«سلمان فارسی» در مجلس؛ درخواست نمایندگان از صداوسیما چه بود؟
نمایندههای خانه ملت امروز درحالی از نمایشگاه سریال "سلمان فارسی" ساخته میرباقری در مجلس بازدید کردند که معتقدند صدا و سیما برای تولید سریالهای فاخر برنامهریزی هدفمندتری داشته باشد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، سریال «سلمان فارسی» به کارگردانی داوود میرباقری در حال ساخت است و به واسطه سوژه جالب و ارتباط ما ایرانیان با این شخصیت تاریخی -مذهبی، همچنین کارنامه درخور توجه میرباقری در حوزه سریالسازی، بسیاری منتظر خبرهای جدید از تولید این سریالاند.
این سریال روایتی از دل تاریخ است و به ادوات و لباسهایی از همان زمانه برای شخصیتهای نمایشیاش نیاز دارد که آماده و نمایشگاهی از این اقلام در معرض نمایش گذاشته است. نمایشگاه سریال در حال ساخت "سلمان فارسی" به مدت یک هفته به همت ادارهکل امور مجلس صداوسیما در محل دائمی نمایشگاه خانه ملت، واقع در راهروی صحن علنی مجلس شورای اسلامی برپا شد و نمایندگان با حضور در محل دائمی نمایشگاه خانه ملت در جریان جزئیات روند ساخت این سریال فاخر درباره یار ایرانی پیامبر اسلام(ص) قرار گرفتهاند.
آشنایی با تجهیزات، وسایل و لباسهای تهیهشده برای این سریال، بخشی از نمایشگاه را تشکیل میدهد. همچنین نمایندگان به نظاره بخشهایی از پشت صحنه سریال به نویسندگی و کارگردانی داوود میرباقری هم نشستند. در این نمایشگاه با نصب 10 مانکن و نمایش لباس شخصیتهای مختلف این سریال، از فرماندهان سپاه روم تا جادوگران قبایل بدوی، جزئیات خیرهکنندهای از طراحی لباس و تجهیزات پیش چشم نمایندگان مجلس و کارکنان خانه ملت قرار گرفت.
همینطور در بخشهای مختلف نمایشگاه، وسایل ساختهشده برای این سریال به نمایش گذاشته شد. پاپوشهای دوران ساسانی و بیزانسی، ابزارآلات قرن ششم میلادی، تجهیزات جنگی قبایل لخمی و غسانی، ظروف شیشهای، فلزی و سفالی عصر ساسانی و بیزانسی و دهها وسیله ساختهشده در 24 کارگاه تولید تجهیزات سریال سلمان فارسی در شهرک سینمایی ایران (غزالی) ازجمله وسایل نمایش دادهشده در این نمایشگاه بود.
به منظور آشنایی نمایندگان و بازدیدکنندگان با پشت صحنه و نحوه تصویربرداری سریال نیز بیشتر از 40 تابلو عکس در جای جای نمایشگاه نصب شده. همچنین دو نماآهنگ 10 دقیقهای از طریق نمایشگری بزرگ در این مدت پخش میشد تا بازدیدکنندگان شاهد سختیهای ساخت چنین سریالی باشند.
اطلاعات تکمیلی سریال "سلمان فارسی" نیز به صورت اعداد، ارقام و توضیحات بر دیوارها نصب شده بود یا توسط همکاران روابطعمومی سریال که در نمایشگاه حاضر بودند در اختیار نمایندگان قرار میگرفت. اجتماع نمایندگان در برابر بخشهای مختلف این نمایشگاه و دیدن این نماآهنگها، نشان از تأثیر آن بر نمایندگان و بازدیدکنندگان داشت.
نوشتههای نمایندگان در دفتر یادبود نمایشگاه
نمایندگان با حضور در نمایشگاه، ضمن تشکر از سازندگان سریال، در دفتر یادبود نمایشگاه هم نکات جالبی را ثبت کردند. از جمله سیدمحمدرضا میرتاجالدینی نوشت: «بخشی از فعالیتهای مجموعه تلویزیونی سلمان فارسی را ملاحظه کردیم، همراه برخی سکانسها، انصافاً این مجموعه تلویزیونی مجموعهای بسیار فاخر و یکی از افتخارات جمهوری اسلامی در حوزه فیلم و سریال است و مورد توجه مقام معظم رهبری نیز هست. از آقای میرباقری و تمام هنرمندان و تهیهکنندگان کمال تشکر را دارم.»
سیدعلی یزدانیخواه، نایبرئیس کمیسیون فرهنگی مجلس نیز در این دفتر نوشته است: «فرصت مغتنمی بود تا بخش اندکی از نحوه تهیه سریال بسیار فاخر درجه الف کشور به نام سلمان فارسی را مشاهده کنیم. قطعاً خلق این اثر هنری، تاریخی و... جزو افتخارات پدیدآورندگان بهویژه آقای میرباقری است. به عنوان خادم مردم تهران از عوامل این سریال بدیع و جذاب که میتواند آثار ارزشمند فراملی و قارهای داشته باشد بهوجد آمدم و مراتب قدرشناسی خویش را به همه عوامل، حامیان و رئیس سازمان صداوسیما تقدیم میکنم».
مهدی باقری، نماینده زنجان و طارم دیگر نمایندهای بود که در دفتر یادبود نمایشگاه سریال سلمان فارسی نوشت: «افتخار میکنیم به وجود عزیزان هنرمندمان در ایران اسلامی، وجود پرافتخار امثال استاد میرباقری عزیز، بازیگران، تمام هنرمندان و خصوصاً مرد زحمتکش عرصه هنر جناب طاهری بزرگوار. آقای میرباقری خالق آثار جاودانهای هستند و سریال فاخر تاریخ اسلام، سلمان، شاید ماندگارترین اثر تاریخ انقلاب اسلامی باشد و نام و چهره و هنر بزرگ مردان را در جهان به رخ خواهدکشید. بیصبرانه منتظر دیدن این اثریم. آقای میرباقری مایه افتخار همه ما ایرانیان در جهان امروز و آینده است.» این نمایشگاه که به همت معاونت حقوقی و امور مجلس سازمان برگزار شد، اولین نمایشگاه در چنین ابعادی در دوران تحول در رسانهملی و با رویکرد حضور فعال سازمان صداوسیما در خانه ملت است تا نمایندگان مجلس به طور ملموس شاهد خدمات و زحمات و فعالیتهای بخشهای مختلف رسانهملی باشند».
در حاشیه برپایی نمایشگاه، با برخی نمایندگان هم گفتوگو داشتیم؛ از جمله محمد خدابخشی نماینده الیگودرز و عضو کمیسیون برنامه و بودجه که در جریان بازدید از نمایشگاه سلمان فارسی در مجلس با بیان اینکه حمایت از سریالهای فاخر از وظایف مجلس است، گفت: «در بودجه 1401 اعتبارات مناسبی برای ساخت سریالهای فاخر و الف ویژه در نظر گرفته شده، بنابراین انتظار داریم این سریال هرچه سریعتر به مرحله پایانی کار برسد.» به گفته او، ساخت سریال "سلمان فارسی سال 1405" به پایان میرسد. امیدواریم ساخت این سریال زودتر از زمان مشخصشده به اتمام برسد.»
ساخت سریالی درباره سلمان اجتنابناپذیر بود
محمدرضا مبلغی نماینده کوهدشت و رومشکان و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس هم در جریان بازدید از نمایشگاه "سلمان فارسی" با بیان اینکه تلویزیون همیشه نگاه ویژهای برای ساخت و تولید سریالها داشته است گفت: قاعدتا سریالهای الف ویژه با داشتن لوکیشن و دکورهای ویژه هزینه زیادی را میطلبد.
وی افزود: اعضای کمیسیون فرهنگی در هنگام تصویب بودجه سالانه اعتبارات ویژهای را برای این مهم در نظر میگیرند. مبلغی با بیان اینکه سریال سلمان فارسی ضرورتی اجتنابناپذیر است که نگاه ملی و اسلامی را در دوران گام دوم انقلاب در عرصه داخلی و جهانی پررنگ میکند خاطرنشان کرد: به تصویر کشیدن تاریخ ایران در قالب سریالهای تلویزیونی نشان میدهد که ایران اسلامی دارای تمدنی غنی و کهن است.
معرفی فرهنگ و تمدن ایرانی با آثار نمایشی
مجید انصاری نماینده ممسنی و رستم و عضو کمیسیون اجتماعی خانه ملت نیز در جریان بازدید از مراسم اختتامیه نمایشگاه سریال "سلمان فارسی" عنوان کرد: ساخت سریال فاخر برای صداوسیما بسیار هزینه بردار است. این سریالها با معرفی فرهنگ و تمدن ایرانی میتوانند تاریخ کشورمان را به منصه ظهور برسانند.
وی افزود: سریال "سلمان فارسی" پیوند میان عقاید دینی و ملی ما محسوب میشود و ساخت چنین سریالهایی میتواند در تاریخ ماندگار شود. انصاری با تاکید بر اینکه حمایت از هنرمندانی همچون داوود میرباقری با پرونده درخشانی که در ساخت سریالهای فاخر دارد، میتواند انگیزه لازم را برای سایر هنرمندان زنده نگهدارد گفت: ساخت این سریال میتواند نقطه عطفی در تاریخ فیلم و سریال ایرانی باشد.
حمایت بیشتر از صداوسیما برای تولید سریالهای فاخر
درباره سریال سلمان فارسی با عبدالعلی رحیمی مظفری نماینده خرامه، سروستان و کوار و عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی هم گفتوگوی کوتاهی داشتیم؛ او نیز با اشاره به اینکه تولیدات در حوزههای هنری بسیار زیاد است، اما ساخت سریالهای فاخر که میتوانند در تاریخ ماندگار شوند، بسیار کم است گفت: ساخت چنین سریالهایی بیتردید در روحیه مردم تاثیر مثبت خواهد گذاشت.با توجه به منابع کمی که در ساخت آثار تاریخی و فرهنگی وجود دارد، نیازمند اقدامات ویژهای در راستای حمایت از ساخت چنین سریالهایی هستیم.
به گفته رحیمی مظفری، برای بالا بردن کیفیت کار در ساخت چنین سریالهایی نیازمند هزینه زیادی هستیم، البته در نظر داشته باشیم که این هزینهها همان سرمایهگذاری است که در تاریخ و تمدن میتواند ماندگار باشد، بنابراین در مجلس تلاش میکنیم در برنامه توسعه هفتم مسیرهای حمایتی از سازمان صداوسیما را بیش از قبل پررنگ کنیم.
انتهای پیام/