برگزاری جشنواره ملی انار در بجستان/ از پیشنهاد تشکیل اتحادیه انارکاران تا راه اندازی سردخانه

برگزاری جشنواره ملی انار در بجستان/ از پیشنهاد تشکیل اتحادیه انارکاران تا راه اندازی سردخانه

جشنواره ملی انار در بجستان به عنوان یکی از قطب‌های تولید این یاقوت سرخ برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجستان ، در این جشنواره نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید اتحادیه انارکاران در شهرستان بجستان تشکیل شود تا موضوعات مربوط به کاشت وبرداشت، خسارات وحتی صادرات از طریق این اتحادیه بهتر رسیدگی شود اظهار داشت: موضوع اول ما در بجستان و گناباد بحث آب است لذا سه پروژه آبخیزداری، انتقال آب از خلیج فارس و طرح سیاه کوه را در دستور کار قرار دادیم.

محمد صفایی ادامه داد: موضوع باروری ابرها را دنبال می‌کنیم و به زودی یک ژنراتور در منطقه نصب می‌شود ضمن اینکه منابعی برای استخر ذخیره آب تامین شده است.

نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هر دو شهرستان گناباد و بجستان را هدف بنیاد علوی قرار داده‌ایم که احیای قنوات را در دستور کار دارند ضمن اینکه 250 نفر از این بنیاد در شهرستان بجستان تسهیلات دریافت کرده اند و امسال منابع بهتری به کمک کشاورزان خواهد آمد.

صفایی افزود:مردم باید در حوزه کشاورزی و به خصوص انار در این شهرستان به یک الگوی برتر برسند و کاشت و برداشت انار را احیا کنند، اول باید باغ الگویی در این حوزه داشته باشیم که به عنوان مثال در مقابل سرما مقاومت داشته باشد.

رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی اظهارکرد: بازار صادرات خارجی نمی‌تواند منتظر ما باشد و باید در حوزه تولید پایداری داشته باشیم که این نقش مهمی در طول سال‌ها دارد.امروز تصور ما این است که هرچه اضافه داریم صادر کنیم در حالی که صادرات به این شکل نیست بازار هدف نیاز به استمرار و پایداری دارد.

وی عنوان کرد:اولین اقدام اتاق بازرگانی ایران صادرات انار بجستان به ژاپن بوده است و در صورت از دست دادن بازار صادرات محصول دیگری جایگزین می‌شود.
 

وی افزود: در بجستان 1100 هکتار انارستان داریم که برداشت محصولات 8 تن در هکتار و متوسط برداشت آن 12 تا 15 تن است.

قنبری عنوان کرد: واسطه گران در بخش کشاورزی زحمات کشاورز را با خود می‌برند و باید قیمت تمام شده را کاهش دهیم و از سویی روی کیفیت محصولات کار کنیم.

وی بیان کرد: در تامین آب محدودیت‌های فراوانی داریم و نهاده‌های کشاورزی افزایش قیمت داشته ولی با حل این مشکلات کار کشاورزی درست نمی‌شود و این مدیریت درست در بهره وری است که می‌تواند کار را ریشه‌ای درست کند.
باید نگاه صادرات‌محور در تولید محصولات داشته باشیم

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اظهارداشت: تعاون، الگویی برای افزایش بهره وری و حذف واسطه‌ها است و خرده مالکان می‌توانند گره برخی از امور را باز کنند و با تشکیل تعاونی و یکپارچه سازی از ظرفیت‌ها استفاده کند.

غلامرضا قنبری با بیان اینکه باید به سمت مدیریت یکپارچه کشاورزی برویم و مشکل سردخانه کشاورزان در بجستان با راه اندازی یک تعاونی حل می‌شود ادامه داد: باید به این سمت برویم که زنجیره‌های تولید را تکمیل کنیم و نگاهمان صادرات محور باشد و اگر تولید متوقف شود ما در بخش کشاورزی توانایی تولید و تکنولوژی لازم را کسب کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد:در ایجاد مراکز تحقیقاتی و مزارع در روستاها دست ما کوتاه است و باید بخش خصوصی را وارد کنیم و بخش خصوصی باید برای کشاورزی قدم بردارد زیرا دولت تنها چند محصول را می‌تواند تضمینی خرید کند.

قنبری افزود:در حوزه کشاورزی بجستان رتبه چهارم در جذب اعتبارات داشته است ولی باید خرده مالکی‌ها کنار هم قرار بگیرند تا بهره وری را افزایش دهیم.

پیش‌بینی برداشت 1100 تن انار از باغات بجستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تصریح کرد: احداث استخر ذخیره آب بجستان در سال جاری با اعتبار اولیه 2 میلیارد تومان مربوط به قنات ثلاثه آغاز خواهد شد.

قنبری بیان کرد: مشکلات کشاورزان در کل کشور تقریبا مشترک است و مشکل اصلی آن‌ها  آب و واسطه‌گری است ضمن اینکه 25 درصد از برداشت محصولات؛ مربوط به ضایعات می‌شود که مسئله مهمی است و باید آن را کاهش دهیم.
در فرآوری محصولات عقب هستیم

حسن حیدری، فرماندار بجستان نیز اظهارداشت:در فرآوری محصولات کشاورزی بسیار عقب هستیم گیاهانی مانند نعناع، انار، پسته و گیاهان دارویی باید بیشترمورد توجه قرار گیرند.

فرماندار شهرستان بجستان تصریح کرد: در حوزه آب کشاورزی از قنوات استفاده می‌کنیم اما سعی داریم برای تامین آب شهرستان بجستان کمتر از قنوات استفاده کنیم تا به کشاورزان ضربه ای وارد نشود.

حیدری تصریح کرد: تمامی صنایع نباید در مرکز متمرکز شوند این شهرستان با داشتن راه آهن و جاده خوب اما یک سیلو در این شهر ایجاد نشده تا محصول کشاورز ذخیره شود.

سید رضا حسینی رئیس شورای اسلامی روستای جزین نیز با بیان اینکه تولید سالانه 15 هزار تن انار در بجستان آن هم در دل کویر با گرمای 40 درجه را داریم ادامه داد: کرم گلوگاه و بروزنشدن اطلاعات کشاورزان و بی رمق شدن بازار انار در سنوات اخیر پیش روی کشاورزان بوده است.

این انار کار بجستای عنوان کرد: انار بجستان و سایر شهرستان‌ها مانند فردوس، کاشمر و فیض آباد روی دست انارکاران مانده و خریداری ندارد و بزودی با سرما روبه رو خواهیم شد و در منطقه محل ذخیره ای برای انار نداریم و سال‌هاست بحث سردخانه مطرح است اما اقدامی صورت نگرفته است.

حسینی گفت: در زمستان میلیون‌ها مترمکعب آب هدر می رود در حالی که در تابستان به دنبال قطره قطره آن هستیم و باید فکری کرد تا کی می‌توانیم از چاه‌ها برداشت کنیم. استفاده از سیستم سنتی برای آبیاری از مشکلات کشاورزان و باعث هدر روی آب در منطقه می‌شود و باید مطالعات احداث استخر بزرگ جزین سرعت گیرد.

این کشاورز بیان کرد: در حالی که آموزش و پرورش برای 500 دانش آموز 30 پرسنل و دیگر نهادها به همین شکل نیرو جذب می‌کنند اما جهاد کشاورزی زارعین را از داشتن مروج محروم می‌کند.

گفتنی است، برگزاری نمایشگاه از محصولات انار، انعقاد تفاهم نامه جهت اقدامات علمی برای افزایش بهره وری در باغات انار و برگزاری عروسی نمادین با انار ریزان از دیگر برنامه‌های جشنواره انار بجستان بوده است.

انتهای پیام/282/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon