فعال لبنانی: احتمال پایبند نبودن اسرائیل به توافق مرزهای دریایی وجود دارد

فعال لبنانی: احتمال پایبند نبودن اسرائیل به توافق مرزهای دریایی وجود دارد

طارق مروه، فعال جامعه مدنی و عضو جنبش "بیداری" لبنان در گفت و گو با تسنیم نسبت به پایبندی رژیم صهیونیستی به توافق ترسیم مرزهای دریایی با لبنان ابراز تردید کرد و گفت: هیچ تضمینی وجود ندارد که اسرائیل تا آخر به این توافق متعهد باشد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، توافق ترسیم مرزهای دریایی لبنان و رژیم صهیونیستی پنجشنبه پنجم آبان ما به امضا رسید؛ توافقی که به مناقشه طولانی دو طرف پایان داد.

گفت و گو با طارق مروه فعال جامعه مدنی لبنان با هدف بررسی ابعاد این توافق صورت گرفت. در ادامه ویدیو و متن کامل این گفت و گو می‌آید:

 

لبنان , رژیم صهیونیستی (اسرائیل) ,

تسنیم: آقای طارق مروه وقت شما بخیر و ممنون که پذیرای ما بودید، در ابتدا این سوال را دارم که باتوجه به آنچه درباره توافق تعیین مرزهای دریایی لبنان و رژیم صهیونیستی مطرح شده، نگاه شما در جنبش بیداری و جوانان فعال در آن به این توافق چیست؟

طارق مروه:در ابتدا و قبل از هر چیز به شما و خبرگزاری تسنیم خوش آمد می گویم. قبل از هر چیز باید بگویم که به عنوان جنبش بیداری اولین درخواست و مطالبه ما، خط مرز 29 بود؛ چون به از لحاظ بین المللی و در تمام معاهدات بین المللی این موضوع به رسمیت شناخته شده و عنوان شده که لبنان دارای حق و حقوقی نه تا میدان کاریش بلکه آن سوی کاریش است. با این حال ما به عنوان جنبش بیداری و جریان های معارض و مخالف در کشور تصمیم گیر نبوده ایم، بلکه این تصمیم بر اساس یک سری ملاحظات سیاسی اتخاذ می شود. تصمیم گیرنده در این زمینه دولت و نمایندگان مجلس و وزیران است؛ کاری که ما انجام می دهیم، پیگیری این مذاکرات با دشمن صهیونیستی است. در خصوص میدان قانا در حال حاضر این میدان از آن لبنان است به ویژه با توجه به وضعیت اقتصادی لبنان و نیاز مبرم آن به این میدان.

 

تسنیم: این در واقع موفقیتی است که دولت لبنان آن را محقق کرد، البته همه در این موفقیت نقش داشتند، همه لبنانی ها از جمله سیاستمداران، جریان های سیاسی مانند 14 مارس، هیچ یک نارضایتی از خود نشان ندادند و این یک موفقیت کاملا لبنانی بود که لبنان سزاوار آن بود.

طارق مروه: درست است، من به شما گفتم این یک موفقیت محسوب می شود، آن هم به دلیل نیاز مبرم لبنان و فروپاشی اقتصاد آن که باعث شد بر سر این موضوع اتفاق نظر به وجود آید و محقق شود. بدون شک ما در این خصوص صحبت می کنیم که فشار دولت لبنان به خصوص حزب الله از طریق تهدیدات مستقیمش که تهدید به عدم استخراج گاز توسط صهیونیست ها کرده بود، همه اینها باعث شد تا صهیونیست از گزینه استخراج عقب نشینی کنند  و لبنان بتواند به این میدان دست پیدا کند، چون نه تنها ما بلکه سه چهارم مردم لبنان از آنچه رخ می داد، ناراضی بودند، چون ما در آن حق و حقوقی داشتیم.

 

تسنیم: آیا شما بر این باور هستید که حتی اگر توافقی حاصل شود، دشمن صهیونیستی به این توافق پایبند نخواهد بود و قبل از لبنان دست به اقداماتی مانند اکتشاف گاز می زند؟ حتی اگر خودش مستقیما به این موضوع ورود نکند و کار را به شرکت های خارجی برای اکتشاف بدهد.

طارق مروه: ما مدت هاست که اصلا به این دشمن اعتمادی نداریم. چون اولین بار نیست که تمامیت ارضی ما را نقض می کند؛ چه با تعیین مرزها چه بدون تعیین مرزها. همان طور که یک بار هم نشده که به توافقنامه های بین المللی پایبند و متعهد باشد. درست است که کابینه رژیم صهیونیستی اعلام کرده که با این توافق موافق است، اما هیچ تضمینی وجود نداره که تا آخر به این توافق پایبند باشد. شما نمی توانید این امر را تضمین کنید، چون صدای معارضان و مخالفان این توافق به گوش می رسد و به خصوص اینکه آنها در آستانه انتخابات هستند و این تا آخرین لحظه امضای قرارداد بین لبنان و رژیم صهیونیستی توافق را در پرده ابهام فرو می برد.

