وزیر کشور جنجالی انگلیس عامل شکاف بیشتر در حزب محافظه کار
"ریشی سوناک"، نخست وزیر جدید انگلیس که اتحاد مجدد حزب محافظه کار را از اولویتهای خود اعلام کرده بود با انتخاب وزیر مستعفی تراس به عنوان وزیر کشورش حالا در مسیری خلاف این هدف قرار گرفته است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم روزنامه "تاگس شاو" آلمان در مطلبی نوشت: اوایل هفته جاری بحثهای داغی درباره سیاست دولت انگلیس در مورد پناهندگی در مجلس عوام برگزار شد. "سوئلا براورمن"، وزیر کشور در این بحثها نحوه ارزیابی وضعیت کانال مانش که امسال هزاران پناهجو از طریق آن از فرانسه با قایقهای لاستیکی وارد کشورش شدهاند را به وضوح مورد ارزیابی قرار داده و گفت: مردم بریتانیا این حق را دارند که بدانند کدام حزب برای توقف این تهاجم در سواحل جنوبی آماده است.
در ادامه این گزارش آمده است: اصطلاح "تهاجم" به عنوان پیشروی واحدهای نظامی متخاصم به خاک خارجی تعریف می شود. اما جمله ای که وزیر کشور جدید انگلیس ایراد کرد یک لغزش نبود و حداقل براورمن آن را اینگونه می بیند . وی علیرغم انتقادهای واضح حتی از طرف حزب خود در این باره عذرخواهی نکرد.
براورمن به جناح راست محافظه کاران تعلق دارد. او در سال 1980 متولد شد و دختری از یک خانواده مهاجرهندی است که در دهه 1960 به انگلستان آمدند. این دادستان کل سابق از سال 2015 نماینده مجلس بوده است. او در سالهای 2017 و 2018 رئیس گروه تحقیقات اروپایی (ERG) بود - ائتلافی سست از سیاستمداران جناح راست در فراکسیون محافظهکاران که میخواهند برگزیت را اجرا کنند و حزب را بیش از پیش به سمت راست سوق دادهاند.
در ادامه این گزارش آمده است: ریشی سوناک، نخست وزیر جدید انگلیس عمداً براورمن را به عنوان وزیر کشور خود منصوب کرد تا جناح راست حزب را درگیر کند و بتواند به مناقشات در حزب خود پایان دهد. پس از اختلافات گسترده در حزب، برنامه او تشکیل کابینه ای بود که محافظه کاران را متحد کند. اما حالا باید دید با وزیر جدید کشور این امر به نتیجه خواهد رسید یا خیر. این طور به نظر می رسد که سیاست های وی به جدایی ها دامن می زند.
براورمن می خواهد تعداد پناهندگان را کاهش دهد، چیزی که حامیان برگزیت بارها وعده داده اند اما نتوانسته اند آن را اجرا کنند. انگلیس به زعم آن ها صحنه بحران مهاجرت جهانی است. براورمن در مجلس عوام گفت که حدود 40000 نفر در سال جاری با قایق به جنوب انگلستان آمدهاند. اما در مقایسه اروپایی، این مقدار زیادی نیست.
اما چیزی که در تمام لفاظیهای پوپولیستی وی گم میشود این است که براورمن نمیداند چگونه میتوان این تعداد پناهجو را کاهش داد. او امیدوار است که پروازهای اخراج به رواندا پناهندگان را از آمدن به انگلیس باز دارد. این پروازها به دلایل قانونی متوقف شده است.
براورمن اکنون به دلیل شرایط ناپایدار در اقامتگاه پناهندگان در کنت مورد انتقاد قرار گرفته است، این اقامتگاه بیش از حد شلوغ است و مقامات شیوع بیماری را گزارش میکنند.
اپوزیسیون، وزیر کشور را متهم می کند که عمدا هیچ هتل یا اقامتگاه دیگری را رزرو نکرده است. علاوه بر این، مقامات ایالتی برای رسیدگی به درخواست های پناهندگی به زمان بسیار طولانی نیاز دارند.
به این ترتیب وزیر کشور جدید انگلیس که بعد از تخلفات مکرر در برخورد با اسناد دولتی در دولت تراس استعفا کرد، اکنون به دلیل سیاستهای مهاجر ستیزانه در معرض انتقادهای شدید حتی از طرف هم حزبی های خود قرار گرفته است.
روزنامه "تاگس آنسایگر" هم اخیرا در مطلبی نوشت: بحث ها در مورد سوئلا براورمن، وزیر کشور جدید بریتانیا بالا گرفته و اختلافاتی را ایجاد کرده است.
بعد از این اظهارات اپوزیسیون وی را به تحریک گرایش های افراطی راست و نژادپرستانه متهم کردند.
ابرت جنریک، وزیر مهاجرت انگلیس در عین حال از اظهارات همکار خود، براورمن دفاع کرده است. وی به اسکای نیوز گفت که انتخاب کلمات، روشی برای توصیف بزرگی چالش است. به گفته وی ظرفیت مراکز پذیرایی از مهاجران پر شده است.
جنریک به بی بی سی گفت: بریتانیا دیگر نمی تواند مغناطیسی برای مهاجران اقتصادی باشد. بریتانیا باید به دنبال راههای افراطی تر برای بازگرداندن سریع مهاجران غیرقانونی و ممانعت از آمدن پناهجویان به انگلیس باشد.
براورمن، که در 6 سپتامبر (سه شنبه 15 شهریور) در دولت لیز تراس به سمت وزیر کشورمنصوب شد، پس از نقض قوانین این وزارتخانه استعفا داد.
استعفای براورمن سقوط لیز تراس، نخست وزیر سابق را تسریع کرد. با وجود زیر پا گذاشتن مقررات امنیتی، براورمن مدت کوتاهی پس از آن توسط نخست وزیر جدید، ریشی سوناک، دوباره به این سمت منصوب شد. او به خصوص به دلیل موضع سختش در برابر مهاجران وزیری جنجالی محسوب می شود.
انتهای پیام/