اعتراض، نقد و مطالبه‌گری به‌زبان هنر در جشنواره دانشجویی گرافیک سوره

اعتراض، نقد و مطالبه‌گری به زبان هنر در جشنواره دانشجویی گرافیک سوره

پنجمین جشنواره دانشجویی گرافیک سوره تماشا با محوریت فرهنگ عمومی و با شعارِ «با فرهنگ باشیم» در حال برگزاری است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری پنجمین جشنواره دانشجویی گرافیک سوره تماشا، صبح امروز 14 آبان 1401 در دانشگاه سوره برگزار شد.

در این نشست محمدشریف نیک‌شهرت دبیر جشنواره، علی جوادی معاون فرهنگی دانشجویی، کاظم نظری رئیس دانشکده هنر و سمیه رمضانی‌ماهی مدیر گروه گرافیک و تصویرسازیِ دانشگاه سوره حضور داشتند، همچنین مهدی امیری مدیرکل آموزش‌های شهروندی شهرداری تهران نیز در این نشست حضور داشت. هر کدام از مسئولانِ حاضر در این نشست به بیان توضیحاتی درباره این رویداد پرداختند.

 

گرافیک ,

موضوعِ اعتراض، نقد و مطالبه‌گری را به جشنواره اضافه کردیم

محمدشریف نیک‌شهرت دبیر جشنواره: جشنواره دانشجویی گرافیک سوره تماشا، سال 1386 کارش را آغاز کرد. در سال‌های ابتدایی چند دوره از این رویداد برگزار و در ادامه با وقفه‌هایی مواجه شد. هدف از این جشنواره ایجاد فضایی برای محکِ دانشجویان گرافیک بود. امسال پنجمین دوره این جشنواره برگزار می‌شود. موضوع اصلی این دوره از جشنواره فرهنگ عمومی با شعار «با فرهنگ باشیم» است. تا کنون چهار کارگاه تخصصی با حضور استادان برجسته برگزار کرده‌ایم، فرصت برای ارسال آثار هم تا پایان آبان تمدید شده است.

روزی که کانون گرافیک را ایجاد کردیم، دغدغۀ جامعه را داشتیم، می‌خواستیم روی جامعه تأثیرگذار باشیم. تا کنون 91 دانشجو در این جشنواره مشارکت کرده‌اند و آثارشان را به جشنواره فرستاده‌اند، کلاً 183 اثر به جشنواره رسیده است.
همچنین موضوع اعتراض، نقد و مطالبه‌گری را به موضوعات جشنواره اضافه کردیم؛ علت این تصمیم هم اعتراضاتی بود که در هفته‌های گذشته در جامعه شکل گرفته است. سه جایزه برتر در این جشنواره داریم که رقم هر کدام‌شان 5 میلیون تومان است. جایزه‌ای برای شرکت‌کنندگان دانشگاه سوره در نظر گرفته‌ایم که رقم آن 4 میلیون تومان است، 3 میلیون تومان هم جایزه به اثر برگزیده از نگاه تماشاگران پرداخت می‌کنیم، یک جایزه هم برای اثر خلاق در نظر گرفته‌ایم.

گرافیک ,

آثار جشنواره باید در فضاهای دیگر هم دیده شوند

کاظم نظری رئیس دانشکده هنر دانشگاه سوره: در ماه‌های گذشته جشنواره فیلم را در دانشگاه سوره برگزار کردیم که استقبال خوبی از این رویداد شد، هم‌اکنون هم شاهد برگزاری جشنواره گرافیک هستیم. امیدواریم در اختتامیه کاتالوگ خوبی از آثار داشته باشیم و آثار را به صنایع خلاق هم معرفی کنیم تا این آثار در فضاهای دیگر هم دیده شود.

کاظم نظری پس از صحبت‌هایی کوتاه در این نشست خبری، نشست را ترک کرد.