 

تسنیم:آقای طارق اجازه بدهید در این باره صحبت کنیم که امروز شما به عنوان جنبشی مردمی، معارض و اصلاح طلب هستید. جنبش های اصلاح طلب در لبنان و برخاسته از انقلاب بیست و هفت اکتبر و پیش از آن، چه دیدگاهی در این زمینه دارند؟ آیا به عنوان مثال فراخوان هایی برای تظاهرات داده اند یا بیانیه های در محکومیت آنچه رخ داده صادر کرده اند یا اینکه نه، این امر را موفقیتی تلقی کردید که دولت لبنان توانسته آن را محقق کند، با توجه به چشمداشت ها و اهداف اسرائیل که خواهان دستیابی بر همه منابع وثروت های ملی لبنان است؟

طارق مروه:ابتدا اجازه بدهید، قبل از اینکه بخواهم درباره دیگر گروه ها و جریان ها حرفی بزنم درباره ی خودمان به عنوان جنبش بیداری صحبت کنم. برای دولت لبنان این یک موفقیت خوانده می شود؛ با توجه به بحران هایی که در کشور وجود دارد. اما اگر بخواهیم به طور کلی صحبت کنیم و از دید عامه حرف بزنیم، خیر این موفقیت محسوب نمی شود، اینکه کسی بیاید حق شما را بگیرد و شما بروی و حقت را پس بگیری، این نمی تواند، موفقیت تلقی شود، اما با توجه به وضعیتی که کشور با آن مواجه است، بله یک موفقیت محسوب می شود؛ به ویژه آنکه بیش از نیمی از طرف های لبنانی درتلاش هستند تا طرف های آمریکایی و اسرائیلی را راضی کنند و حتی تا این حد آمادگی داشتند که از این موضوع چشم پوشی کنند و به وضعیت دولت های سابق بازگردند و خط مشی چشم پوشی از منافع ملی را پیش گیرند و اصلا بگویند که این مرزها مرزهای ما نیستند و چنین چیزی تنها در یک صورت انجام می شود که شما دارای منافع خارجی یا با کشورهای دیگر باشید و از این چشم پوشی استفاده ببرید. به طور کلی احزاب تحت چنین فشارهای خارجی بودند که یا از این موضوع چشم پوشی کنید یا تحت فشارها و مجازات های سخت قرار می گیرید.

 

 

تسنیم: برخی از رسانه ها می گویند لبنان طی 4 سال اخیر تحت فشار خارجی بود تا از حقوق خود در قضیه ترسیم مرزها چشم پوشی کند. این گفته چقدر درست است؟

طارق مروه: در این تردید نیست که فشارهای خارجی در پس این قضیه قرار داشت. ما از واقعیت ها حرف می زنیم نه از شعارها. اینکه در خیابان ها مردم شعار می دهند "مرگ بر فاسد" و "فاسد باید مجازات شود"، اینها شعاره. اما در بعد دیگر فشارهای خارجی بسیاری وجود دارد، به خصوص بعد از بحران روسیه و اوکراین که اروپا را تحت تاثیر قرار داد و قطع نفت و گاز ارسالی به اروپا باعث شد تا لبنان بتواند، بخشی از حق خود را باز پس بگیرد، آن هم بعد از برهه ای که همه چیز به رژیم صهیونیستی داده شده بود.

 

تسنیم:به نظر شما امروز قدرت مقاومت به عنوان یک نیروی بازدارنده آیا تاثیری بر این توافق داشت که به سود لبنان باشد؟

طارق مروه: نمی توان گفت، بی تاثیر نبوده است، بله تاثیر گذار بوده، حتی تاثیر بسیار بزرگی داشته است. حق لبنان ضایع و تباه شده بود، بعد از تهدید نظامی که از سوی حزب الله صورت گرفت، موفق شدیم بخشی از حق خود را پس بگیریم، اما این بدین معنا نیست که ما از نتیجه بدست آمده راضی هستیم، ما همه اعتراف می کنیم که نقش مقاومت بسیار زیاد است، اما نباید به این حد و اندازه اکتفا کند.

 

تسنیم: ممکن است، در روزهای آینده شاهد این باشیم که سازمان ها و نهادهای چپگرا یا معارضان از طریق نمایندگان خود بر پارلمان جهت تاکید بر مرز 29 فشار بیاورند؟

طارق مروه: بی شک شاهد گفتگوها و مطالبات و چنین امری خواهیم بود که خواهان تغییر این مرز باشند. این طرح پیشتر در پارلمان مطرح شده بود و خواسته شده بود که با آن موافقتی صورت نگیرد، اما این امر از سوی یک فراکسیون کوچک دنبال شده بود و بعد از انتخابات حقایق بسیاری در این زمینه برملا شد و اختلافات داخلی بین آنها نیز به وجود آمد، برخی از نیروها و جریان ها تلاش دارند، با نمایندگان ارتباط بگیرند و در این زمینه بیانیه ای نیز آماده کردند تا موضوع تعیین مرزها را لغو کنند، اما من به شما می گویم که حق ما بیشتر از اینهاست.

 

تسنیم: در واقع احساس می شود که نیاز به مقاومت سیاسی وجود دارد.

طارق مروه: دقیقا همین طور است که می فرمایید، مقاومت حق کامل خود را مطالبه می کند، حق خود را در میدان کاریش، اما چرا رئیس جمهور بر اساس طرح پیش نرفت، چرا آن را در سازمان ملل مطرح نکرد تا حق ما را بگیرد  و آن را حفظ کند و با کاریش تمام خطاهای خود را جبران کند، جنایاتی که دولت های پیشین مرتکب آن شدند.

 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران