبارزه با جرایم سایبری توسط عربستان برای خاموش کردن مخالفان خود را مستند کردهاند.
انتهای پیام/