گرافیک ,

آموزش‌های شهروندی را با زبان هنر به مردم منتقل کنیم

مهدی امیری مدیرکل آموزش‌های شهروندی شهرداری تهران: جمعیت تهران براساس سرشماری سال 1395 بالغ بر هشت میلیون و 600 هزار نفر بوده است. این شهر محله‌ها و مناطق بسیاری دارد. گاهی یک منطقه از تهران جمعیتی در حد یک کلان‌شهر دارد، حتماً می‌دانید که هر شهری جمعیتی بالغ بر یک میلیون نفر داشته باشد کلان‌شهر محسوب می‌شود. برخی از مناطق تهران بالای یک میلیون نفر جمعیت دارند. یکی از مأموریت‌های اصلی ما در اداره‌کل آموزش‌های شهروندی این است که شهروندانی متعالی داشته باشیم، این رویکرد براساس نگاه مقام معظم رهبری به موضوع شهروندی است،
ما به‌تنهایی نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم. یکی از مهمترین جاهایی که می‌تواند در این بخش کمک کند؛ فضاهای علمی و آموزشی است و دانشجویان عزیز یکی از مهمترین عناصر کلیدی در سطح شهر تهران هستند. دامنه موضوعات ما در سطح شهر بسیار گسترده است. سال 1395 پژوهشی انجام شد که براساس آن 56 درصد جمعیت تهران آپارتمان‌نشین هستند. در سطح شهر تهران روزانه حدود 5 و نیم میلیون تن زباله جمع‌آوری می‌شود، 760 گرم سرانه تولید زباله برای هر شهروند در تهران است.

همۀ این مسائل در سطح شهری مانند تهران وجود دارد و برای سامان‌دهی به هر کدام از این موارد باید به شهروندان آموزش‌های لازم داده شود، در این میان زبان هنر تأثیرگذارترین زبان برای ارتباط با شهروندان است. بسیاری از آموزش‌ها را می‌توانیم با زبان هنر به شهروندان منتقل کنیم.

گرافیک ,

زبان هنر برای ایجاد گفت‌وگو در سطح جامعه

علی جوادی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه سوره: بین فرهنگ عمومی و اخلاق اجتماعی تفاوتی قائل نیستیم، همه این مفاهیم ماهیتاً یکی هستند، در این حوزه‌ها آسیب‌هایی هم داریم، دانش برای حل این مسائل مناسب است. تفاوت بین این رویداد با دیگر رویدادها در این است که دانشگاه سوره قصد دارد که از ظرفیت دانشی خود برای حل مسائل استفاده کند و به دیگر نهادها کمک کند. ما در این رویداد با جشنواره‌ای حرفه‌ای روبه‌رو هستیم. پیش از اختتامیه نمایشگاهی از آثار را برگزار می‌کنیم. در هفته‌های اخیر جامعه ملتهب بود و شاهد اغتشاشات و اعتراضات زیادی بودیم. استفاده از بیان هنری برای ایجاد گفت‌وگو در سطح جامعه بسیار مؤثر خواهد بود.

گرافیک ,

استقبال دانشجویان از کارگاه‌های تخصصی

سمیه رمضان‌ماهی مدیر گروه گرافیک و تصویرسازی: پنجمین دوره این جشنواره با کیفیتی مناسب در حال انجام است. برنامه‌ای پنج‌ساله برای این رویداد در نظر گرفته‌ایم. استقبال از کارگاه‌ها از سوی دانشجویان آن‌قدر زیاد بود که ما مجبور شدیم کارگاه‌ها را دوره‌ای برگزار کنیم به‌گونه‌ای که هر دانشجو فقط حق شرکت در یک کارگاه تخصصی را داشت. به‌دلیل اعتراضات هفته‌های گذشته اختتامیه را یک ماه به تعویق انداختیم.

رمضان‌ماهی مدیر گروه گرافیک و تصویرسازی دانشگاه سوره، با حدود یک ساعت تأخیر به این نشست آمد و بلافاصله هم پس از صحبت‌هایش این جلسه را ترک کرد.

گرافیک ,

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران