تصویر تلسکوپ فضایی هابل از "سه‌گانه وحشی" در "صورت فلکی سنبله"

تصویر تلسکوپ فضایی هابل از "سه‌گانه وحشی" در "صورت فلکی سنبله"

"تلسکوپ فضایی هابل" تصویر دو کهکشان از مجموعه سه‌کهکشان در حال تعامل به نام Arp ۲۴۸ را ثبت کرده است که این گروه به عنوان سه‌گانه وحشی نیز شناخته می‌شود و از سه کهکشان مارپیچی کوچک تشکیل شده است که این کهکشان‌ها در "صورت فلکی سنبله" قرار دارند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ "تلسکوپ فضایی هابل" تصویر دو کهکشان از مجموعه سه کهکشان در حال تعامل به نام Arp 248 را ثبت کرده است که این گروه به عنوان "سه‌گانه وحشی" نیز شناخته می‌شود و از سه کهکشان مارپیچی کوچک تشکیل شده است که توسط پل‌هایی از ستاره‌ها به هم متصل شده‌اند. این سه کهکشان که در فاصله 200 میلیون سال نوری از ما در "صورت فلکی سنبله" قرار دارند، به نام ستاره‌شناس استرالیایی "پل وایلد" که یک محقق برجسته نجوم بود نامگذاری شده‌اند.

دوشیزه (Virgo) یا سنبله نام یکی از صورت‌های فلکی در نیمکره شمالی آسمان و دومین صورت فلکی از لحاظ بزرگی است. خورشید در عبور سالیانه خود در "دایره البروج" بیشترین زمان را در این صورت فلکی می‌گذراند. تنها ستاره درخشان سنبله، "سماک اعزل" است که بطور مشخص و مجزا می‌توان آن را تشخیص داد. زمان رسیدن به نصف النهار 4 خرداد و مساحت آن 1294 درجه مربع است.

"دایره‌البروج" مسیر حرکت ظاهری سالانهٔ خورشید نسبت به زمین، بر روی کره سماوی است. دائرةالبروج دایره‌ای فرضی در آسمان است که ظاهراً (از دید ساکنان کرهٔ زمین) به نظر می‌آید که خورشید در مدت یک سال آن دایره را طی می‌کند؛ این دایره در حقیقت مدار حرکت انتقالی زمین را به دور کرهٔ خورشید مشخص می‌کند و در واقع طرح مدار زمین بر کرهٔ آسمان است یعنی دایره‌ای است که از تلاقی سطح مدار حرکت انتقالی زمین با کرهٔ آسمان که آن را اصطلاحاً فلک ثوابت نامیده‌اند پیدا می‌شود.

اخبار هوا و فضا , اخبار هوا و فضا ,

این تصویر از تلسکوپ فضایی هابل ناسا/ESA دو تا از کهکشان‌های سه‌گانه کهکشانی Arp 248 است که به عنوان سه‌گانه وحشی نیز شناخته می‌شود که در فاصله حدود 200 میلیون سال نوری از زمین در صورت فلکی سنبله قرار دارد. دو کهکشان مارپیچی بزرگ در این تصویر در کنار یک کهکشان مارپیچی پس زمینه کوچکتر و نامرتبط مشاهده می‌شوند که توسط یک پل نورانی به هم متصل شده‌اند. این جریان دراز ستارگان و غبار بین ستاره‌ای به عنوان جزر و مد شناخته می‌شود و توسط جاذبه گرانشی متقابل دو کهکشان شکل گرفته است.

کهکشان‌های متقابل آنهایی هستند که میدان‌های گرانشی آنها بر یکدیگر تأثیر می‌گذارند و در این مورد، گرانش که این سه را به هم متصل می‌کند، منجر به ایجاد پل‌های درخشانی شده است که بین دو کهکشان در این تصویر کشیده شده‌اند. این پل با نور ستارگان می‌درخشد و حاوی گرد و غبار و همچنین ستارگان است و ناحیه‌ای دراز را تشکیل می‌دهد که در اثر کشش کهکشان‌ها روی یکدیگر ایجاد می‌شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon